Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Εμφάνιση όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Κοινωνία
  • Δικαιοσύνη
  • Συνεντεύξεις
  • Κόσμος
  • Media
  • Αθλητισμός
VickyPedia
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Κοινωνία
  • Δικαιοσύνη
  • Συνεντεύξεις
  • Κόσμος
  • Media
  • Αθλητισμός
Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023
VickyPedia
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Εμφάνιση όλων των αποτελεσμάτων

Αποζημίωση ειδικού σκοπού: Ποιοι οι δικαιούχοι – Πώς θα καταβληθούν τα χρήματα

3 έτη πριν
Οικονομία, Χωρίς κατηγορία
Αποζημίωση ειδικού σκοπού: Ποιοι οι δικαιούχοι – Πώς θα καταβληθούν τα χρήματα
Share on FacebookShare on Twitter

Και για τον μήνα Μάιο θα καταβληθεί η αποζημίωση ειδικού σκοπού, σε εργαζόμενους που παραμένουν σε αναστολή εργασίας.

Δικαιούχοι των 534 ευρώ για τον Μάιο 2020 είναι οι εργαζόμενοι, των οποίων η σύμβαση εργασίας συνεχίζει να τελεί σε αναστολή, σε επιχειρήσεις-εργοδότες που δεν θα επαναλειτουργήσουν, κατά τον Μάιο 2020, με εντολή δημόσιας αρχής.

Επίσης, οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις-εργοδότες που είτε πλήττονται σημαντικά και έχουν θέσει σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας μέρους ή του συνόλου των εργαζομένων τους είτε επαναλειτουργούν, μετά την άρση της αναστολής λειτουργίας τους, με εντολή δημόσιας αρχής, για τον Μάιο 2020, είναι δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, κατ΄αναλογία των ημερών παράτασης αναστολής των συμβάσεων εργασίας τους, σύμφωνα με τους σχετικούς πίνακες της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας, που έχει δημοσιευθεί, με βάση υπολογισμού το ποσό που αντιστοιχεί στις 30 ημέρες και ανέρχεται στα 534 ευρώ (υπολογισμός ποσού αντιστοίχισης κατά ημέρα 17,8 ευρώ).

Η αποζημίωση ειδικού σκοπού είναι ακατάσχετη, αφορολόγητη και δεν συμψηφίζεται με οποιαδήποτε οφειλή.

Διαδικασία λήψης της αποζημίωσης

Για τη λήψη της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, οι επιχειρήσεις-εργοδότες που δεν θα επαναλειτουργήσουν, τον Μάιο, με εντολή δημόσιας αρχής, βεβαιώνουν όλα τα στοιχεία των δηλώσεών τους, όπως αυτά αντλούνται αυτόματα από το Πληροφοριακό Σύστημα (Π.Σ.) «ΕΡΓΑΝΗ» και, κυρίως, αφορούν τους εργαζόμενους, των οποίων η σύμβαση εργασίας τους συνεχίζει να είναι σε ισχύ και εξακολουθεί να τελεί σε αναστολή και τα στοιχεία που αφορούν τη μίσθωση ακινήτων επαγγελματικής στέγης και δηλώνουν υπεύθυνα ότι παραμένουν ως μη λειτουργούσα επιχείρηση, με εντολή δημόσιας αρχής, κατά τον Μάιο 2020. Σε περίπτωση προκυπτουσών αλλαγών, επιτρέπεται η τροποποίηση των δηλώσεών τους.

Για την περίπτωση των εργαζομένων, δεν απαιτείται επανυποβολή υπεύθυνης δήλωσης, εκτός κι αν επιθυμούν τροποποίηση στοιχείων του τραπεζικού λογαριασμού τους (ΙΒΑΝ) ή στοιχείων της μίσθωσης κύριας κατοικίας τους.

Σε κάθε περίπτωση, οι επιχειρήσεις-εργοδότες υποχρεούνται να γνωστοποιήσουν την ανωτέρω υπεύθυνη δήλωσή τους, εγγράφως ή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, στους εργαζομένους τους, δηλώνοντάς τους και τον αριθμό πρωτοκόλλου καταχώρισης της πράξης τους στο ΠΣ «ΕΡΓΑΝΗ».

Οι σχετικές υπεύθυνες δηλώσεις των εν λόγω επιχειρήσεων–εργοδοτών μπορούν να υποβάλλονται έως και τις 31 Μαΐου 2020 και να αφορούν το διάστημα από 1.5.2020 έως και τις 31.5.2020. Οι δε εργαζόμενοι μπορούν να υποβάλουν τροποποιήσεις υπευθύνων δηλώσεών τους από τις 19.5.2020 έως και την 1.6.2020. Σύμφωνα με την ΚΥΑ, η καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τον Μάιο θα πραγματοποιηθεί από τις 5.6.2020 έως τις 10.6.2020.

Για επιχειρήσεις–εργοδότες που επαναλειτουργούν, με εντολή δημόσιας αρχής, κατά τον Μάιο 2020, που ορίζονται, βάσει Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας (ΚΑΔ), από το υπουργείο Οικονομικών, βεβαιώνουν όλα τα στοιχεία των δηλώσεών τους, όπως αυτά αντλούνται αυτόματα από το Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ», βεβαιώνοντας τα στοιχεία που αφορούν τους εργαζόμενους, των οποίων η σύμβαση εργασίας τους συνεχίζει να είναι σε ισχύ και εξακολουθεί να τελεί σε αναστολή, μέχρι την ημερομηνία της επαναλειτουργίας τους, εντός του Μαΐου 2020, καθώς και τα στοιχεία που αφορούν τη μίσθωση ακινήτων επαγγελματικής στέγης.

Επίσης, δηλώνουν την ημερομηνία της επαναλειτουργίας τους, καθώς και τους εργαζόμενους, των οποίων η αναστολή συμβάσεων εργασίας τους ανακαλείται οριστικά. Σε περίπτωση προκυπτουσών αλλαγών, επιτρέπεται η τροποποίηση των δηλώσεών τους.

Για την περίπτωση των εργαζομένων, δεν απαιτείται επανυποβολή υπεύθυνης δήλωσης από αυτούς, εκτός και αν επιθυμούν τροποποίηση στοιχείων του τραπεζικού λογαριασμού τους (ΙΒΑΝ) ή στοιχείων της μίσθωσης κύριας κατοικίας τους.

Για τις πληττόμενες επιχειρήσεις–εργοδότες, που ορίζονται, βάσει ΚΑΔ, από το υπουργείο Οικονομικών, βεβαιώνουν όλα τα στοιχεία των δηλώσεών τους, όπως αυτά αντλούνται αυτόματα από το Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» και αφορούν τους εργαζόμενους, των οποίων η σύμβαση εργασίας τους συνεχίζει να είναι σε ισχύ και παρατείνεται η αναστολή των συμβάσεων εργασίας τους για τον Μάιο 2020, καθώς και τα στοιχεία που αφορούν τη μίσθωση ακινήτων επαγγελματικής στέγης. Επιπλέον, δηλώνουν υπεύθυνα τους εργαζόμενους, των οποίων η αναστολή συμβάσεων εργασίας τους ανακαλείται οριστικά. Σε περίπτωση προκυπτουσών αλλαγών, επιτρέπεται η τροποποίηση των δηλώσεών τους.

Και σε αυτήν την περίπτωση δεν απαιτείται επανυποβολή υπεύθυνης δήλωσης από τους εργαζόμενους, εκτός και αν επιθυμούν τροποποίηση στοιχείων του τραπεζικού λογαριασμού τους (ΙΒΑΝ) ή στοιχείων της μίσθωσης κύριας κατοικίας τους.

Σε κάθε περίπτωση, οι επιχειρήσεις–εργοδότες υποχρεούνται να γνωστοποιήσουν την ανωτέρω υπεύθυνη δήλωσή τους, εγγράφως ή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, στους εργαζομένους τους, δηλώνοντάς τους και τον αριθμό πρωτοκόλλου καταχώρισης της πράξης τους στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ».

Οι σχετικές υπεύθυνες δηλώσεις μπορούν να υποβάλλονται συγκεντρωτικά, σύμφωνα με τους πίνακες της ΚΥΑ, από την 1.6.2020 έως και τις 7.6.2020. Η καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού θα πραγματοποιηθεί από τις 10.6.2020 έως και τις 12.6.2020.

Ετικέτες: ΑποζημείωσηΔικαιούχοι
Προηγούμενη Ανάρτηση

Ινδία: Ξεπέρασαν τις 100.000 τα κρούσματα κορονοϊού

Επόμενη Ανάρτηση

Διάγγελμα Μητσοτάκη για την οικονομία, τον τουρισμό και την εργασία

Σχετικές Ειδήσεις

Κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση (κακουργήματα) σε βάρος των 5 συλληφθέντων Συνοριοφυλάκων

Αλεξανδρούπολη: Μπλοκάρουν την επένδυση ιχθυοκαλλιέργειας 90 εκατ. ευρώ, Λαμπάκης, Μυτιληνός, Δευτεραίος, για αντιπολιτευτικούς λόγους (ΒΙΝΤΕΟ)

1 εβδομάδα πριν

Ψήφισαν ΚΑΤΑ και στις προσλήψεις για τη λειτουργία κατασκηνώσεων, στον κανονισμό λειτουργίας βρεφονηπιακών σταθμών, στον κανονισμό της λαϊκής αγοράς. Ακόμα...

Χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από 1η Ιουνίου όσοι δεν πληρώσουν ή ρυθμίσουν τα χρέη στον ΕΦΚΑ

Χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από 1η Ιουνίου όσοι δεν πληρώσουν ή ρυθμίσουν τα χρέη στον ΕΦΚΑ

2 εβδομάδες πριν

Στις 31 Μαΐου 2023 λήγει η καθολική παράταση ασφαλιστικής ικανότητας σε όλους τους μη μισθωτούς ασφαλισμένους του e-ΕΦΚΑ (δηλαδή τους ελεύθερους...

Άλλη μία δικαίωση του Κυριάκου Βελόπουλου για το μπλόκο των Βρυξελλών στις ψεύτικες υποσχέσεις της Νέας Δημοκρατίας (video)

Άλλη μία δικαίωση του Κυριάκου Βελόπουλου για το μπλόκο των Βρυξελλών στις ψεύτικες υποσχέσεις της Νέας Δημοκρατίας (video)

2 εβδομάδες πριν

Καλά – καλά δεν είχε προλάβει να ανεβεί στο διαδίκτυο το βίντεο της εκπομπής «Livenews» με καλεσμένο του Νίκου Ευαγγελάτου...

Η αποτίμηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου για την 21η Μαΐου με φόντο τις 25 Ιουνίου

Η αποτίμηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου για την 21η Μαΐου με φόντο τις 25 Ιουνίου

2 εβδομάδες πριν

Συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ θα δώσει στη 1 το μεσημέρι της Τετάρτης 24 Μαΐου η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Η...

Ροή Ειδήσεων

Όταν αδιάβαστοι δημοσιογράφοι, παρουσιαστές και συντάκτες ιστοσελίδων στοχοποιούν πολιτικούς και τους χτυπούν με φθηνή προπαγάνδα

Τζο Μπάιντεν και Ρίσι Σούνακ επαναβεβαίωσαν πως θα υποστηρίξουν την Ουκρανία για όσο διάστημα χρειαστεί

Τυνησία: Τέσσερις νεκροί από τη συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου

Κούβα: «Ψευδές» δημοσίευμα στις ΗΠΑ περί βάσης κατασκοπείας της Κίνας

Χαφιζέ Γκαγέ Ερκάν: Η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας – Ποια είναι η εκλεκτή του Ερντογάν

Επιστολή Αμερικανών βουλευτών στο Κογκρέσο για την Τουρκία: Η κυβέρνηση πρέπει να πιστοποιήσει ότι τα F-16 δεν θα χρησιμοποιηθούν εναντίον της Ελλάδας

Πούτιν για την ανατίναξη του φράγματος Νόβα Καχόβκα: «Βάρβαρη πράξη του Κιέβου»

Σοκ στον Πειραιά: 17χρονη καταγγέλλει απόπειρα βιασμού της στην παραλία της Φρεαττύδας

Αλέξης Τσίπρας: Αυτά είναι τα 7 βήματα για «δίκαιη κοινωνία» και «ευημερία για όλους»

Η Ίντερ Μαϊάμι ανακοίνωσε την απόκτηση του Λιονέλ Μέσι

  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Κοινωνία
  • Δικαιοσύνη
  • Συνεντεύξεις
  • Κόσμος
  • Media
  • Αθλητισμός

© 2020 VickyPedia.gr

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Εμφάνιση όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Κοινωνία
  • Δικαιοσύνη
  • Συνεντεύξεις
  • Κόσμος
  • Media
  • Αθλητισμός

© 2020 VickyPedia.gr

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies. Με την περιήγηση στην ιστοσελίδα συμφωνείτε στην χρησιμοποίηση τους.