Κυριακή, 15 Μαρτίου, 2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Εμφάνιση όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Κοινωνία
  • Δικαιοσύνη
  • Συνεντεύξεις
  • Κόσμος
  • Media
  • Αθλητισμός
VickyPedia
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Κοινωνία
  • Δικαιοσύνη
  • Συνεντεύξεις
  • Κόσμος
  • Media
  • Αθλητισμός
Κυριακή, 15 Μαρτίου, 2026
VickyPedia
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Εμφάνιση όλων των αποτελεσμάτων

Η επόμενη μέρα στις ΗΠΑ: Οι κινήσεις της Καμάλα Χάρις – Μπορεί να νικήσει τον Τραμπ;

2 έτη πριν
Κόσμος
Η επόμενη μέρα στις ΗΠΑ: Οι κινήσεις της Καμάλα Χάρις – Μπορεί να νικήσει τον Τραμπ;
Share on FacebookShare on Twitter

Ήταν στο παραθαλάσσιο σπίτι του με μερικούς από τους στενότερους συνεράτες του: τον επικεφαλής στρατηγικής Μάικ Ντόνιλον, σύμβουλο του προέδρου Στιβ Ρικέτι, την αναπληρώτρια επικεφαλής του προσωπικού του Λευκού Οίκου, Άννι Τομαζίνι, και τον Άντονι Μπερνάλ, ανώτερο σύμβουλο της πρώτης κυρίας.

Την Κυριακή, η απόφασή του έγινε οριστική. Μίλησε πολλές φορές με την αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις, την οποία θα υποστήριζε. Ενημέρωσε τον αρχηγό του προσωπικού του Λευκού Οίκου Τζεφ Ζίεντς και την επί χρόνια βοηθό του και πρόεδρος της εκστρατείας Τζεν Ο’Μάλεϊ Ντίλον.

Μια μικρή ομάδα ανώτερων συμβούλων τόσο από την εκστρατεία όσο και από τον Λευκό Οίκο συγκεντρώθηκε για την μετάδοση της απόφασης του Μπάιντεν, ενώ το επιτελείο της εκστρατείας του δημοσίευσε την ανακοίνωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λίγο αργότερα.

Μόλις μισή ώρα αργότερα ήρθε η δημόσια ψήφος υποστήριξης του Χάρις. Ήταν μια προσεκτικά οργανωμνένη στρατηγική που προοριζόταν να δώσει πλήρη βαρύτητα στην αρχική δήλωση του προέδρου.

«Θέλω να προσφέρω την πλήρη στήριξη και έγκρισή μου στην Καμάλα  ώστε να είναι η υποψήφια του κόμματός μας φέτος. Δημοκρατικοί — είναι καιρός να ενωθούμε και να νικήσουμε τον Τραμπ. Ας το κάνουμε», ανέφερε ο κ. Μπάιντεν μέσω X χθες.

Ο μικρός κύκλος του Μπάιντεν αποφάσισε να δημοσιεύσει τη δήλωση στο X την Κυριακή, αντί να την αφήσει να διαρρεύσει, προτού ο Προδερος ετοιμαστεί να απευθυνθεί στο έθνος, κάτι που αναμένεται να κάνει κάποια στιγμή στις αρχές αυτής της εβδομάδας.

«Είναι τιμή μου να έχω τη στήριξη του προέδρου και πρόθεσή μου είναι να κερδίσω το χρίσμα για την υποψηφιότητα του προέδρου», δήλωσε η Καμάλα Χάρις. «Θα δώσω όλες τις δυνάμεις μου για να ενώσω το Δημοκρατικό Κόμμα και να ενώσω το έθνος μας για να νικήσουμε τον Ντόναλντ Τραμπ», πρόσθεσε.

On behalf of the American people, I thank Joe Biden for his extraordinary leadership as President of the United States and for his decades of service to our country.

I am honored to have the President’s endorsement and my intention is to earn and win this nomination.

— Kamala Harris (@KamalaHarris) July 21, 2024

Υπενθυμίζεται πως ώρες μετά την ανακοίνωση, ο ιστότοπος της εκστρατείας του Μπάιντεν αντικατόπτριζε ότι εξακολουθούσε να είναι υποψήφιος και το KamalaHarris.com ανακατευθύνεται ακόμα στη σελίδα του Μπάιντεν.

Τη συγκέντρωση του υψηλότερου ποσού εντός 2024 ανακοίνωσε οργάνωση υποστήριξης των Δημοκρατικών

Η οργάνωση συγκέντρωσης κεφαλαίων υπέρ του Δημοκρατικού κόμματος ActBlue ανακοίνωσε το βράδυ χθες Κυριακή (τοπική ώρα· τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας) πως κατέγραψε το υψηλότερο ποσό που εξασφαλίστηκε μέσα σε μια μέρα ενόψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ την 5η Νοεμβρίου, αφού ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε πως αποσύρεται από την κούρσα και υποστηρίζει την αντιπρόεδρό του Καμάλα Χάρις για να είναι η υποψήφια της παράταξης.

«Ως τις 21:00 (τοπική ώρα· ως τις 04:00 σήμερα ώρα Ελλάδας), η βάση του κόμματος είχε συγκεντρώσει 46,7 εκατομμύρια δολάρια (42,8 εκατ. ευρώ) μέσω της ActBlue μετά την έναρξη της εκστρατείας της αντιπροέδρου Κάμαλας Χάρις. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσό που έχει συγκεντρωθεί μέσα σε μια μέρα στον (προεκλογικό) κύκλο του 2024», διαβεβαίωσε μέσω X η οργάνωση αυτή, η οποία συγκεντρώνει κεφάλαια μέσω διαδικτύου για τους υποψήφιους των Δημοκρατικών.

Οι Δημοκρατικοί που τάσσονται υπέρ της Καμάλα Χάρις 

Πολλά στελέχη των Δημοκρατικών έσπευσαν χθες Κυριακή να ταχθούν υπέρ της αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις.

Ως το βράδυ, υπέρ της είχαν ταχθεί μεταξύ άλλων ο —θεωρούμενος ως δυνητικός αντίπαλός της— κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Γκάβιν Νιούσομ, ο κυβερνήτης του Κολοράντο Τζάρεντ Πόλις, ο κυβερνήτης της Βόρειας Καρολίνας Ρόι Κούπερ, ο κυβερνήτης της Πενσιλβάνιας Τζος Σαπάιρο, ο γερουσιαστής της Αριζόνας Μαρκ Κέλι, η γερουσιάστρια της Ουάσιγκτον Πάτι Μάρι, ο βουλευτής της Νότιας Καρολίνας Τζέιμς Κλάιμπερν, η βουλεύτρια Πραμίλα Τζάιαπαλ.

Σύμβουλος του Ριντ Χόφμαν, του ιδρυτή του LinkedIn και μείζονα δωρητή των Δημοκρατικών, χαρακτήρισε την κυρία Χάρις την «προσωποποίηση του αμερικανικού ονείρου», θυμίζοντας πως είναι παιδί μεταναστών, και «προσωποποίηση της σκληράδας», καθώς υπήρξε η κορυφαία εισαγγελική λειτουργός της Καλιφόρνιας.

Και οι 50 ηγέτες των πολιτειακών οργανώσεων των Δημοκρατικών ανήγγειλαν πως θα υποστηρίξουν την Κάμαλα Χάρις. Ομοίως οι αντιπρόσωποι των Δημοκρατικών στο συνέδριο από τις πολιτείες Τενεσί, Λουιζιάνα, Νότια Καρολίνα και Βόρεια Καρολίνα.

Ο πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον και η Χίλαρι Κλίντον, η πρώην πρώτη κυρία και υπουργός Εξωτερικών του Μπαράκ Ομπάμα, επίσης τάχθηκαν υπέρ της αντιπροέδρου. Ωστόσο μορφές της παράταξης όπως ο κ. Ομπάμα και η κυρία Πελόσι, απέφυγαν να ταχθούν υπέρ της κυρίας Χάρις, ή οποιουδήποτε άλλου υποψηφίου. Tην ίδια ώρα το δημοκρατικό κόμμα με νέα ανάρτησή του αποχαιρετά τον Τζο Μπάιντεν κάνοντας λόφο για μια «ιστορική προεδρία».

Πηγή ενημερωμένη για τις προθέσεις του ανέφερε πως ο πρώην πρόεδρος θα επιδιώξει να ενώσει το κόμμα αφού αναδειχθεί η υποψήφια ή ο υποψήφιος.

Ο επικεφαλής της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ, που εξήρε την απόφαση του προέδρου Μπάιντεν να παραμερίσει, επίσης επέλεξε να μην εκφραστεί.

Ο γερουσιαστής Πίτερ Γουέλς, ο πρώτος Δημοκρατικός γερουσιαστής που κάλεσε δημόσια τον πρόεδρο να εγκαταλείψει, έχει καλέσει να διεξαχθεί «ανοικτό» συνέδριο, δηλαδή να αφεθούν οι σύνεδροι να επιλέξουν την υποψήφια ή τον υποψήφιο.

Δωρητής των Δημοκρατικών είπε πως θα υποστήριζε ψηφοδέλτιο με την κυρία Χάρις και τον κυβερνήτη στην Πενσιλβάνια Σαπάιρο ως υποψήφιο αντιπρόεδρο, προκειμένου οι Δημοκρατικοί να κερδίσουν την διεκδικούμενη πολιτεία.

Δεν είναι σαφές σε αυτό το στάδιο ποιον ή ποια θα επέλεγε η Κάμαλα Χάρις ως υποψήφιο ή υποψήφια για την αντιπροεδρία εάν πράγματι εξασφάλιζε το χρίσμα.

Εξάλλου, οργάνωση βάσης η οποία είχε ταχθεί υπέρ της πρώην υποψήφιας για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων Νίκι Χέιλι και υποστήριζε τον πρόεδρο Μπάιντεν με την ονομασία «Ψηφοφόροι της Χέιλι υπέρ του Μπάιντεν» άλλαξε χθες την επωνυμία της σε «Ψηφοφόροι της Χέιλι υπέρ της Χάρις».

Τι δείχνουν δημοσκοπήσεις

Μετά την απόσυρση του Τζο Μπάιντεν από την προεκλογική κούρσα, το ερώτημα που προκύπτει είναι το κατά πόσο η Χάρις είναι το κατάλληλο πρόσωπο για να αντιμετωπίσει τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με τους New York Times, σε όλες τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, η Χάρις (46%) βρίσκεται κατά μέσο όρο 2 μονάδες πίσω από τον Τραμπ (48%), κάτι που αποτελεί βελτίωση για τους Δημοκρατικούς καθώς στο δίλημμα Μπάιντεν – Τραμπ, ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ είχε ένα προβάδισμα τριών ποσοστιαίων μονάδων (44% έναντι 47%).

Σε πρόσφατες δημοσκοπήσεις σε Πολιτείες που παρουσιάζουν διακυμάνσεις, που έγιναν πριν ο Τζο Μπάιντεν ανακοινώσει ότι θα αποσυρθεί από την προεδρική κούρσα και ολοκληρώθηκαν πριν από την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ, η Χάρις έχανε μόνο κατά μία ποσοστιαία μονάδα στην κρίσιμη πολιτεία της Πενσυλβάνια σε μια υποθετική αναμέτρηση με τον Τραμπ. Στη Βιρτζίνια, μια Πολιτεία όπου ο Μπάιντεν κέρδιζε με πολύ μικρή διαφορά, η Χάρις σημείωνε μια άνετη διαφορά 5 ποσοστιαίων μονάδων.

Πηγή: real.gr

Ετικέτες: topΗΠΑΚαμάλα ΧάριςΝτόναλτ Τραμπ
Προηγούμενη Ανάρτηση

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Η Πλεύση Ελευθερίας θα δώσει Ζωή στην Ευρωβουλή διότι θα γίνει παράδειγμα και υπόδειγμα συμμετοχής» (video)

Επόμενη Ανάρτηση

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Η Novartis είναι υπαρκτό σκάνδαλο που εργαλειοποιήθηκε στην ελληνική πραγματικότητα για πολιτικές σκοπιμότητες (video)

Σχετικές Ειδήσεις

Ιράν: Τουλάχιστον 15 νεκροί από βομβαρδισμό εργοστασίου στο Ισφαχάν

Ιράν: Τουλάχιστον 15 νεκροί από βομβαρδισμό εργοστασίου στο Ισφαχάν

22 ώρες πριν

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν μια επιδρομή του Ισραήλ και των ΗΠΑ έπληξε ένα εργοστάσιο στην ιρανική πόλη Ισφαχάν, μετέδωσε...

ΗΠΑ και Ιράν απορρίπτουν την πιθανότητα εκεχειρίας

ΗΠΑ και Ιράν απορρίπτουν την πιθανότητα εκεχειρίας

22 ώρες πριν

Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ απέρριψε προσπάθειες συμμάχων των ΗΠΑ στην Μέση Ανατολή να ξεκινήσουν διπλωματικές διαπραγματεύσεις με στόχο τον...

Ιρανός ΥΠΕΞ: Δεν υπάρχει «κανένα πρόβλημα» με τον Μοτζταμπά Χαμενεΐ

Ιρανός ΥΠΕΞ: Δεν υπάρχει «κανένα πρόβλημα» με τον Μοτζταμπά Χαμενεΐ

22 ώρες πριν

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί δήλωσε σήμερα ότι δεν υπάρχει «κανένα πρόβλημα» με τον νέο ανώτατο ηγέτη του Ιράν...

ΗΠΑ και Ιράν απορρίπτουν την πιθανότητα εκεχειρίας – «Συνεχίζουμε ακάθεκτοι» λέει Αμερικανός αξιωματούχος – Ο Αραγτσί καλεί τις χώρες της Μ. Ανατολής να «εκδιώξουν» τον αμερικανικό στρατό

ΗΠΑ και Ιράν απορρίπτουν την πιθανότητα εκεχειρίας – «Συνεχίζουμε ακάθεκτοι» λέει Αμερικανός αξιωματούχος – Ο Αραγτσί καλεί τις χώρες της Μ. Ανατολής να «εκδιώξουν» τον αμερικανικό στρατό

22 ώρες πριν

Η αμερικανική κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ απέρριψε προσπάθειες συμμάχων των ΗΠΑ στην Μέση Ανατολή να ξεκινήσουν διπλωματικές διαπραγματεύσεις με...

Ροή Ειδήσεων

Δύο συλλήψεις για τη ρύπανση στη θαλάσσια περιοχή του λιμανιού της Θεσσαλονίκης

Ιράν: Τουλάχιστον 15 νεκροί από βομβαρδισμό εργοστασίου στο Ισφαχάν

ΗΠΑ και Ιράν απορρίπτουν την πιθανότητα εκεχειρίας

Συνελήφθησαν 18χρονος και 27χρονος για ληστεία στον σταθμό Μετρό «Αγία Μαρίνα» – Διακόπηκε προσωρινά η κυκλοφορία συρμού

Οδηγία της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Ιράκ προς Αμερικανούς να εγκαταλείψουν αμέσως τη χώρα

Ιρανός ΥΠΕΞ: Δεν υπάρχει «κανένα πρόβλημα» με τον Μοτζταμπά Χαμενεΐ

Δύο συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών στην Αττική- Κατασχέθηκαν 51 κιλά κάνναβης

Βαλκανικό βάδην: Χρυσό μετάλλιο, πανελλήνιο ρεκόρ και όριο για το Ευρωπαϊκό η Τσινοπούλου

Χωρίς Λεσόρ υποδέχεται την ΑΕΚ ο Παναθηναϊκός

Τραμπ: «Πολλές χώρες» θα στείλουν πολεμικά πλοία για να μείνουν ανοικτά τα Στενά του Ορμούζ

  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Κοινωνία
  • Δικαιοσύνη
  • Συνεντεύξεις
  • Κόσμος
  • Media
  • Αθλητισμός

© 2020 VickyPedia.gr

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Εμφάνιση όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Κοινωνία
  • Δικαιοσύνη
  • Συνεντεύξεις
  • Κόσμος
  • Media
  • Αθλητισμός

© 2020 VickyPedia.gr

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies. Με την περιήγηση στην ιστοσελίδα συμφωνείτε στην χρησιμοποίηση τους.