Κυριακή, 11 Μαΐου, 2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Εμφάνιση όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Κοινωνία
  • Δικαιοσύνη
  • Συνεντεύξεις
  • Κόσμος
  • Media
  • Αθλητισμός
VickyPedia
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Κοινωνία
  • Δικαιοσύνη
  • Συνεντεύξεις
  • Κόσμος
  • Media
  • Αθλητισμός
Κυριακή, 11 Μαΐου, 2025
VickyPedia
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Εμφάνιση όλων των αποτελεσμάτων

ΕΦΟΑ: Οδηγίες για την επιστροφή του τένις

5 έτη πριν
Αθλητισμός
ΕΦΟΑ: Οδηγίες για την επιστροφή του τένις
Share on FacebookShare on Twitter

Οδηγίες για την επανεκκίνηση του τένις στη χώρα μας με την επιστροφή αθλητών και συλλόγων στις προπονήσεις έδωσε μέσω της σελίδας της ΕΦΟΑ στο facebook ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Αντισφαίρισης, Σπύρος Ζαννιάς.
Μεταξύ άλλων, επιβεβαίωσε την αρχική αίσθηση που υπήρχε για την επιστροφή και των club players στο άθλημα, στην μετά κορωνοϊού εποχή, πέραν των αθλητών που κατέχουν δελτίο και ήταν σίγουρο πως θα επέστρεφαν στις προπονήσεις από την Τρίτη (5/5).

Αναλυτικά όσα είπε:
“Φίλες και φίλοι, επιτέλους ανοίγουμε. Τον δρόμο άνοιξε το διάγγελμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και η συνέντευξη του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη. Ανοίγουμε, γι’ αυτούς που είναι πάνω από 15 ετών και για αυτούς που είναι μέλη των σωματείων και των ομίλων.
Πως θα ανοίξουμε: Αναμένουμε την κοινή Υπουργική απόφαση, το γενικό πρωτόκολλο οδηγιών της ΓΓΑ και το υγειονομικό πρωτόκολλο της Ομοσπονδίας, για να μπορούμε να ξεκινήσουμε με ασφάλεια.
Χρονικά, η κοινή Υπουργική απόφαση οδεύει προς το Εθνικό τυπογραφείο για να πάρει αριθμό ΦΕΚ, το γενικό πρωτόκολλο της ΓΓΑ θα εκδοθεί αύριο και το υγειονομικό πρωτόκολλο που εξειδικεύει τον τρόπο που θα λειτουργήσουμε, είναι και αυτό σε αναμονή.
Θα πρέπει να αναφέρω τι περιλαμβάνει το υγειονομικό πρωτόκολλο με βάση το οποίο οργανωνόμαστε, ετοιμαζόμαστε έτσι ώστε τα σωματεία μας να είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους αθλούμενους.
Η ΕΦΟΑ θεσμοθέτησε με απόφαση του διοικητικού της Συμβουλίου, Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων, η οποία αποτελείται από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας, τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα και τον Έφορο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Διαχείρισης Κανονιστικής Συμμόρφωσης.
Τα τρία μέλη δηλαδή της Επιτροπής Διαχείρισης Κρίσεων είναι: Σπύρος Ζαννιάς, Γιάννης Χατζηπροδρόμου και Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος.
Εισηγητής της Επιτροπής με βάση τα όσα επιβάλλει ο ΕΟΔΥΥ, ορίστηκε ο Πρόεδρος της Ιατρικής Επιτροπής της ΕΦΟΑ, ο καρδιολόγος, Φώτης Πατσουράκος ο οποίος σε συνεργασία με τα μέλη της Ιατρικής Επιτροπής της ΕΦΟΑ, θα παρακολουθούν την όλη διαδικασία για βελτιώσεις και προσθήκες στο υγειονομικό πρωτόκολλο της Ομοσπονδίας.
Όλα τα μέτρα είναι ενδεικτικά και δεν μπορούν να καλύψουν όλες τις πτυχές του προβλήματος και τις πιθανές περιπτώσεις. Άρα, η εξειδίκευση των μέτρων για το δικό μας άθλημα, πρέπει να τύχει της δέουσας προσοχής και υπευθυνότητας όλων όσων εμπλέκονται στην διαδικασία του ανοίγματος των εγκαταστάσεων.
Έτσι, θα μπορέσουμε να προστατευτούμε οι ίδιοι και να προστατέψουμε όλους όσοι βρίσκονται στο άμεσο περιβάλλον μας αλλά και στο περιβάλλον στο οποίο κινούμαστε και εργαζόμαστε.
Συνεπώς, σημαντικό ρόλο στην προστασία όλων μας, θα διαδραματίσει η Ιατρική ομάδα της Ομοσπονδίας, με τον Σύνδεσμό της και την Ιατρική της Επιτροπή. Σύνδεσμος με την Υγειονομική Επιτροπή και την Επιτροπή της ΓΓΑ υπό των Γιώργο Μαυρωτά, ορίστηκε ο κ. Φώτης Πατσουράκος.
Πάμε να δούμε τα επιμέρους ζητήματα, για τα οποία πρέπει να είναι έτοιμα τα Σωματεία, αν θέλουν να ανοίξουν:
Θα υπάρχει μόνο μια είσοδος στις εγκαταστάσεις. Ελεγχόμενη από άτομο που θα ορίσει το Σωματείο και θα είναι προετοιμασμένο με τα κατάλληλα υλικά προστασίας (αντισηπτικά, μάσκες, γάντια κτλ).
Στην είσοδο, όλοι οι εισερχόμενοι, θα καταγράφονται με ευθύνη της Γραμματείας του Σωματείου, σε κατάσταση εισερχομένων. Σας αναφέρω ενδεικτικά, τι θα περιέχει η κατάσταση αυτή τηρουμένων της προστασίας των προσωπικών δεδομένων:
Ονοματεπώνυμο, Ιδιότητα, Διεύθυνση Κατοικίας, Email, κινητό τηλέφωνο, ώρα εισόδου, συμπτώματα με ΝΑΙ/ΟΧΙ και ώρα εξόδου. Αυτά είναι απαραίτητα στοιχεία για την ιχνηλάτηση στην περίπτωση που θα έχουμε κάποιο κρούσμα ή συμβεί κάτι απρόοπτο.
Κάθε Σωματείο και κάθε εγκατάσταση, ορίζει υπεύθυνο για την τήρηση όλης της διαδικασίας που θα περιγράψω συνοπτικά παρακάτω:
Προτείνεται και δεν είναι υποχρεωτική, θερμομέτρηση εξ’ αποστάσεως των εισερχομένων στην εγκατάσταση, για θερμοκρασία άνω των 37 βαθμών, σε τρεις διαδοχικές μετρήσεις και αν υπάρχει αυτό το δεδομένο, δεν θα επιτρέπεται η είσοδος.
Οι αθλούμενοι, το προσωπικό, όλοι όσοι θα βρίσκονται στην εγκατάσταση, αν δούνε κάτι ύποπτο, το αναφέρουν στον υπεύθυνο της εγκατάστασης”.

Ετικέτες: ΕΦΟΑΤΕΝΙΣ
Προηγούμενη Ανάρτηση

Ίντερ: Υπέρβαση για χατίρι του Πογκμπά

Επόμενη Ανάρτηση

ΜέΡΑ25: Να δοθεί παράταση στους μακροχρόνια άνεργους

Σχετικές Ειδήσεις

Πόλο Γυναικών: Στην κορυφή του κόσμου η Εθνική – Η συγκινητική στιγμή της απονομής

Πόλο Γυναικών: Στην κορυφή του κόσμου η Εθνική – Η συγκινητική στιγμή της απονομής

3 εβδομάδες πριν

Με το χρυσό μετάλλιο στις αποσκευές της, ταξιδεύει από την Κίνα στην Ελλάδα η εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης γυναικών, που...

Υπέγραψε ο Ναν: «Οπαδοί του Παναθηναϊκού, προετοιμαστείτε για ακόμη περισσότερη μαγεία»

Υπέγραψε ο Ναν: «Οπαδοί του Παναθηναϊκού, προετοιμαστείτε για ακόμη περισσότερη μαγεία»

1 μήνα πριν

O μάνατζερ του Κέντρικ Ναν, έκανε ένα story, το οποίο το ανέβασε με την σειρά του και ο Ναν, με...

Καρέτσας: «Η Εθνική μου έδωσε ώθηση, έχω τους κατάλληλους ανθρώπους γύρω μου»

Καρέτσας: «Η Εθνική μου έδωσε ώθηση, έχω τους κατάλληλους ανθρώπους γύρω μου»

1 μήνα πριν

Για ακόμα μία φορά ο Κωνσταντίνος Καρέτσας ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Γκενκ, σκοράροντας ένα καταπληκτικό γκολ, το οποίο και σύγκρινε...

Eurobasket 2025: Οι αντίπαλοι και το πρόγραμμα της Εθνικής

Eurobasket 2025: Οι αντίπαλοι και το πρόγραμμα της Εθνικής

2 μήνες πριν

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης η κλήρωση των ομίλων του Eurobasket 2025, με την Εθνική Ελλάδας να μαθαίνει τους αντιπάλους της. Θα αγωνιστεί στην...

Ροή Ειδήσεων

Κορονοϊός: Έρευνα για 40 θανάτους στην πανδημία – Οι πρώτες διώξεις στη Δυτική Ελλάδα

Ρόδος: Κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για αγνοούμενους στην Φιλέρημο

Ντόναλντ Τραμπ: «Θα συνεχίσω να εργάζομαι με τις δύο πλευρές»

Έκρηξη βόμβας στην Θεσσαλονίκη: Προφυλακίστηκε ο 36χρονος

Θεσσαλονίκη: Κατάσβεση φωτιάς σε αστικό λεωφορείο στο Πανόραμα

Χαλκιδική: Αυτοκίνητο βρέθηκε στη θάλασσα – Σε εξέλιξη έρευνες

Φιλιππιάδα: Παρενόχλησαν, κατέγραψαν με τα κινητά τους και ακολούθησαν τρεις ανήλικες

Μαρία Καρυστιανού: «Σήμερα ημέρα γιορτής μα πνίγομαι…»

Ερντογάν: Η Τουρκία είναι έτοιμη να φιλοξενήσει διαπραγματεύσεις Ρωσίας – Ουκρανίας

Νέα Σμύρνη: Πατέρας σκότωσε τον γιο του μετά από καβγά

  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Κοινωνία
  • Δικαιοσύνη
  • Συνεντεύξεις
  • Κόσμος
  • Media
  • Αθλητισμός

© 2020 VickyPedia.gr

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Εμφάνιση όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Κοινωνία
  • Δικαιοσύνη
  • Συνεντεύξεις
  • Κόσμος
  • Media
  • Αθλητισμός

© 2020 VickyPedia.gr

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies. Με την περιήγηση στην ιστοσελίδα συμφωνείτε στην χρησιμοποίηση τους.