Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου, 2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Εμφάνιση όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Κοινωνία
  • Δικαιοσύνη
  • Συνεντεύξεις
  • Κόσμος
  • Media
  • Αθλητισμός
VickyPedia
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Κοινωνία
  • Δικαιοσύνη
  • Συνεντεύξεις
  • Κόσμος
  • Media
  • Αθλητισμός
Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου, 2025
VickyPedia
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Εμφάνιση όλων των αποτελεσμάτων

Γιατρός – μαϊμού: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του – Τί υποστήριξε στον ανακριτή

5 έτη πριν
Κοινωνία
Γιατρός – μαϊμού: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του – Τί υποστήριξε στον ανακριτή
Share on FacebookShare on Twitter

Στη δημοσιότητα έδωσε τη Δευτέρα ο Ελληνική Αστυνομία τα στοιχεία του 47χρονου γιατρού – μαϊμού, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος, μετά την απολογία του ενώπιον του ανακριτή.

Πρόκειται για τον Νικόλαο Κοντοστάθη του Ελευθερίου και της Ελένης, ο οποίος γεννήθηκε 8-2-1973 στα Λιόσια Αττικής.

Ο 47χρονος, ο οποίος επί σειρά ετών εμφανιζόταν ως «διακεκριμένος γιατρός» σε βαριά νοσούντες ασθενείς και τις οικογένειές τους αποσπώντας μεγάλα χρηματικά ποσά για θεραπείες πλήρους ίασης, βρίσκεται αντιμέτωπος με βαρύτατο κατηγορητήριο.

O 47χρονος πέρασε την πόρτα του ανακριτή λίγο πριν από τις 11 το πρωί της Δευτέρας, κατηγορούμενος για τους θανάτους τριών ασθενών και άλλα σοβαρά αδικήματα.

Από τα στοιχεία της έρευνας, η οποία συνεχίζεται εντατικά προς κάθε κατεύθυνση, φαίνεται να προκύπτει πως ο «γιατρός» δρούσε τουλάχιστον από το 2016 παρέχοντας έναντι αδρής αμοιβής τις «εξειδικευμένες» γνώσεις του σε βαριά νοσούντες ασθενείς, με δήθεν θεραπείες διάρκειας πέντε μηνών που θα οδηγούσαν, λόγω των προηγμένων φαρμάκων που υποτίθεται πως θα χορηγούσε, σε πλήρη ίαση.

Ο κατηγορούμενος, τα στοιχεία του οποίου θα δημοσιοποιηθούν εντός της ημέρας, ώστε να αναγνωριστεί και από άλλους ανθρώπους, οι οποίοι, ενδεχομένως, πίστεψαν στη δήθεν επιστημοσύνη του, είναι αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας κατά συρροή, της απάτης, της αντιποίησης ιατρικού επαγγέλματος και της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Από τα στοιχεία που συνέλεξαν οι Αρχές κατά τη διάρκεια της πολύμηνης έρευνας για τον εντοπισμό του «διακεκριμένου ογκολόγου», προκύπτει πως ο 47χρονος υποδείκνυε στους ασθενείς-θύματά του να υποβληθούν σε εξετάσεις, μαγνητικές-αξονικές τομογραφίες κ.ά σε συγκεκριμένα διαγνωστικά κέντρα, εντός των οποίων φαίνεται να είχε μεγάλη άνεση κινήσεων. Σύμφωνα, δε, με κάποια θύματά του, ορισμένοι γιατροί εξήραν τις γνώσεις και την ικανότητα του κατηγορουμένου, ο οποίος -παράλληλα- φαίνεται να είχε πείσει και μοναστικές κοινότητες για τις γνώσεις και τις αγαθές προθέσεις του.

Η επαφή του κατηγορούμενου με τη Δικαιοσύνη δεν είναι είναι η πρώτη, καθώς στο παρελθόν φαίνεται να έχει βρεθεί ξανά υπόλογος για αξιόποινες πράξεις.

Οι 20 νέες καταγγελίες, τα υπέρογκα ποσά και το σύστημα «φαντομάς»

Την ίδια στιγμή, πάνω από 20 νέες καταγγελίες που με μαντζούνια έταζε σε ασθενείς ότι θα τους γιατρέψει ακόμη και από τον καρκίνο, έχει στη διάθεση της η Ασφάλεια Αττικής.

Τις τελευταίες 48 ώρες, άτομα από όλη την Ελλάδα επικοινωνούν με τους αξιωματικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων και αναφέρουν την προσωπική τους περιπέτεια με τον δήθεν «αναγνωρισμένο» γιατρό από ερευνητικό κέντρο στην Ελβετία, ο οποίος τους έπεισε να σταματήσουν τις θεραπείες που ακολουθούσαν και να πάρουν τα «φάρμακα» που ο ίδιος παρασκεύαζε για να γίνουν, όπως τους έλεγε, εντελώς καλά.

Ήδη, στα αστυνομικά τμήματα της επαρχίας έχει σταλεί η ειδική φόρμα με ερωτήσεις για την υπόθεση και οι καταγγέλλοντες θα κληθούν να απαντήσουν για να ληφθεί με αυτό τον τρόπο και επίσημη κατάθεση.

Οι Αρχές εξετάζουν με προσοχή την καταγγελία γυναίκας από το Βόλο, που υποστηρίζει ότι έδωσε 30.000 ευρώ στο 47χρόνο ενώ εξετάζεται και άλλη μια περίπτωση με 20.000 ευρώ.

Τα μπουκαλάκια που βρέθηκαν στην πολυτελέστατη βίλα του στο Λαγονήσι περιείχαν έλαια από κάνναβη.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, ο γιατρός – «μαϊμού» ευθύνεται για το θάνατο δυο παιδιών και ενός ηλικιωμένου ενώ το «κουβάρι» άρχισε να ξετυλίγεται όταν οι γονείς των παιδιών υπέβαλλαν μήνυση σε βάρος του κατηγορώντας τον για το θάνατο τους.

Το περίεργο πάντως για τους αστυνομικούς είναι και το που μπορεί να κρύβει χρήματα, καθώς κατά τη διάρκεια της έρευνες δεν βρέθηκαν χρηματικά ποσά στο σπίτι ούτε όμως και επιταγές παρά το γεγονός ότι ζητούσε από τα θύματα του να πληρώνεται σε επιταγές τις οποίες ποτέ δεν έσπαγε στην τράπεζα αλλά πλήρωνε με αυτές απευθείας όλες του τις υποχρεώσεις.

Είναι πάντως χαρακτηριστικό ότι είχε μετατρέψει τον εαυτό του σε «φαντομά», καθώς δεν εμφανιζόταν σε κανένα δημόσιο φορέα ενώ είχε να υποβάλλει φορολογική δήλωση από το 2012.

Εμπειρικός βοτανολόγος δήλωσε

«Εξαπάτησα υποδυόμενος τον γιατρό, αλλά δεν είπα να σταματήσουν τις θεραπείες τους» υποστηρίζει προφυλακισμένος ψευτογιατρός Νίκος Κοντοθανάσης, που κρίθηκε προφυλακιστέος για σωρεία κατηγοριών, με βασική την ανθρωποκτονία κατά συρροή σε βάρος βαριά νοσούντων, μεταξύ των οποίων και δύο ανήλικα παιδιά.

Ο 47χρονος, δήθεν διακεκριμένος ογκολόγος, ενώπιον του ανακριτή φέρεται να δήλωσε «εμπειρικός βοτανολόγος» αρνούμενος πως ευθύνεται για τους τρεις θανάτους που του αποδίδονται.

Σε υπόμνημα που κατέθεσε στον δικαστικό λειτουργό, ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίζεται πως εξαπάτησε συγγενείς θυμάτων παριστάνοντας τον γιατρό, ζητώντας συγγνώμη για αυτό, πλην όμως αρνήθηκε ότι συνέστησε την διακοπή των θεραπειών τους.

Ο κατηγορούμενος, επιχειρώντας να αποδομήσει το κατηγορητήριο ειδικά ως προς την κακουργηματική ανθρωποκτονία κατά συρροή, αναφέρει ότι όταν γνώρισε τα δύο ανήλικα παιδιά, είχαν ήδη ολοκληρώσει την θεραπεία τους και ότι ο ίδιος θέλησε να τα βοηθήσει, όπως και τους γονείς τους, να αντιμετωπίσουν την κατάσταση χωρίς να συστήσει διακοπή θεραπείας. Δέχεται επίσης ότι έλαβε χρήματα από τις οικογένειες των τριών θανόντων θυμάτων του, αλλά αρνείται πως είχε οικονομικό όφελος από τα υπόλοιπα 45 θύματα-ασθενείς που καταγράφονται στην δικογραφία.

Γονείς των ανήλικων θυμάτων: τον εμπιστευτήκαμε γιατί έχαιρε της εκτίμησης του ιατρικού προσωπικού διαγνωστικών κέντρων
Στο μεταξύ, οι γονείς των δύο παιδιών που κατέληξαν, ενώ είχε εισχωρήσει ως επιστήμονας στην ζωή τους ο 47χρονος, ζητούν την πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών κάτω από τις οποίες έδρασε ο Νίκος Κοντοθανάσης, τονίζοντας πως η αντιμετώπιση που είχε από γιατρούς διαγνωστικών κέντρων ο κατηγορούμενος ήταν αυτή που τους έκανε να τον εμπιστευτούν.

Τονίζουν δε, πως τα παιδιά τους ήταν «απολύτως λειτουργικά» και με δυνατότητες επικράτησης στην μάχη για τη ζωή «μέχρι την εμφάνιση» του 47χρονου.

Ετικέτες: topΚόντοςΚοντοστάθηςΨευτογιατρός
Προηγούμενη Ανάρτηση

Ν. Παππάς για τις καταγγελίες Μιωνή: Γελοίος αντιπερισπασμός της ΝΔ μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις για Ράικου και Σαμαρά

Επόμενη Ανάρτηση

Παρακολουθούσαν, έστω και από σπόντα στο πλαίσιο νόμιμης έρευνας, τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη!

Σχετικές Ειδήσεις

Κεραμεικός: Συναγερμός για 44χρονο που έπεσε στο κενό από τον τέταρτο

Κεραμεικός: Συναγερμός για 44χρονο που έπεσε στο κενό από τον τέταρτο

15 ώρες πριν

Συναγερμός σήμανε στις αρχές για περιστατικό στον Κεραμεικό, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, ένας άνδρας ηλικίας 44 ετών έπεσε στο κενό από τον...

ΟΠΕΚΕΠΕ: Νέοι κατηγορούμενοι στη δικογραφία για εγκληματική οργάνωση

Ποιος είναι ο γνωστός ηθοποιός που καταδικάστηκε για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ

15 ώρες πριν

Στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν εμπλέκονται μόνο αγρότες, αλλά και πρόσωπα από τον χώρο της showbiz. Στην χθεσινή δίκη, ανάμεσα στους καταδικασθέντες για...

ΑΑΔΕ: Εντοπίστηκαν 161 αυτοκίνητα που παραβίαζαν το καθεστώς ακινησίας οχημάτων – Πάνω από 1,6 εκ. ευρώ τα πρόστιμα

ΑΑΔΕ: Εντοπίστηκαν 161 αυτοκίνητα που παραβίαζαν το καθεστώς ακινησίας οχημάτων – Πάνω από 1,6 εκ. ευρώ τα πρόστιμα

15 ώρες πριν

Μία ακόμη σημαντική επιτυχία σημείωσαν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΑΔΕ, κατόπιν ειδικής ανάλυσης...

Ζαχάροβα: Μία ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ θα ήταν απαράδεκτη για τη Μόσχα

Ζαχάροβα: Μία ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ θα ήταν απαράδεκτη για τη Μόσχα

15 ώρες πριν

Η Ρωσία δήλωσε σήμερα ότι μια ένταξη της Ουκρανίας στην υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ θα...

Ροή Ειδήσεων

Κεραμεικός: Συναγερμός για 44χρονο που έπεσε στο κενό από τον τέταρτο

Ποιος είναι ο γνωστός ηθοποιός που καταδικάστηκε για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ

ΑΑΔΕ: Εντοπίστηκαν 161 αυτοκίνητα που παραβίαζαν το καθεστώς ακινησίας οχημάτων – Πάνω από 1,6 εκ. ευρώ τα πρόστιμα

Ζαχάροβα: Μία ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ θα ήταν απαράδεκτη για τη Μόσχα

ΕΟΔΥ: 138 νέες εισαγωγές από κορωνοϊό και 12 θάνατοι την τελευταία εβδομάδα – Δύο νέα σοβαρά κρούσματα γρίπης

Κέρκυρα: Κατολισθήσεις στο δρόμο προς την παραλία Γλυφάδα – Με δυσκολία η κίνηση στο σημείο

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2026: Αρχίζουν την Παρασκευή (28/11) οι αιτήσεις συμμετοχής

Κακοκαιρία: Ισχυρά φαινόμενα αναμένονται στην Αττική – Σήμερα και αύριο το επικίνδυνο 48ωρο

Qatargate: Μια μάρτυρας εμπλέκει σοβαρά την Εύα Καϊλή, σύμφωνα με την βελγική εφημερίδα «Le Soir»

Πούτιν: Συμφωνούμε με το σχέδιο Τραμπ για την Ουκρανία – Είμαστε έτοιμοι για σοβαρές συνομιλίες

  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Κοινωνία
  • Δικαιοσύνη
  • Συνεντεύξεις
  • Κόσμος
  • Media
  • Αθλητισμός

© 2020 VickyPedia.gr

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Εμφάνιση όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Κοινωνία
  • Δικαιοσύνη
  • Συνεντεύξεις
  • Κόσμος
  • Media
  • Αθλητισμός

© 2020 VickyPedia.gr

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies. Με την περιήγηση στην ιστοσελίδα συμφωνείτε στην χρησιμοποίηση τους.