Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Εμφάνιση όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Κοινωνία
  • Δικαιοσύνη
  • Συνεντεύξεις
  • Κόσμος
  • Media
  • Αθλητισμός
VickyPedia
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Κοινωνία
  • Δικαιοσύνη
  • Συνεντεύξεις
  • Κόσμος
  • Media
  • Αθλητισμός
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
VickyPedia
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Εμφάνιση όλων των αποτελεσμάτων

Κατέρρευσε το Κτηματολόγιο – Αγνόησε τις προειδοποιήσεις των εργαζομένων ο Μητσοτάκης

5 μήνες πριν
Κοινωνία
Κατέρρευσε το Κτηματολόγιο – Αγνόησε τις προειδοποιήσεις των εργαζομένων ο Μητσοτάκης
Share on FacebookShare on Twitter

Εκτός λειτουργίας βρίσκονται από τα ξημερώματα οι ψηφιακές υπηρεσίες του Ελληνικού Κτηματολογίου για ακόμη μία φορά (το πρόβλημα είχε ξεκινήσει από την Τρίτη), δένοντας τα χέρια σε εκατοντάδες χιλιάδες συμβολαιογράφους, δικηγόρους και μηχανικούς που ασχολούνται με αγοραπωλησίες ακινήτων σε όλη τη χώρα αλλά και σε απλούς πολίτες.

Όλα δείχνουν ότι επιβεβαιώθηκαν οι ανησυχίες και οι προειδοποιήσεις των στελεχών της Διεύθυνσης Πληροφορικής του φορέα “Ελληνικό Κτηματολόγιο”, που μέσω του Σωματείου Εργαζομένων διαβίβασε σχετική επιστολή ήδη από τα τέλη Μαϊου προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου και τον πρόεδρο του Ελληνικού Κτηματολογίου, Στέλιο Σακαρέτσιο, μεταξύ άλλων, προειδοποιώντας για “κίνδυνο κατάρρευσης του data center”.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του Documento, η επιστολή με ημερομηνία 16/05/2025 και αριθμό πρωτοκόλλου 05/25 ανέφερε:

«Θέμα: Ενημέρωση και επείγουσες επισημάνσεις για την κατάσταση των πληροφοριακών συστημάτων του Κτηματολογίου – Κίνδυνος κατάρρευσης του data center.

Έχοντας έντονη την αίσθηση ευθύνης μας έναντι και των εργαζομένων και του δημοσίου συμφέροντος είμαστε αναγκασμένοι να επισημάνουμε τα ακόλουθα:

Τα πληροφοριακά συστήματα του Κτηματολογίου βρίσκονται σε εγκαταστάσεις του φορέα, εντός ενός datacenter που κατασκευάστηκε το 2007.

Η κατασκευή έγινε με χρηματοδότηση από το Γ’ ΚΠΣ, βασισμένη σε μελέτη του ΕΜΠ και λειτούργησε με πλήρη εξοπλισμό, συμβόλαια συντήρησης συστημάτων, επανδρωμένο Help Desk με βάρδιες, εφεδρικό κέντρο δεδομένων (Disaster Site) σε περίπτωση καταστροφής, μελέτη ασφαλείας, πλάνο switch over στο εφεδρικό κέντρο δεδομένων, το οποίο δοκιμάστηκε σε πραγματικές συνθήκες σύμφωνα με τις βέλτιστες πρακτικές, μέχρι το 2014.

Μετέπειτα, λόγω μνημονιακών περικοπών, τα συστήματα έμειναν χωρίς συντήρηση, τα συμβόλαια υποστήριξης έληξαν ενώ παράλληλα πάγωσαν και οι προσλήψεις».

Οι παραλήπτες ήταν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Στεργίου, τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Χρήστο Μπουκώρο, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΝΠΔΔ «Ελληνικό Κτηματολόγιο», τον πρόεδρο του “Ελληνικού Κτηματολογίου” Στυλιανό Σακαρέτσιο» και τη γενική διευθύντρια του “Ελληνικού Κτηματολογίου”, Ολυμπία Μαρκέλλου.

Τί έγινε έκτοτε για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα δεν είναι σαφές. Πάντως σήμερα το πρωί, το “Ελληνικό Κτηματολόγιο” προχώρησε στην παρακάτω ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του:

«Η εμφάνιση αστοχίας στο σύστημα αποθήκευσης που υποστηρίζει μέρος των εφαρμογών του Ελληνικού Κτηματολογίου, μας αναγκάζει να προχωρήσουμε σε προσωρινή διακοπή των ψηφιακών υπηρεσιών από την Πέμπτη 26 Ιουνίου 2025 και ώρα 10:00.

Οι τεχνικές ομάδες του Κτηματολογίου, σε συνεργασία με εξειδικευμένα στελέχη συνεργαζόμενων εταιρειών, εργάζονται εντατικά για την ταχεία και ασφαλή αποκατάσταση της λειτουργίας των συστημάτων.

Ζητούμε την κατανόησή σας για την αναστάτωση και ευχαριστούμε το κοινό και τους συναλλασσόμενους για την υπομονή και τη συνεργασία τους”

Η ανακοίνωση δεν ανέφερε πότε θα αποκατασταθεί η αστοχία. Τα προβλήματα είχαν ήδη ξεκινήσει από την Τρίτη. Η Συντονιστική Επιτροπή των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδας, είχε ανακοινώσει προς τα μέλη της :

«25 Ιουνίου 2025

Θέμα: «Διακοπή υπηρεσιών Κτηματολογίου».

Σήμερα, αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΝΠΔΔ «Ελληνικό Κτηματολόγιο», στον σύνδεσμο https://www.ktimatologio.gr/grafeio-tipou/nea-anakoinoseis/1659 η κάτωθι ανακοίνωση:
Την Τρίτη, 24 Ιουνίου 2025 και ώρα 17:26, εντοπίστηκε δυσλειτουργία σε σύστημα αποθήκευσης, το οποίο φιλοξενεί μέρος των εφαρμογών του Ελληνικού Κτηματολογίου.
Για την αποκατάσταση του προβλήματος βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης, κατά τη διάρκεια των οποίων οι υπηρεσίες μας θα βρίσκονται εκτός λειτουργίας.
Η διακοπή παροχής υπηρεσιών θα διαρκέσει από την Τετάρτη, 25 Ιουνίου 2025 και ώρα 08:30 έως και την Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2025 και ώρα 03:00.

Οι τεχνικές ομάδες του Ελληνικού Κτηματολογίου, σε συνεργασία με τους αναδόχους, εργάζονται εντατικά για την πλήρη αποκατάσταση της λειτουργικότητας των υπηρεσιών και την ελαχιστοποίηση της ενόχλησης προς τους συναλλασσόμενους.

Ζητούμε την κατανόησή σας για την προσωρινή ταλαιπωρία και σας ευχαριστούμε θερμά για την υπομονή και τη συνεργασία σας.

Με τιμή

Η Πρόεδρος

Λένα Κοντογεώργου»

Την Τετάρτη, με νέα ανακοίνωση η Συντονιστική Επιτροπή των Συμβολαιογράφων ανέφερε:

«26 Ιουνίου 2025

ΘΕΜΑ: Αποκατάσταση της λειτουργίας υπηρεσιών του Κτηματολογίου.

Από τον Φορέα «Ελληνικό Κτηματολόγιο» ανακοινώθηκε https://www.ktimatologio.gr/grafeio-tipou/nea-anakoinoseis/1659 ότι το τεχνικό πρόβλημα, που παρουσιάστηκε την Τρίτη, 24 Ιουνίου 2025 και ώρα 17:26, σε σύστημα αποθήκευσης, που υποστηρίζει μέρος των εφαρμογών του Φορέα, αντιμετωπίστηκε επιτυχώς.

Συνεπώς, όλες οι ψηφιακές υπηρεσίες του Ελληνικού Κτηματολογίου έχουν πλέον επανέλθει σε πλήρη λειτουργία.
Το Ελληνικό Κτηματολόγιο ζητά την κατανόησή μας για την προσωρινή ταλαιπωρία και ευχαριστεί θερμά το κοινό και τους συναλλασσόμενους για την υπομονή και τη συνεργασία τους.

Με τιμή,

Η Πρόεδρος
Λένα Κοντογεώργου»

Ωστόσο, την Πέμπτη το πρόβλημα απενήλθε και μέχρι τώρα, όπως αναφέρουν στο documentonews.gr συμβολαιογράφοι και απλοί πολίτες, δεν είχε αποκατασταθεί.

Πηγή: documentonews.gr

Ετικέτες: topΚτηματολόγιοΚυριάκος Μητσοτάκης
Προηγούμενη Ανάρτηση

Έτσι «βάφτηκε η Κρήτη μπλε»: «Δεν το κάνω για πάρτη μου, το κάνω για τη ΝΔ» – Αποκαλυπτικός διάλογος από δικογραφία ΟΠΕΚΕΠΕ

Επόμενη Ανάρτηση

Πετρούπολη: Νέα επίθεση σε εργαζόμενο στην καθαριότητα εν ώρα εργασίας

Σχετικές Ειδήσεις

Αλεξανδρούπολη: Κατασχέθηκε ένας τόνος λαθραίου καπνού για ναργιλέ στο Τελωνείο των Κήπων

Αλεξανδρούπολη: Κατασχέθηκε ένας τόνος λαθραίου καπνού για ναργιλέ στο Τελωνείο των Κήπων

13 ώρες πριν

Έναν τόνο λαθραίου καπνού για ναργιλέ εντόπισαν και κατάσχεσαν στο Τελωνείο των Κήπων οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων....

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ανοικτό το σύστημα για διορθώσεις στην ΕΑΕ 2025, λόγω monitoring

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ανοικτό το σύστημα για διορθώσεις στην ΕΑΕ 2025, λόγω monitoring

13 ώρες πριν

Όσοι προβούν σε διορθώσεις έως και 8 Δεκεμβρίου θα ληφθούν υπ' όψιν στις πληρωμές του Δεκεμβρίου, ενώ για τους υπόλοιπους,...

Οι πληρωμές προς τους αγρότες για το 2025 – 600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024

Οι πληρωμές προς τους αγρότες για το 2025 – 600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024

13 ώρες πριν

Τα ποσά που έχουν καταβληθεί στους αγρότες από 1/1/2025 έως 1/12/2025, υπενθυμίζουν πηγές της Αντιπροεδρίας της Κυβέρνησης, με βάση, μάλιστα,...

Μαζική έξοδος τρακτέρ προς τις Μικροθήβες – Οι αγρότες της Μαγνησίας στήνουν νέο μπλόκο στον ΠΑΘΕ

Μαζική έξοδος τρακτέρ προς τις Μικροθήβες – Οι αγρότες της Μαγνησίας στήνουν νέο μπλόκο στον ΠΑΘΕ

13 ώρες πριν

Οι αγρότες του Αλμυρού και του Ρ. Φεραίου, μετά από συνέλευση αποφάσισαν την κάθοδο στον δρόμο για τη δημιουργία ισχυρού...

Ροή Ειδήσεων

Αλεξανδρούπολη: Κατασχέθηκε ένας τόνος λαθραίου καπνού για ναργιλέ στο Τελωνείο των Κήπων

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ανοικτό το σύστημα για διορθώσεις στην ΕΑΕ 2025, λόγω monitoring

Οι πληρωμές προς τους αγρότες για το 2025 – 600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024

Μαζική έξοδος τρακτέρ προς τις Μικροθήβες – Οι αγρότες της Μαγνησίας στήνουν νέο μπλόκο στον ΠΑΘΕ

Κακοκαιρία Byron: Αναβλήθηκε οριστικά ο αγώνας Ολυμπιακός – Φενερμπαχτσέ για την Ευρωλίγκα

Κακοκαιρία «Byron»: Ηχησε το 112 στην Αττική – «Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις»

Τροχαίο στη Λούτσα: Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 29χρονος μετά την απολογία του – Τι υποστήριξε

Απάντηση ΥΕΘΑ στην Τουρκία: Πράττουμε το αυτονόητο, η Ελλάδα δεν απειλεί, δεν αγνοούμε το casus belli

Κακοκαιρία Byron: Βροχές και κατολισθήσεις στη Λακωνία, πλημμύρες στη Ζάκυνθο – Μηνύματα από το 112 – Πού θα είναι κλειστά τα σχολεία

Κακοκαιρία Byron: Έντονα τα καιρικά φαινόμενα στην Αττική – Ήχησε το 112 – Ποτάμια οι δρόμοι – Βίντεο & εικόνες

  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Κοινωνία
  • Δικαιοσύνη
  • Συνεντεύξεις
  • Κόσμος
  • Media
  • Αθλητισμός

© 2020 VickyPedia.gr

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Εμφάνιση όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Κοινωνία
  • Δικαιοσύνη
  • Συνεντεύξεις
  • Κόσμος
  • Media
  • Αθλητισμός

© 2020 VickyPedia.gr

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies. Με την περιήγηση στην ιστοσελίδα συμφωνείτε στην χρησιμοποίηση τους.