Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Εμφάνιση όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Κοινωνία
  • Δικαιοσύνη
  • Συνεντεύξεις
  • Κόσμος
  • Media
  • Αθλητισμός
VickyPedia
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Κοινωνία
  • Δικαιοσύνη
  • Συνεντεύξεις
  • Κόσμος
  • Media
  • Αθλητισμός
Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
VickyPedia
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Εμφάνιση όλων των αποτελεσμάτων

Κουτσούμπας: Πολιτική της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση της φορολεηλασίας των λαϊκών στρωμάτων

5 έτη πριν
Πολιτική
Κουτσούμπας: Σχολείο για λίγους και εκλεκτούς ή Παιδεία των ίσων και των πολλών;
Share on FacebookShare on Twitter

Ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην ομιλία του στην Βουλή επί του φορολογικού νομοσχεδίου είπε ότι η πολιτική της κυβέρνησης είναι «η ενίσχυση της φορολεηλασίας των λαϊκών στρωμάτων και η επέκταση της φοροαπαλλαγής για το μεγάλο κεφάλαιο».

Απευθυνόμενος, επίσης, στον ΣΥΡΙΖΑ, «που σας έπιασε τώρα τάχατες ο πόνος» όπως είπε, υπενθύμισε ότι ως κυβέρνηση είχε μειώσει τη φορολογία του κεφαλαίου ακόμα και τους τόκους στα διανεμόμενα κέρδη, και «φυσικά, τώρα έρχεται η ΝΔ να επεκτείνει αυτή τη στρατηγική».

Ο κ. Κουτσούμπας προέβλεψε ότι «αυτή η πολιτική θα απογειωθεί το επόμενο διάστημα, στο πλαίσιο και της λειτουργίας του Ταμείου Ανάκαμψης». Πρόσθεσε ότι τα άλλα «δώρα» του πακέτου του Ταμείου Ανάκαμψης, είναι:

-Αποπληρωμή από το λαό των νέων δανείων ύψους 12,5 δισ. ευρώ, που έρχονται να προστεθούν στον ήδη υπέρογκο δανεισμό της Ελλάδας.
-Κατεδάφιση, όσων ασφαλιστικών δικαιωμάτων είχαν απομείνει, με την προώθηση της ιδιωτικής ασφάλισης και του αμιγώς κεφαλαιοποιητικού συστήματος.
-Επέκταση των «ευέλικτων» εργασιακών σχέσεων και της χρηματοδότησης των εργοδοτών, στο όνομα της «στήριξης της απασχόλησης».
-Παροχή κινήτρων αύξησης του μεγέθους ορισμένων «βιώσιμων επιχειρήσεων», που θα αυξήσει την πίεση και τα λουκέτα για πολλές μικρές επιχειρήσεις και αυτοαπασχολούμενους.
-Επιτάχυνση της εξάλειψης των λιγνιτικών σταθμών, που αυξάνει την ανεργία, ακυρώνει την αξιοποίηση εγχώριων πηγών ενέργειας και οδηγεί σε σπατάλη ενέργειας με την αύξηση της χρήσης του εισαγόμενου φυσικού αερίου για ηλεκτροπαραγωγή.

«Το παρόν και το μέλλον για το ελληνικό λαό και για τους λαούς όλης της Ευρώπης, προδιαγράφεται μαύρο, αν δεν αντιδράσουν, αν δεν βγουν στο προσκήνιο για να καθορίζουν οι ίδιοι τις εξελίξεις» υπογράμμισε.

Ανέφερε ότι «όλα τα ζοφερά που προβλέπουν οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής θωρακίζονται με νέους ενιαίους μηχανισμούς εποπτείας, δηλαδή με μνημόνια διαρκείας, ακόμη κι αν τυπικά δεν ονομαστούν έτσι».

Χαρακτήρισε βαθιά αποπροσανατολιστική την αντιπαράθεση για το ύψος του ταμείου ή του πακέτου που αναλογεί στην Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι γιατί «ωφελημένοι θα είναι πάλι οι μεγάλοι όμιλοι, ειδικά αυτοί που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ψηφιακής και πράσινης οικονομίας».

Είπε ότι επίσης είναι κάλπικη η αντιπαράθεση «μεταξύ Βόρειων “φειδωλών” και Νότιων “γαλαντόμων”» γιατί «κανένα από αυτά τα δύο στρατόπεδα κρατών δεν νοιάζεται για τα συμφέροντα των λαών, ούτε καν των δικών τους λαών. Και όσοι είχαν κι έχουν κάνει σημαία τους, τη συμμαχία των χωρών του Νότου, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, ασκώντας μάλιστα μια άσφαιρη κριτική στις αποφάσεις της Συνόδου, προσγειώνονται μάλλον απότομα».

Παραθέτοντας δηλώσεις των κυβερνήσεων των χωρών του Νότου, σημείωσε, ότι επιβεβαιώνουν τα όσα λέει το ΚΚΕ, δηλαδή «ότι η ΕΕ είναι μια αντιδραστική συμμαχία» και ότι «το μόνιμο θύμα των προσωρινών και εύθραυστων συμβιβασμών μεταξύ των κρατών της είναι οι εργαζόμενοι κι οι λαοί της Ευρώπης».

Είπε ότι η ωραιοποίηση και ο αποπροσανατολισμός και από την κυβέρνηση της ΝΔ και από τα άλλα κόμματα, δεν εξαντλείται στις αποφάσεις της Συνόδου, αλλά επεκτείνεται και σε θέματα όπως των ελληνοτουρκικών σχέσεων, όπου, όπως ανέφερε, «όλοι σας έχετε εναποθέσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, την προοπτική της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή, στο ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ, την ΕΕ, στα παζάρια των αστικών τάξεων Ελλάδας – Τουρκίας».

«Δεν σας έχουμε εμπιστοσύνη. Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη σε αυτήν την πολιτική, ούτε είμαστε μέρος της ευρωΝΑΤΟϊκής “ομοψυχίας” σας. Στο μόνο που έχουμε εμπιστοσύνη είναι στη δυνατότητα και το δικαίωμα του λαού να εγγυηθεί τα σύνορα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, να οικοδομήσει σχέσεις φιλίας κι αλληλεγγύης με τους άλλους λαούς που θέλουν όλοι να ζήσουν ειρηνικά. Η κοινή ανακοίνωση του ΚΚΕ και του ΚΚ Τουρκίας είναι μια σημαντική συμβολή σε αυτή την κατεύθυνση» υπογράμμισε.

Αναφορικά με το νομοσχέδιο είπε ότι επιβεβαιώνει το ταξικό αντιλαϊκό πρόσημο της πολιτικής της κυβέρνησης και στον τομέα της φορολογίας, με «νέες φοροαπαλλαγές για τους εφοπλιστές και το μεγάλο κεφάλαιο γενικότερα» και «την ίδια στιγμή, που ο ελληνικός λαός υποφέρει από την νέα κρίση, δεν προβλέπετε, παρά μόνο μια προσωρινή διευκόλυνση για φέτος, που τελικά απλά μεταθέτει τα βάρη για την επόμενη χρονιά».

«Η πολιτική σας είναι προκλητική, αλλά ακόμα πιο προκλητική είναι η προσπάθειά σας να εμφανίσετε το σχέδιο νόμου σαν να φέρνει φοροαπαλλαγές για το λαό στο σύνολό του γιατί την ίδια ώρα που μισθωτοί και αυτοαπασχολούμενοι μικροεπιχειρηματίες καταβάλλουν, με άμεσους και έμμεσους φόρους, πάνω απ’ το 90% των κρατικών εσόδων, και το μεγάλο κεφάλαιο καταβάλει λιγότερο απ’ το 5%, φέρνετε νέες φοροαπαλλαγές για τους εφοπλιστές, για τους μεγαλομετόχους των ομίλων» πρόσθεσε.

Είπε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η μετατροπή της Ελλάδας «σε φορολογικό παράδεισο για λίγους, για το μεγάλο κεφάλαιο και το εγχώριο και το διεθνές οικονομικό τζετ σετ σε βάρος των εργαζόμενων».

Ανέφερε ότι το «χιλιοδιαφημιζόμενο πρόγραμμα “Γέφυρα” είναι μια προσπάθεια χρηματοδότησης των τραπεζών ώστε να μη δημιουργηθούν νέα κόκκινα δάνεια» και πραγματικός στόχος του είναι «να μπορούν οι τράπεζες να δανειστούν απ’ τις ευρωπαϊκές αγορές και να μην αλλοιωθεί περαιτέρω το χαρτοφυλάκιό τους».

Επισήμανε ότι το πρόγραμμα «πετάει εκτός, εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες που δεν εμπίπτουν στα κριτήρια. Και κυρίως, στην ίδια ρότα με όλες τις προηγούμενες ρυθμίσεις, ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, στοχεύει στην “κουλτούρα πληρωμών”, στο να “στραγγίξει” τα υπερχρεωμένα λαϊκά νοικοκυριά, με οτιδήποτε μπορούν να αποπληρώσουν και να ανοίξει το δρόμο για μαζικούς πλειστηριασμούς».

Ο κ. Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι είναι εξαιρετικά σημαντική η πρόταση νόμου που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ «για την ανακούφιση της λαϊκής οικογένειας από την υπερχρέωση στην Εφορία, τα Ασφαλιστικά Ταμεία, τους ΟΤΑ και στις Τράπεζες», προβλέποντας την δραστική μείωση των χρεών των λαϊκών οικογενειών.

Υπενθύμισε και τις τροπολογίες που κατέθεσε το ΚΚΕ στο παρόν νομοσχέδιο για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και του τέλους επιτηδεύματος.

«Την πρόταση νόμου του ΚΚΕ έπρεπε να συζητάμε γιατί αυτή ανακουφίζει πραγματικά τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, μικρούς επιχειρηματίες, τους αγρότες, τον ελληνικό λαό. Να είστε σίγουροι θα ότι μας βρείτε στους δρόμους του αγώνα, μαζί με τον ελληνικό λαό για την υπεράσπιση των συμφερόντων του» κατέληξε στην ομιλία του ο κ. Κουτσούμπας.

Ετικέτες: ΒΟΥΛΗΚΚΕΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
Προηγούμενη Ανάρτηση

Γεννηματά: Καλώ τον πρωθυπουργό να στηρίξει την τροπολογία του ΚΙΝΑΛ για την α’ κατοικία

Επόμενη Ανάρτηση

ΗΠΑ: Θετικός στον κορονοϊό γερουσιαστής που επρόκειτο να συνταξιδέψει με τον Τραμπ

Σχετικές Ειδήσεις

Αγωγή 500.000 ευρώ από την Εθνική Πινακοθήκη στον βουλευτή που βανδάλισε την έκθεση

Αγωγή 500.000 ευρώ από την Εθνική Πινακοθήκη στον βουλευτή που βανδάλισε την έκθεση

3 ημέρες πριν

Σήμερα, μία ημέρα μετά την επιστροφή των αποκαταστημένων έργων του Χριστόφορου Κατσαδιώτη στην έκθεση «Η Σαγήνη του Αλλόκοτου» η Εθνική Πινακοθήκη πραγματοποίησε...

Η θεία από τη Νιγηρία ξανάρχεται – Ο Άρειος Πάγος ανοίγει πάλι τον φάκελο Παπαντωνίου

Η θεία από τη Νιγηρία ξανάρχεται – Ο Άρειος Πάγος ανοίγει πάλι τον φάκελο Παπαντωνίου

3 ημέρες πριν

Ο Άρειος Πάγος επανέρχεται στην πολύκροτη υπόθεση του Γιάννου Παπαντωνίου, ζητώντας την αναίρεση της απαλλακτικής απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων...

Αποκάλυψη Reuters – NYT: Η Ελλάδα πιθανόν να στείλει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία

Αποκάλυψη Reuters – NYT: Η Ελλάδα πιθανόν να στείλει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία

4 ημέρες πριν

Περαιτέρω εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο της Ουκρανίας αποκαλύπτουν ρεπορτάζ των Reuters και New York Times, αναφορικά με τη συζήτηση των δυτικών συμμάχων για την αποστολή επιπλέον...

Ο Νατσιός διέγραψε τον βουλευτή Παπαδόπουλο – Ο προσωπικός αριθμός η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι

Ο Νατσιός διέγραψε τον βουλευτή Παπαδόπουλο – Ο προσωπικός αριθμός η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι

4 ημέρες πριν

Την προσωρινή αναστολή της ιδιότητας του μέλους στον βουλευτή του κόμματος του, Νίκου Παπαδόπουλου, προχώρησε ο πρόεδρος της Νίκης, Δημήτρης Νατσιός, επιβεβαιώνοντας...

Ροή Ειδήσεων

Εργαζόμενοι στο «Αττικόν»: «Τα προβλήματα λύνονται με προσλήψεις προσωπικού όχι με μεταφορά κλινικών»

Τέμπη: Μαζικές διαγραφές υλικών από τις κάμερες μετά τη μοιραία νύχτα – «Μόνο τα ηχητικά και όχι τα βίντεο στη δικογραφία»

Hellenic Train: Βλάβη σε τρένο από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη – Ταλαιπωρία για 210 επιβάτες

Ομολόγησε ο 36χρονος: «Εγώ μετέφερα τη βόμβα» – Βίντεο με την 38χρονη λίγο πριν την έκρηξη της βόμβας

Κοζάνη: Συνελήφθη δραπέτης των φυλακών Κορυδαλλού

Ουκρανία: «Πολλοί νεκροί» σε ανταλλαγή πυροβολισμών σε πόλη κοντά στο Κίεβο

ΥΠΕΝ: Ξεκινούν σήμερα οι συναντήσεις στο Τέξας για τους υδρογονάνθρακες

Θεσσαλονίκη: Δίωξη για σωρεία αδικημάτων στους 28 συλληφθέντες της εθνικιστικής οργάνωσης

Δασμοί Τραμπ: Αντίμετρα 95 δισ. σχεδιάζει η ΕΕ αν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις – Η λίστα με τα προϊόντα

Διαφθορά σε κτηματολογικά γραφεία: Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι του κυκλώματος

  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Κοινωνία
  • Δικαιοσύνη
  • Συνεντεύξεις
  • Κόσμος
  • Media
  • Αθλητισμός

© 2020 VickyPedia.gr

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Εμφάνιση όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Κοινωνία
  • Δικαιοσύνη
  • Συνεντεύξεις
  • Κόσμος
  • Media
  • Αθλητισμός

© 2020 VickyPedia.gr

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies. Με την περιήγηση στην ιστοσελίδα συμφωνείτε στην χρησιμοποίηση τους.