Πέμπτη, 30 Μαρτίου, 2023
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Εμφάνιση όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Κοινωνία
  • Δικαιοσύνη
  • Συνεντεύξεις
  • Κόσμος
  • Media
  • Αθλητισμός
VickyPedia
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Κοινωνία
  • Δικαιοσύνη
  • Συνεντεύξεις
  • Κόσμος
  • Media
  • Αθλητισμός
Πέμπτη, 30 Μαρτίου, 2023
VickyPedia
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Εμφάνιση όλων των αποτελεσμάτων

ΣΥΡΙΖΑ για τη γκάφα του υπ. Τουρισμού: Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να στείλει τον κ. Θεοχάρη σπίτι του

3 έτη πριν
Πολιτική
ΣΥΡΙΖΑ για τη γκάφα του υπ. Τουρισμού: Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να στείλει τον κ. Θεοχάρη σπίτι του
Share on FacebookShare on Twitter

«Τη μία μέρα το υπουργείο Τουρισμού ανακοινώνει κατάλογο με 29 χώρες για τις οποίες ανοίγουν τα σύνορα και την αμέσως επόμενη αναρτά κατάλογο του υπουργείο Εξωτερικών με διαφορετικό περιεχόμενο» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τις κινήσεις του υπουργείου Τουρισμού που προκάλεσαν θέμα μέχρι και με την γειτονική Ιταλία, επισημαίνει:
“Μετά το πρωτοφανές φιάσκο της περασμένης εβδομάδας, όταν Υπουργός και Υφυπουργός Τουρισμού αλληλοκαρφώνονταν δημοσίως για την γκάφα με τις ζώνες επικινδυνότητας των νησιών και τις καθυστερήσεις με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ο υπουργός Τουρισμού κ. Θεοχάρης συνεχίζει με σπασμένα τα φρένα να διασύρει τη χώρας μας και να υποβαθμίζει το τουριστικό μας προϊόν.
Τη μία μέρα το υπουργείο Τουρισμού ανακοινώνει κατάλογο με 29 χώρες για τις οποίες ανοίγουν τα σύνορα και την αμέσως επόμενη αναρτά κατάλογο του ΥΠΕΞ με διαφορετικό περιεχόμενο, που περιλαμβάνει ακόμα και αεροδρόμια υψηλού κινδύνου σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA). Ξεχνώντας φυσικά και στις δύο περιπτώσεις τις αρχικές του δεσμεύσεις για διαγνωστικά τεστ.
Η αντιφατικότητα, η ασυνεννοησία και η αδυναμία συνεργασίας των υπουργείων προκαλεί σοβαρό πρόβλημα στον ελληνικό τουρισμό. Επιπρόσθετα, όμως, προκαλεί ένταση και προβλήματα ακόμα και στις διπλωματικές σχέσεις της Ελλάδας με φιλικές χώρες.
Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει μετά από αυτό το μπάχαλο να στείλει τον κ. Θεοχάρη σπίτι του. Η κρίσιμη συγκυρία δεν συγχωρεί λάθη που βλάπτουν το διεθνές κύρος της χώρας μας, τις προοπτικές οικονομικής ανάκαμψης και εγκυμονούν κινδύνους για τη δημόσια υγεία|.

Πέτσας: Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει τη χώρα σε μόνιμη καραντίνα
«H κυβέρνηση, με τη στήριξη όλων των Ελλήνων, αντιμετωπίζει ψύχραιμα και με επιτυχία μια πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση, που έπληξε ολόκληρο τον πλανήτη», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, απαντώντας στις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχείριση του τουρισμού από τον αρμόδιο υπουργό. Και συνεχίζει:
«Σε μια χρονιά που όλοι προεξοφλούσαν ότι θα ήταν χαμένη για τον τουρισμό, η Ελλάδα ξανανοίγει τις πύλες της στον κόσμο. Ανοίγουμε τη χώρα μας στους επισκέπτες με κανόνες, με αίσθημα φιλοξενίας και καλωσορίσματος.
Η κυβέρνηση ενωμένη, με όλους τους υπουργούς προσηλωμένους στον κοινό στόχο, συνεχίζει με σύνεση και υπευθυνότητα την υλοποίηση του Σχεδίου της. Ενός δυναμικού Σχεδίου που προσαρμόζεται ανάλογα με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων στην Ελλάδα και στον κόσμο. Και με στόχο την μέγιστη ασφάλεια για κατοίκους και επισκέπτες.
Αντίθετα, όποτε κλήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ να αντιμετωπίσει μια σοβαρή κατάσταση για τη χώρα, απέτυχε παταγωδώς. Σήμερα συνεχίζει να κάνει καταστροφικές συστάσεις. Το μόνο που θέλει είναι κλειστές επιχειρήσεις, κλειστά μαγαζιά, κλειστά σχολεία, κλειστά ξενοδοχεία. Θέλει δηλαδή τη χώρα σε μόνιμη καραντίνα και τους εργαζόμενους σε απελπισία.
Υ.Γ. Η στοχοποίηση του υπουργού Τουρισμού από τον ΣΥΡΙΖΑ, σε αγαστή συνεργασία με συγκεκριμένο εκδοτικό συγκρότημα, μόνο μικρότητα και μιζέρια δείχνει. Και πέφτει στο κενό».

ΣΥΡΙΖΑ: Κατανοούμε τη δύσκολη θέση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα
Απάντηση στην ανακοίνωση του κ. Πέτσα έδωσε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Αναλυτικά: «Κατανοούμε τη δύσκολη θέση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Ωστόσο όλοι αντιλαμβάνονται πως οι παλινωδίες του Υπουργού Τουρισμού, τον οποίο κάλυψε πλήρως, στοιχίζουν ανεπανόρθωτα στη χώρα, την οικονομία και τους εργαζόμενους σε μία εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία.
Ελπίζουμε την ερχόμενη Πέμπτη που ο κ. Μητσοτάκης θα παρουσιάσει το μεγαλεπήβολο σχέδιό του για τον τουρισμό με τον κ. Βρανάκη, όπως αφήνουν να διαρρεύσει από το Μέγαρο Μαξίμου, να μην έχει ξαφνικά ανειλημμένες υποχρεώσεις ο αρμόδιος υπουργός» αναφέρει το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Οργή στην Ιταλία για τα κλειστά ελληνικά σύνορα
Αντιδράσεις έχουν προκληθεί στην Ιταλία, μετά την απόφαση της Ελλάδας να μην «ανοίξει» τα σύνορα στους Ιταλούς τουρίστες. Οι αεροπορικές πτήσεις από το εξωτερικό θα ξεκινήσουν στις 15 Ιουνίου και θα αφορούν 29 χώρες, με θετικό επιδημιολογικό προφίλ. Για τις υπόλοιπες χώρες, προβλέπεται ότι θα παραμένουν σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα, με τους ταξιδιώτες να τίθενται σε καραντίνα μίας ή δύο εβδομάδων. Η απόφαση των ελληνικών αρχών, ως εκ τούτου, να μην συμπεριλάβουν την Ιταλία στο γκρουπ των 29 κρατών έχει επιφέρει έντονες αντιδράσεις στη γειτονική χώρα – παραδοσιακή «αγορά» του ελληνικού τουρισμού.
«Η Ιταλία πιστεύει στο ευρωπαϊκό πνεύμα, αλλά είναι έτοιμη να κλείσει τα σύνορα σε όποιον δεν τη σέβεται» επισήμανε ο υπουργός Εξωτερικών, Λουίτζι ντι Μάιο, σε μία πρώτη αντίδραση.
Ο Ιταλός υπουργός, μάλιστα, αναμένεται να μεταβεί στην Αθήνα στις 9 Ιουνίου, προκειμένου να επιληφθεί ο ίδιος επί του ζητήματος. «Πιστεύουμε στη συνεργασία αλλά και στην αμοιβαιότητα. Όταν πάω στην Αθήνα, θα έχω μαζί μου όλα τα επιδημιολογικά στοιχεία για να δείξω ποια είναι η κατάσταση σε όλες τις ιταλικές περιφέρειες» έσπευσε να προσθέσει, σύμφωνα με το Deutsche Welle.

Ετικέτες: ΘΕΟΧΑΡΗΣΙΤΑΛΙΑΠΕΤΣΑΣΣΥΡΙΖΑΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Προηγούμενη Ανάρτηση

Η πρόεδρος της «τουρκικής μειονότητας Δ. Θράκης» εγκαλεί την Πρόεδρο της Δημοκρατίας!

Επόμενη Ανάρτηση

Φώφη Γεννηματά: Αυτόνομο αλλά και ανοικτό σε διάλογο το ΚΙΝΑΛ

Σχετικές Ειδήσεις

Ογκολογική Κλινική στο Νοσοκομείο Λαμίας: Εγκρίθηκε η Διενέργεια Διαγωνισμού και την Παρασκευή βγαίνει στον αέρα

Ογκολογική Κλινική στο Νοσοκομείο Λαμίας: Εγκρίθηκε η Διενέργεια Διαγωνισμού και την Παρασκευή βγαίνει στον αέρα

6 ώρες πριν

Συνεχίζονται οι συντονισμένες, εντατικές προσπάθειες του Χρήστου Σταϊκούρα και του υπουργείου Υγείας, για το έργο «Ανέγερση νέου κτιρίου με Αμφιθέατρο για...

Το Ελληνικό Ολοκαύτωμα και οι Γερμανικές αποζημιώσεις.Το χρέος της Ελληνικής ηγεσίας

Η ακατανόητη απόφαση της Πρωτοδίκη Φλώρινας για το Σωματείο «Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα»

6 ημέρες πριν

Οι δικαστικές αποφάσεις είναι σεβαστές. Επιτρέπεται, όμως ή μάλλον επιβάλλεται η κριτική τους, όταν η κρίση του Δικαστή είναι καταφανώς...

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου στη Λάρισα για το Έγκλημα στα Τέμπη

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου στη Λάρισα για το Έγκλημα στα Τέμπη

1 εβδομάδα πριν

Την Λάρισα θα επισκεφθεί αύριο Πέμπτη 23 Μαρτίου η Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της...

Την αθώωση του Αλεξάντερ Βίνκικ πρότεινε ο Γενικός Εισαγγελέας στο Εφετείο Παρισίων

Η συγκίνηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου που έγινε υπόσχεση στην Αντιγόνη για να ζήσουμε στη χώρα που λαχταράμε

1 εβδομάδα πριν

Υπόσχεση σε μία μαθήτρια της Γ’ Γυμνασίου ότι θα κάνει τα πάντα για να γίνει η Ελλάδα όπως τη θέλουμε,...

Ροή Ειδήσεων

Χρήστος Σταϊκούρας: “Οι αγορές εμπιστεύθηκαν 2,5 δισ. ευρώ στην ανθεκτικότητα, την ισχυρή δυναμική και τις ευοίωνες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας”

Ογκολογική Κλινική στο Νοσοκομείο Λαμίας: Εγκρίθηκε η Διενέργεια Διαγωνισμού και την Παρασκευή βγαίνει στον αέρα

Η ακατανόητη απόφαση της Πρωτοδίκη Φλώρινας για το Σωματείο «Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα»

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου στη Λάρισα για το Έγκλημα στα Τέμπη

Η συγκίνηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου που έγινε υπόσχεση στην Αντιγόνη για να ζήσουμε στη χώρα που λαχταράμε

Δικαιοσύνη και κυβερνητικό έργο: Μία σύντομη αποτίμηση

Ζωή Κωνσταντοπούλου: “Το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα ξεχαστεί παρά τη νέα αναίτια επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων σε ειρηνικούς διαδηλωτές” (fotos)

8 Μαρτίου – Ημέρα της Γυναίκας

Απίστευτη τραγωδία στα Τέμπη με τουλάχιστον 29 νεκρούς από σύγκρουση δύο τρένων

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Ασκήσεις υποκρισίας και οπορτουνισμού από Τσίπρα και Πολάκη»

  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Κοινωνία
  • Δικαιοσύνη
  • Συνεντεύξεις
  • Κόσμος
  • Media
  • Αθλητισμός

© 2020 VickyPedia.gr

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Εμφάνιση όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Κοινωνία
  • Δικαιοσύνη
  • Συνεντεύξεις
  • Κόσμος
  • Media
  • Αθλητισμός

© 2020 VickyPedia.gr

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies. Με την περιήγηση στην ιστοσελίδα συμφωνείτε στην χρησιμοποίηση τους.