Πέμπτη, 12 Μαρτίου, 2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Εμφάνιση όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Κοινωνία
  • Δικαιοσύνη
  • Συνεντεύξεις
  • Κόσμος
  • Media
  • Αθλητισμός
VickyPedia
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Κοινωνία
  • Δικαιοσύνη
  • Συνεντεύξεις
  • Κόσμος
  • Media
  • Αθλητισμός
Πέμπτη, 12 Μαρτίου, 2026
VickyPedia
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Εμφάνιση όλων των αποτελεσμάτων

Ολα έτοιμα σε “Ελ. Βενιζέλος” και “Μακεδονία” για την αυριανή πρεμιέρα των διεθνών πτήσεων

6 έτη πριν
Κοινωνία
Ολα έτοιμα σε “Ελ. Βενιζέλος” και “Μακεδονία” για την αυριανή πρεμιέρα των διεθνών πτήσεων
Share on FacebookShare on Twitter

Ανοίγουν, από αύριο οι πύλες της χώρας μας για να υποδεχθούν διεθνείς τουρίστες με υγειονομικά πρωτόκολλα και κανόνες. Τόσο ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών “Ελ. Βενιζέλος” όσο και το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης “Μακεδονία” είναι έτοιμα, αφού έχουν ήδη ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τον Covid 19.

Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», το οποίο δεν σταμάτησε όλους αυτούς τους μήνες να δέχεται διεθνείς πτήσεις από συγκεκριμένες χώρες, αυξάνονται οι πτήσεις εξωτερικού. Από αύριο 15 Ιουνίου και έως τις 30 Ιουνίου αίρονται οι περιορισμοί σε ό,τι αφορά τις αφίξεις από Ιταλία, Ισπανία και Ολλανδία. Για την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία θα επιτρέπονται πτήσεις μόνο για essential travel (δηλαδή ταξίδια που δεν αφορούν τουριστικούς σκοπούς) ενώ διατηρείται η απαγόρευση για τη Μεγάλη Βρετανία και την Τουρκία, ανεξαρτήτως της λίστας ΕΑSA.

Το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, μετά από τρεις μήνες μέτρων περιορισμού, υποδέχεται και πάλι απευθείας πτήσεις από το εξωτερικό. Έτσι, από αύριο έως τις 30 Ιουνίου επιτρέπονται όλες οι διεθνείς πτήσεις με εξαίρεση αυτές από Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία, Μ. Βρετανία, Τουρκία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία.
«Ποδαρικό» για τις διεθνείς πτήσεις θα κάνει η πτήση της Aegean Airlines από Μόναχο στις 13.15, την οποία θα υποδεχθεί υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς μαζί με τα κλιμάκια της ΓΓΠΠ, σηματοδοτώντας το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου για τη βόρεια Ελλάδα.

Σε όλα τα υπόλοιπα αεροδρόμια της χώρας, οι διεθνείς αφίξεις θα ξεκινήσουν την 1η Ιουλίου και συνδιαμορφώνεται η πρόταση προς την ΕΕ για τη λίστα τρίτων χωρών που εξαιρούνται από την απαγόρευση των πτήσεων.

Αυξημένα τα μέτρα προστασίας

Η σχολαστική τήρηση κανόνων υγιεινής των χεριών καθώς και αναπνευστικής υγιεινής, η υποχρεωτική χρήση μάσκας, η τήρηση αποστάσεων, ο συνεχής, προσεκτικός καθαρισμός και η απολύμανση επιφανειών και χώρων, ιδιαίτερα όπου υπάρχει «επαφή», αποτελούν τη βασική προϋπόθεση για την προστασία των επιβατών και των εργαζομένων στο αεροδρόμιο της Αθήνας, το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης αλλά και σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας μας.

Οι βασικοί κανόνες για τους επιβάτες που ταξιδεύουν σε προορισμούς από και προς εξωτερικό και εσωτερικό είναι:
Η είσοδος στο κτίριο του αεροδρομίου επιτρέπεται μόνο για άτομα που ταξιδεύουν και είναι κάτοχοι αεροπορικού εισιτηρίου, εκτός από συγκεκριμένες εξαιρέσεις (συνοδεία ανήλικου, συνοδεία ΑμεΑ).
Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική -ήδη από την είσοδο στο αεροδρόμιο- ενώ όλοι οι εισερχόμενοι θα πρέπει να τη φορούν κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στους χώρους του αεροδρομίου. Ενδέχεται να ζητηθεί στους επιβάτες να την αφαιρέσουν κατά τη διαδικασία ελέγχων ασφαλείας και ταυτοπροσωπίας. Η χρήση μάσκας είναι, επίσης, υποχρεωτική τόσο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας επιβίβασης όσο και κατά την πτήση, ενώ συνίσταται η αλλαγή της κάθε 4 ώρες.
Οι εργαζόμενοι είναι εφοδιασμένοι με όλα τα μέσα ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικό υγρό), τα οποία χρησιμοποιούν καθόλη τη διάρκεια της εργασίας τους.
Η τήρηση των αποστάσεων (1,5 μέτρων) θα πρέπει να εφαρμόζεται σε όλες τις φάσεις των διαδικασιών στο αεροδρόμιο. Ειδικές σημάνσεις στο έδαφος, οπτικές οδηγίες σε οθόνες και banners θα διευκολύνουν στη διατήρηση των αποστάσεων, ενώ θα γίνονται, επίσης, τακτικά ηχητικές ανακοινώσεις.
Εγκαταστάσεις, μηχανήματα, εξοπλισμός και επιφάνειες συχνής επαφής στους χώρους του αεροδρομίου καθαρίζονται και απολυμαίνονται τακτικά με ειδικά υλικά, ενώ το προσωπικό του αεροδρομίου θα παρέχει πληροφορίες και θα επιβλέπει την τήρηση των κανόνων από τους επιβάτες.
Υπάρχουν διαθέσιμα αντισηπτικά στους χώρους των αεροδρομίων και στους χώρους υγιεινής για χρήση από τους επιβάτες, καθώς και σε όλα τα στάδια ταξιδιωτικής διαδικασίας, αναχώρηση, άφιξη. Οι πλαστικοί δίσκοι (σ.σ. λεκάνες) όπου τοποθετούν οι επιβάτες τα ρούχα και τα αντικείμενά τους κατά τη διαδικασία εισόδου στις πύλες απολυμαίνονται ανά επιβάτη πριν χρησιμοποιηθούν ξανά. Ενθαρρύνεται η χρήση των διαθέσιμων ηλεκτρονικών εφαρμογών και υπηρεσιών, τόσο πριν την αναχώρηση για το αεροδρόμιο (web check-in) όσο και εντός του αεροδρομίου (web check-in, self check in, εκτύπωση tag αποσκευής, διαδικασία drop off baggage, eparking).
Θα πρέπει να τηρούνται αποστάσεις στα καθίσματα αναμονής του αεροδρομίου και υπάρχουν ήδη σημάνσεις για υποχρεωτικές κενές θέσεις. Αυτό δεν θα ισχύει για οικογένειες και ζευγάρια.

Για τους επιβάτες ΑμεΑ τηρούνται σχολαστικά όλα τα παραπάνω μέτρα και επιπρόσθετα, κανόνες κατά προτεραιότητα επιβίβασης, αποφυγή πολύωρης παραμονής σε κλειστό χώρο και στην αίθουσα ΑμεΑ του αεροδρομίου, ενώ τόσο τα αμαξίδια μεταφοράς όσο και τα οχήματα καθαρίζονται και απολυμαίνονται σε τακτά διαστήματα, πριν και μετά τη χρήση, ώστε να διασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή προστασία από την Covid-19 για τους επιβάτες.

Σημειώνεται ότι όσον αφορά στις συνθήκες στις πτήσεις και άλλες λεπτομέρειες, οι επιβάτες καλό θα είναι να παίρνουν πληροφορίες από τις αεροπορικές εταιρείες, με τις οποίες ταξιδεύουν. Από τις εταιρείες θα ενημερώνονται για τους κανόνες που ισχύουν στον προορισμό τους.

Μέτρα προληπτικού ελέγχου

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα προληπτικού ελέγχου, στους επιβάτες που φτάνουν, από τις 15 έως τις 30 Ιουνίου, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη από αεροδρόμια εκτός λίστας EASA θα γίνονται δειγματοληπτικά τεστ και οι ταξιδιώτες θα υποβάλλονται σε μία ημέρα αυτοπεριορισμού σε ξενοδοχείο επιλογής μέχρι να εκδοθεί το αποτέλεσμα του τεστ. Σε περίπτωση που το τεστ βγει θετικό θα παραμένουν σε καραντίνα για 14 ημέρες.
Για τους ταξιδιώτες που έρχονται από την Ιταλία, την Ισπανία και την Ολλανδία και από αεροδρόμια που είναι στη λίστα του EASA, θα γίνεται τεστ σε όλους και θα τίθενται σε περιορισμό μίας ημέρας στο ξενοδοχείο διαμονής (Αθήνα, Θεσσαλονίκη) μέχρι να εκδοθεί το τεστ. Σε περίπτωση θετικού τεστ θα εφαρμόζεται επίσης καραντίνα 14 ημερών.
Από την 1η Ιουλίου, όλοι οι ταξιδιώτες με προορισμό την Ελλάδα θα συμπληρώνουν με την άφιξη ή πριν επιβιβαστούν συγκεκριμένη ηλεκτρονική φόρμα PLF (Passenger load factor) με τα στοιχεία επαφής τους στην Ελλάδα. Θα γίνονται δειγματοληπτικά τεστ και θα υποβάλλονται σε 14ημερη καραντίνα σε περίπτωση που το τεστ βγει θετικό.

Άνοιγμα χερσαίων συνόρων με τη Βουλγαρία

Εκτός του ανοίγματος του αεροδρομίου “Μακεδονία” αύριο ανοίγουν κα τα χερσαία σύνορα με τη Βουλγαρία. Μέχρι το τέλος του Ιούνη θα παραμείνουν κλειστά τα σύνορα με Τουρκία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία, με εξαίρεση των απολύτως αναγκαίων επαγγελματικών μετακινήσεων.

Ετικέτες: ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Προηγούμενη Ανάρτηση

ΣΥΡΙΖΑ: Ομολογία ενοχής αν δεν δημοσιοποιήσει η κυβέρνηση τη λίστα με τα ποσά στα ΜΜΕ

Επόμενη Ανάρτηση

Χαλκίδα: ΝΤΟΥ οπαδών του Ολυμπιακού σε σύνδεσμο του ΠΑΟ (video)

Σχετικές Ειδήσεις

Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Προειδοποιεί για ψευδή μηνύματα SMS με δήθεν τροχαίες παραβάσεις

Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Προειδοποιεί για ψευδή μηνύματα SMS με δήθεν τροχαίες παραβάσεις

18 ώρες πριν

Πολλαπλές αναφορές  καταγράφονται τελευταία για αποστολή παραπλανητικών μηνυμάτων τύπου phishing προς πολίτες, τα οποία εμφανίζονται ως ειδοποιήσεις για ανεξόφλητα πρόστιμα...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας λόγω συγκέντρωσης αλληλεγγύης προς την Κούβα

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας λόγω συγκέντρωσης αλληλεγγύης προς την Κούβα

18 ώρες πριν

Σε εξέλιξη είναι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας λόγω συγκέντρωσης αλληλεγγύης προς την Κούβα, που πραγματοποιούνε στην πλατεία Συντάγματος...

ΑΑΔΕ: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα λαθρεμπορίας καυσίμων 9 εκατ. ευρώ – Στα 2,7 εκ. ευρώ οι διαφυγόντες φόροι

ΑΑΔΕ: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα λαθρεμπορίας καυσίμων 9 εκατ. ευρώ – Στα 2,7 εκ. ευρώ οι διαφυγόντες φόροι

18 ώρες πριν

Ένα πολυμελές και καλά οργανωμένο δίκτυο εταιρειών-βιτρινών, που διοχέτευε, συστηματικά, λαθραία καύσιμα στην αγορά, έφεραν στο φως οι ελεγκτές της...

Eυρωπαϊκή Επιτροπή: Απειλεί με κυρώσεις την Μπιενάλε της Βενετίας για την απόφασή της να επιτρέψει στη Ρωσία να συμμετάσχει στη φετινή Διεθνή Έκθεση Τέχνης

Eυρωπαϊκή Επιτροπή: Απειλεί με κυρώσεις την Μπιενάλε της Βενετίας για την απόφασή της να επιτρέψει στη Ρωσία να συμμετάσχει στη φετινή Διεθνή Έκθεση Τέχνης

18 ώρες πριν

H Eυρωπαϊκή Επιτροπή καταδικάζει την απόφαση της Μπιενάλε της Βενετίας να επιτρέψει στη Ρωσία να συμμετάσχει στη φετινή Διεθνή Έκθεση...

Ροή Ειδήσεων

Ιράν: Η Ισπανία ανακαλεί οριστικά την πρέσβη της, η Γερμανία μεταφέρει το διπλωματικό προσωπικό, έκλεισε η ελβετική πρεσβεία

Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Προειδοποιεί για ψευδή μηνύματα SMS με δήθεν τροχαίες παραβάσεις

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας λόγω συγκέντρωσης αλληλεγγύης προς την Κούβα

ΑΑΔΕ: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα λαθρεμπορίας καυσίμων 9 εκατ. ευρώ – Στα 2,7 εκ. ευρώ οι διαφυγόντες φόροι

Eυρωπαϊκή Επιτροπή: Απειλεί με κυρώσεις την Μπιενάλε της Βενετίας για την απόφασή της να επιτρέψει στη Ρωσία να συμμετάσχει στη φετινή Διεθνή Έκθεση Τέχνης

Ιράν: Ο στρατός απειλεί να πλήξει λιμάνια στη Μέση Ανατολή αν χτυπηθούν οι λιμενικές εγκαταστάσεις της χώρας

ΑΣΕΠ: Από σήμερα οι αιτήσεις για 2.628 θέσεις από συμμετέχοντες στον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό

ΟΛΜΕ: Ουσιαστική ενίσχυση των σχολείων με μόνιμη παρουσία κοινωνικών λειτουργών και ψυχολόγων

Τραμπ: Δεν απέμεινε πρακτικά τίποτα να πλήξουμε στο Ιράν, ο πόλεμος τελειώνει

Reuters: Το Ιράν έχει τοποθετήσει περίπου δώδεκα νάρκες στα Στενά του Ορμούζ

  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Κοινωνία
  • Δικαιοσύνη
  • Συνεντεύξεις
  • Κόσμος
  • Media
  • Αθλητισμός

© 2020 VickyPedia.gr

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Εμφάνιση όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Κοινωνία
  • Δικαιοσύνη
  • Συνεντεύξεις
  • Κόσμος
  • Media
  • Αθλητισμός

© 2020 VickyPedia.gr

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies. Με την περιήγηση στην ιστοσελίδα συμφωνείτε στην χρησιμοποίηση τους.