Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου, 2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Εμφάνιση όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Κοινωνία
  • Δικαιοσύνη
  • Συνεντεύξεις
  • Κόσμος
  • Media
  • Αθλητισμός
VickyPedia
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Κοινωνία
  • Δικαιοσύνη
  • Συνεντεύξεις
  • Κόσμος
  • Media
  • Αθλητισμός
Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου, 2026
VickyPedia
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Εμφάνιση όλων των αποτελεσμάτων

Γεραπετρίτης: Θα απαντηθεί προσηκόντως η οποιαδήποτε πρόκληση από την Τουρκία

6 έτη πριν
Πολιτική
Γεραπετρίτης: Θα απαντηθεί προσηκόντως η οποιαδήποτε πρόκληση από την Τουρκία
Share on FacebookShare on Twitter

«Θα απαντηθεί προσηκόντως η οποιαδήποτε πρόκληση» από την Τουρκία. Την κατηγορηματική αυτή απάντηση έδωσε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης με την ταυτόχρονη επισήμανση ότι η Ελλάδα, εκτός από το Διεθνές Δίκαιο, έχει και τους συμμάχους στο πλευρό της. «Η δήλωση εκ μέρους του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών ήταν εξάλλου πολύ θετική», σημείωσε.

Με ένα θέμα που ενδιαφέρει τη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε η συνέντευξη στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5», την έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού, τις τελευταίες ημέρες στη Βόρεια Μακεδονία, με τον υπουργό να αναγνωρίζει ότι είναι αληθές ότι υπάρχουν κάποιοι επιβαρυμένοι δείκτες στη γειτονική χώρα, θυμίζοντας, ωστόσο, ότι την ώρα αυτή δεν επιτρέπεται η διασύνδεση μαζί της. Σε κάθε περίπτωση, συμπλήρωσε, η πρόσβαση ως τις 15 Ιουνίου από την Αλβανία και από τη Βόρεια Μακεδονία δεν επιτρέπεται, θα υπάρξει επανεκτίμηση της κατάστασης, έτσι ώστε είτε να αρθεί ο περιορισμός είτε και να επεκταθεί.
Παράλληλα, ο υπουργός Επικρατείας έκανε ειδική αναφορά στην 15η Ιουνίου ως «μια πολύ κρίσιμη και σημαδιακή ημερομηνία» -και αυτό διότι, όπως εξήγησε, ανοίγουν και τα εποχιακά ξενοδοχεία και «βεβαίως, κάτι που είναι σημαντική εξέλιξη για την πόλη σας, έχουμε απευθείας πτήσεις από το εξωτερικό και για τη Θεσσαλονίκη».
Με αφορμή όσα δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χθες από τη Ρόδο, για απευθείας ενίσχυση των επιχειρήσεων, ο υπουργός Επικρατείας κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «δεν έχει πλήρη γνώση των οικονομικών δεδομένων, όπως επίσης δεν γνωρίζει και τα μέτρα τα οποία έχουν ληφθεί. Αν συνέβαινε αυτό, θα γνώριζε ότι έχει υπάρξει ένα ‘πακέτο’ μέτρων 24 δισ., ένα μεγάλο μέρος των οποίων διοχετεύεται, άμεσα ή έμμεσα, σε επιχειρήσεις και εργαζομένους».
Στη δημοσιογραφική διαπίστωση ότι μερίδα των επιχειρηματιών δεν βρίσκει ελκυστικό το πρόγραμμα «ΣΥΝεργασία», απάντησε ότι «εφόσον αποδειχθεί ότι δεν είναι αρκετά ελκυστικό και δεν εξυπηρετεί τον στόχο της εργασιακής ισορροπίας, τότε θα υπάρξουν και διορθωτικές κινήσεις». «Είναι ένα μείγμα», εξήγησε, «το οποίο προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στη διατήρηση των θέσεων εργασίας, που είναι η μεγάλη διακύβευση, πολύ περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, και στη διατήρηση ενός σχετικού αποθέματος για να μπορέσουμε να μην έχουμε κλυδωνισμούς την επόμενη μέρα».
Στο σημείο αυτό δε, ο κ. Γεραπετρίτης επεσήμανε ότι μολονότι η Ελλάδα πήρε μέτρα πολύ πιο νωρίς από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, εν τούτοις εμφανίζει σημαντικά μικρότερη ύφεση από αυτές. Με ένα μέσο όρο ύφεσης στην Ε.Ε. 3,2% για το α’ τρίμηνο, η Ελλάδα βρίσκεται στο 0,9%. Άρα, «έχουμε χρησιμοποιήσει ένα πολύ δυνατό μείγμα μέτρων», συμπέρανε, αλλά «επειδή η Ελλάδα είναι εξ ορισμού μια χώρα οικονομικά, δημοσιονομικά ευάλωτη, ως εξαρτώμενη σε μεγάλο βαθμό από το τουριστικό προϊόν (…) για τον λόγο αυτό πρέπει να διατηρήσουμε ένα ικανό δημοσιονομικό απόθεμα για να μην υπάρξει οποιαδήποτε διακινδύνευση».
Στις ερωτήσεις για την κοινοτική ενίσχυση, απάντησε ότι σε πρώτη φάση θα απελευθερωθούν τα κονδύλια του πρώτου «πακέτου» των 500 εκατ., το οποίο προέρχεται από την Αναπτυξιακή Τράπεζα και το πρόγραμμα SURE για την ενίσχυση της εργασίας. Υπάρχει, επιπλέον, το 1,35 δισ. από το πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλάρωσης, στο οποίο «η Ελλάδα για πρώτη φορά συμμετέχει και το οποίο θα δώσει μια ‘ανάσα’ μέσα στο καλοκαίρι», τόνισε εξάλλου.
«Ίσως καθυστερήσει λίγο περισσότερο το πρόγραμμα που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από την τιτλοποίηση», αναγνώρισε, σε κάθε περίπτωση όμως «με κάποιες μικρές προσαρμογές και το Ταμείο αυτό θα τεθεί σε εφαρμογή».
«Πολύ επικίνδυνο να δοθούν όλα εμπροσθοβαρώς»
Ο κ. Γεραπετρίτης επαναλαμβάνοντας την κριτική του για το ΣΥΡΙΖΑ, παρατήρησε: «Μια αλόγιστη πλειοδοσία να δοθούν όλα εμπροσθοβαρώς, όπως διατείνεται στο πρόγραμμά της η αξιωματική αντιπολίτευση, είναι πάρα πολύ επικίνδυνο. Δεν έχει γνώση του τι μπορεί να σημαίνει το να δώσεις όλα τα ταμειακά διαθέσιμα (…) αν υπάρξει ανάγκη δανεισμού». Εν κατακλείδι, θέση της κυβέρνησης είναι «να ενισχύσουμε στο μέτρο που μας επιτρέπει η δημοσιονομική μας θέση, με κανέναν τρόπο όμως να μη θέσουμε σε κίνδυνο τη σταθερότητα της ελληνικής οικονομίας. Και μπορεί οι δείκτες να είναι σήμερα καλοί, αλλά να διασφαλίζουμε ότι θα παραμείνουν εκεί».
Για τα ελληνο-τουρκικά και στο ερώτημα αν φοβάται θερμό επεισόδιο με τη γείτονα μέσα στο καλοκαίρι, ο υπουργός Επικρατείας ξεκαθάρισε: «Είμαστε απολύτως έτοιμοι για όλα τα σενάρια. Υπάρχει ένα επιχειρησιακό σχέδιο, το οποίο έχει εκπονηθεί από τα υπουργεία Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας». Αξιολόγησε ως «πολύ θετική» τη δήλωση εκ μέρους του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο χαρακτήρισε «προκλητικές τις ενέργειες της Τουρκίας» σε ό,τι αφορά την ΑΟΖ. Επιπλέον, ο υπουργός παρατήρησε ότι η ελληνική επιχειρησιακή ισχύς αποδείχθηκε στα γεγονότα του Έβρου και, εν είδει γενικού συμπεράσματος, «είμαστε πολύ επιφυλακτικοί, όχι ανήσυχοι, γιατί είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε αυτού του είδους την πρόκληση. Παρακολουθούμε από πάρα πολύ κοντά».
Ο υπουργός Επικρατείας, με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Ισραήλ, μίλησε επιπροσθέτως για τις «πολύ σημαντικές συμφωνίες» που έχει υπογράψει η χώρα μας με τη συγκεκριμένη χώρα, συμφωνίες που έχουν να κάνουν και με τα ενεργειακά ζητήματα -«άρα, υπάρχει πολύ μεγάλη κοινότητα συμφερόντων»- ενώ υπάρχει και αμυντική συνεργασία, πρόσθεσε. Όπως όμως υπάρχουν συμφωνίες και με την Αίγυπτο, χώρες της Μ. Ανατολής, την Ευρώπη, την Αμερική, τη Ρωσία. Κατά συνέπεια, «έχουμε τα διπλωματικά και επιχειρησιακά ‘εργαλεία’ να είμαστε απολύτως έτοιμοι για να έχουμε μια ανάλογη αντίδραση σε ό,τι υπάρξει από την Τουρκία, θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί προκειμένου να διασφαλισθούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Σε αυτόν τον αγώνα δεν θα είμαστε μόνοι μας», διαβεβαίωσε ο Γ. Γεραπετρίτης για να κλείσει λέγοντας: «Δεν είναι μόνο το αφηρημένο Διεθνές Δίκαιο, έχουμε την έμπρακτη στήριξη και όλων των εταίρων μας. Θα απαντηθεί προσηκόντως η οποιαδήποτε πρόκληση».

Ετικέτες: ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΤΟΥΡΚ
Προηγούμενη Ανάρτηση

Σακελλαροπούλου: Η προστασία του περιβάλλοντος προϋποθέτει βιώσιμη ανάπτυξη

Επόμενη Ανάρτηση

ΝΔ: Τριήμερο εθελοντικής δράσης για το περιβάλλον

Σχετικές Ειδήσεις

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη με τους αγρότες – Στο επίκεντρο το κόστος παραγωγής

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη με τους αγρότες – Στο επίκεντρο το κόστος παραγωγής

24 ώρες πριν

Ολοκληρώθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου οι διευρυμένες συνομιλίες του πρωθυπουργού με εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου από όλη τη χώρα, στο πλαίσιο...

Χρήστος Καπετάνος προς Βασίλη Κικίλια: “Να αναγνωριστεί η υπηρεσία των πληρωμάτων στα σκάφη αναψυχής, για να αρθεί μία χρόνια αδικία”

Χρήστος Καπετάνος προς Βασίλη Κικίλια: “Να αναγνωριστεί η υπηρεσία των πληρωμάτων στα σκάφη αναψυχής, για να αρθεί μία χρόνια αδικία”

1 εβδομάδα πριν

Άλλος ένας βουλευτής διαπίστωσε την αδικία που υφίστανται τα πληρώματα των ιδιωτικών σκαφών αναψυχής. Πρόκειται για τον Χρήστο Καπετάνο, της...

Βγήκε μπροστά από… ανάγκη ο Κωστής Χατζηδάκης και αγνόησε το… λεκτικό ξύλο

Βγήκε μπροστά από… ανάγκη ο Κωστής Χατζηδάκης και αγνόησε το… λεκτικό ξύλο

2 εβδομάδες πριν

Δέχθηκε πολλά πυρά ο Κωστής Χατζηδάκης, για την ενέργειά του να βγει μπροστά για τα χρήματα που έχουν εισπράξει οι...

Το κόμμα της Καρυστιανού, η 28η Φεβρουαρίου και ο κίνδυνος να Διχάσει αντί να Ενώσει

Το κόμμα της Καρυστιανού, η 28η Φεβρουαρίου και ο κίνδυνος να Διχάσει αντί να Ενώσει

2 εβδομάδες πριν

Άνοιξε νέα συζήτηση για το κόμμα -ή, κίνημα όπως η ίδια αρέσκεται να το ονομάζει-, που ετοιμάζεται να ιδρύσει η...

Ροή Ειδήσεων

Κωνσταντινούπολη: Πρώην σύζυγος πυροβόλησε δικαστή μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου

Πετρούπολη: 13χρονη δέχθηκε επίθεση για βιασμό και ληστεία από αλλοδαπό σε στάση λεωφορείου

Κόμματα Γροιλανδίας: Θέλουμε την ανεξαρτησία μας όχι να γίνουμε Αμερικανοί

Ανακοίνωση Aγροτικού Συλλόγου Δ. Αχαΐας κατά των συναδέλφων τους που μετείχαν στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό: Δεν εκπροσωπούν κανέναν άλλο παρά μόνο τον εαυτό τους

Τρακτέρ ανετράπη σε ρέμα στο Μεσολόγγι: Χωρίς τις αισθήσεις ο οδηγός – ΒΙΝΤΕΟ

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε ΠΑΘΕ και Εγνατία Οδό λόγω των μπλόκων

Επίθεση με drones σε ελληνόκτητα τάνκερ στη Μαύρη Θάλασσα

Πάτρα: Η στιγμή που η 16χρονη Λόρα φτάνει στου Ζωγράφου

Tραμπ σε Ιρανούς: Συνεχίστε τις διαδηλώσεις – Η βοήθεια είναι καθ’ οδόν

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη με τους αγρότες – Στο επίκεντρο το κόστος παραγωγής

  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Κοινωνία
  • Δικαιοσύνη
  • Συνεντεύξεις
  • Κόσμος
  • Media
  • Αθλητισμός

© 2020 VickyPedia.gr

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Εμφάνιση όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Κοινωνία
  • Δικαιοσύνη
  • Συνεντεύξεις
  • Κόσμος
  • Media
  • Αθλητισμός

© 2020 VickyPedia.gr

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies. Με την περιήγηση στην ιστοσελίδα συμφωνείτε στην χρησιμοποίηση τους.