Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Εμφάνιση όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Κοινωνία
  • Δικαιοσύνη
  • Συνεντεύξεις
  • Κόσμος
  • Media
  • Αθλητισμός
VickyPedia
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Κοινωνία
  • Δικαιοσύνη
  • Συνεντεύξεις
  • Κόσμος
  • Media
  • Αθλητισμός
Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
VickyPedia
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Εμφάνιση όλων των αποτελεσμάτων

Χρήστος Σπίρτζης: Ο Σκέρτσος επιβεβαίωσε την αλαζονεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Συνέντευξη στη Βασιλική Πολύζου

5 έτη πριν
Πολιτική, Συνεντεύξεις
Χρήστος Σπίρτζης: Ο Σκέρτσος επιβεβαίωσε την αλαζονεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη
Share on FacebookShare on Twitter

Αν κάποιος αναζητήσει το όνομα «Χρήστος Σπίρτζης» στο διαδίκτυο θα βγάλει πολλά και χρήσιμα συμπεράσματα.

Πρώτα απ’ όλα θα διαπιστώσει ότι ο πρώην υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων αποτελούσε επί μία τετραετία βασικό στόχο της Νέας Δημοκρατίας. Χωρίς, όμως, να του προσάψουν κάτι συγκεκριμένο.

Απλά δημιουργούσαν φούσκες για να τον πλήξουν επικοινωνιακά. Αλλά οι φούσκες δεν μπορούν να ‘χουν αποτέλεσμα. Ειδικά όταν μιλούν τα έργα. Αυτή είναι η δεύτερη διαπίστωση για τον Σπίρτζη.

Ότι ήταν ενεργός ως υπουργός. Η περίπτωση του ΒΟΑΚ αποτελεί το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα. Για 10ετίες φωνάζουν οι Κρητικοί, αλλά οι κυβερνήσεις άλλαζαν δίχως να προχωράει κάτι με τον πολύπαθο Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης. Ο Σπίρτζης προχώρησε τον διαγωνισμό. Όπως προχώρησε και τη διαδικασία για το αεροδρόμιο στο Καστέλλι. Αναφέρομαι στις περιπτώσεις της Κρήτης επειδή από ‘κει προέρχεται ο σημερινός πρωθυπουργός, αλλά για πολλά χρόνια στο νησί αισθάνονταν ριγμένοι.

Ανάλογα έργα έτρεξε ο Σπίρτζης και σε άλλες περιοχές. Έργα που είχαν παγώσει οι κυβερνήσεις, οι οποίες οδήγησαν την Ελλάδα στα μνημόνια, αλλά εξακολουθούν να κουνούν το δάχτυλο στον ΣΥΡΙΖΑ λες και τις προηγούμενες 10ετίες κυβερνούσε η νυν αξιωματική αντιπολίτευση.

Με τον Χρήστο Σπίρτζη είχαμε κάνει μία εξαιρετική τηλεοπτική εκπομπή αμέσως μετά από τις Ευρωεκλογές του 2019. Και τώρα συζητήσαμε για το site με αφορμή την παρέμβαση του Άκη Σκέρτσου σε μία δίκη που βρισκόταν σε εξέλιξη. Αλλά είπαμε και άλλα πράγματα, όπως την καθυστερημένη κίνηση της κυβέρνησης για να αξιοποιήσει εργαλεία που μπορούν να τονώσουν τους εργαζόμενους και άρα την πραγματική οικονομία.

– Βρίσκεται σε εξέλιξη η Προανακριτική Επιτροπή και διαβάζουμε στα social media σχόλια κυβερνητικών στελεχών κατά εισαγγελέων. Συνιστά παρέμβαση στη Δικαιοσύνη η ανάρτηση του Άκη Σκέρτσου;

«Δεν αποτελεί απλά παρέμβαση, αλλά και πολλαπλή προσβολή. Προσβολή στο θεσμό της δικαιοσύνης, γιατί η δίκη βρίσκονταν σε εξέλιξη. Προσβολή στο κοινό περί δικαίου αίσθημα. Προσβολή στην θέση που υπηρετεί ο κ. Σκέρτσος, ως Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ.

Προσβολή στη νοημοσύνη των πολιτών, όταν στη συνέχεια επιχειρεί να βάλει το πουκάμισο του πολίτη στη σελίδα του στο facebook, αφήνοντας το πουκάμισο του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, στα γραφεία του ΣΕΒ. Όφειλε να έχει εγκράτεια. Δεν εξέφρασε την κρίση του, σε μια δικαστική απόφαση αλλά την κρίση του στην εισαγγελέα της έδρας, στην φάση διεξαγωγής της δικαστικής διαδικασίας.

» Δυστυχώς, παρουσιάστηκε πολύ σύντομα, η αλαζονεία, σε δημόσιες δηλώσεις πολλών στελεχών της Κυβέρνησης Μητσοτάκη».

– Γιατί γίνεται από τον ΣΥΡΙΖΑ διαρκώς λόγος για την «αδιέξοδη πολιτική της κυβέρνησης στην οικονομία»;

«Γιατί επαναλαμβάνονται τα λάθη που έγιναν, στην αντιμετώπιση της ελληνικής οικονομίας και έβαλαν τον ελληνικό λαό στην δεκαετή περιπέτεια των μνημονίων.

Αποσπασματική πολιτική, νεοφιλελεύθεροι δογματισμοί που εξυπηρετούν λίγα συγκεκριμένα συμφέροντα, συνθήκες ασφυκτικής πίεσης των μικρομεσαίων στρωμάτων, κλείσιμο μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αύξηση της ανεργίας, μείωση των μισθών και της αγοραστικής δύναμης των πολιτών. Όλες οι απαραίτητες συνθήκες για να ξαναμπεί η ελληνική οικονομία σε νέα υφεσιακή περιδίνηση.

» Κανένα σχέδιο για να αναπληρωθεί το χαμένο ποσοστό του ΑΕΠ από τους κλάδους που πλήττονται, καμία πρωτοβουλία και συμμαχία σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, καμία δράση για να αντιμετωπισθεί στην αρχή η κρίση, να διασωθούν οι  θέσεις εργασίας.

» Το αντίθετο. Δημιουργούν συνθήκες εξαφάνισης μεγάλου ποσοστού μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, αύξησης της ανεργίας, μείωσης του κόστους εργασίας όπως αποκαλούν τη ζωή μας, το μισθό και τις αμοιβές των εργαζόμενων, προνομιακή αντιμετώπιση συγκεκριμένων συμφερόντων, καμία θεσμική θωράκιση της εργασίας και των ελάχιστων εργασιακών δικαιωμάτων στις νέες μορφές εργασίας».

– Τι καταλογίζετε στον Κωστή Χατζηδάκη και αποχωρήσατε από την ψηφοφορία για το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο;

«Την υποβάθμιση της περιβαλλοντικής προστασίας, την ιδιωτικοποίηση των ηλεκτρικών δικτύων,  την υποβάθμιση του Α βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης, τις φωτογραφικές διατάξεις, την οπισθοδρόμηση στην διαδικασία απόκτησης δασικών χαρτών και πολλά άλλα».

– Υπάρχουν χρηματοδοτικά εργαλεία για τον τουρισμό που παραμένουν αναξιοποίητα;

«Υπάρχουν και μάλιστα πολλά… Ένα εργαλείο που βρίσκεται στον αντίποδα όσων έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, είναι η επιδότηση για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και το συνολικό πλαίσιο μέτρων στήριξης για να ανοίξουν όσο το δυνατό περισσότερες επιχειρήσεις.

» Θα έπρεπε σήμερα αντί να προωθούνται μέτρα που κοροϊδεύουν τον κόσμο της εργασίας, όπως ο διπλασιασμός δήθεν του χώρου τραπεζοκαθισμάτων, να υπάρχουν μέτρα που ελαφρύνουν πραγματικά, όπως η κάλυψη των μισθών των εργαζομένων, η κάλυψη των τελών τραπεζοκαθισμάτων, η κάλυψη των δημοτικών τελών, οι διευκολύνσεις σε ασφαλιστικές εισφορές και χρέη προς το δημόσιο, η στήριξη με ένα αρχικό κεφάλαιο επαναλειτουργίας και πολλά άλλα.

»Θα έπρεπε να υπάρχουν σήμερα δεκάδες ομάδες, που να εργάζονται για να μειωθεί το κόστος μετακίνησης από αεροπορικές εταιρείες, αεροδρόμια, ακτοπλοΐα.

»Θα έπρεπε να υπάρχει ένα πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού για όλους τους Έλληνες και να διεκδικηθεί αντίστοιχο πρόγραμμα σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

»Θα έπρεπε να υπάρχουν σήμερα δεκάδες ομάδες για να αντιμετωπίσουν το υψηλό κόστος στρατηγικών τομέων της ελληνικής οικονομίας όπως η ενέργεια, οι τηλεπικοινωνίες, οι μεταφορές.

»Θα έπρεπε σήμερα να υπάρχουν δεκάδες ομάδες, που να δώσουν λύσεις  για να παραχθεί άμεσα ο πλούτος που θα χαθεί από τον τουρισμό από άλλους τομείς, όπως η πρωτογενής παραγωγή, τα δημόσια έργα, η μεταποίηση, η πληροφορική.

» Θα έπρεπε να έχουν γίνει συμμαχίες εθνικές και τομεακές σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για τη διασφάλιση των απαραίτητων πόρων, φτηνής χρηματοδότησης για τη ελληνική αγορά και για την χώρα.

»Θα έπρεπε  να έχουν θέσει το ζήτημα του ρόλου της χώρας μας στο διεθνή και ευρωπαϊκό καταμερισμό εργασίας, στη συμμετοχή μας στο ποσοστό της Ευρωπαϊκής παραγωγής που δικαιούμαστε.

»Αντ’ αυτών, η κυβέρνηση Μητσοτάκη παρακολουθεί, όπως λέει και ο ποιητής μοιραία και άβουλη αντάμα …. μένοντας πιστή στην παραδοσιακή στάση της συντηρητικής παράταξης της χώρας μας. Σταματά τον εθνικό σχεδιασμό στα δημόσια έργα, ακυρώνει ήδη υπάρχοντες διαγωνισμούς, απομειώνει τους αγρότες και την στήριξη τους, δεν λαμβάνει καμία πρόβλεψη για τη μεταποίηση και τις τεχνολογίες αιχμής».

– Η παρουσία του Σωτήρη Τσιόδρα στη μάχη κατά του κορωνοϊού διαγράφει όσα συνέβησαν το 2009 με τα εκατομμύρια εμβόλια για τον Η1Ν1;

«Η αντιδιαστολή κατά την γνώμη μου με όσα συνέβησαν το 2009 είναι η σημερινή ανυπαρξία εκατομμυρίων διαγνωστικών τεστ, παρότι πέρασαν μήνες και ξεκινάμε τις οικονομικές και κοινωνικές μας δραστηριότητες. Ελπίζω να μην δικαιωθούν, οι κακές γλώσσες, που προβλέπουν τον εφοδιασμό διαγνωστικών τεστ, όταν παραχθούν από συγκεκριμένες εταιρείες».

Ετικέτες: topΕμβόλιαΣκέρτσοςΣπίρτζης
Προηγούμενη Ανάρτηση

Ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα χτυπήθηκε από τουρκικό drone

Επόμενη Ανάρτηση

Μήλος: Στο Παλιοχώρι έχτισαν υπερπολυτελείς κατοικίες πάνω στο κύμα

Σχετικές Ειδήσεις

Ζαχαράκη: Αναστολή φοιτητικής ιδιότητας 24 μηνών σε όσους συλλαμβάνονται για επεισόδια στα Πανεπιστήμια

Ζαχαράκη: Αναστολή φοιτητικής ιδιότητας 24 μηνών σε όσους συλλαμβάνονται για επεισόδια στα Πανεπιστήμια

1 ώρα πριν

Τις αποφάσεις της κυβέρνησης ανακοίνωσε στη Σύνοδο των Πρυτάνεων η υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, σχετικά με τις πρακτικές βίας στα...

Σοφία Ζαχαράκη: Προθεσμία για ελεγχόμενη πρόσβαση στα Πανεπιστήμια, μέχρι τέλος του χρόνου

Σοφία Ζαχαράκη: Προθεσμία για ελεγχόμενη πρόσβαση στα Πανεπιστήμια, μέχρι τέλος του χρόνου

1 ώρα πριν

Τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης, για την αντιμετώπιση των φαινομένων βίας και ανομίας στα δημόσια Πανεπιστήμια παρουσίασε, η Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων...

Αγωγή 500.000 ευρώ από την Εθνική Πινακοθήκη στον βουλευτή που βανδάλισε την έκθεση

Αγωγή 500.000 ευρώ από την Εθνική Πινακοθήκη στον βουλευτή που βανδάλισε την έκθεση

3 ημέρες πριν

Σήμερα, μία ημέρα μετά την επιστροφή των αποκαταστημένων έργων του Χριστόφορου Κατσαδιώτη στην έκθεση «Η Σαγήνη του Αλλόκοτου» η Εθνική Πινακοθήκη πραγματοποίησε...

Η θεία από τη Νιγηρία ξανάρχεται – Ο Άρειος Πάγος ανοίγει πάλι τον φάκελο Παπαντωνίου

Η θεία από τη Νιγηρία ξανάρχεται – Ο Άρειος Πάγος ανοίγει πάλι τον φάκελο Παπαντωνίου

3 ημέρες πριν

Ο Άρειος Πάγος επανέρχεται στην πολύκροτη υπόθεση του Γιάννου Παπαντωνίου, ζητώντας την αναίρεση της απαλλακτικής απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων...

Ροή Ειδήσεων

Μερτς: Ανοιχτό το ενδεχόμενο πώλησης Εurofighter στην Άγκυρα

Συγκλονίζει η 15χρονη από τον Νέο Κόσμο: «Ξέσπασε μεγάλη φωτιά, έχω εγκαύματα σε πρόσωπο, χέρια και αστράγαλο»

Στις 3 Ιουνίου ξεκινά η απευθείας αεροπορική σύνδεση της Αθήνας με το Λος Άντζελες

Νίκος Ρωμανός: Παρατείνεται η κράτησή του για άλλους 6 μήνες

Ζαχαράκη: Αναστολή φοιτητικής ιδιότητας 24 μηνών σε όσους συλλαμβάνονται για επεισόδια στα Πανεπιστήμια

ΕΛ.ΑΣ: Ηλικιωμένος πέταξε κατά λάθος 20.000 ευρώ σε κάδο ανακύκλωσης ηλεκτρονικών συσκευών

Μύκονος: Συνελήφθη 28χρονος για εκδικητική πορνογραφία

«Επένδυση» στην απάτη: Κύκλωμα εξαπατούσε πολίτες με πλαστά επενδυτικά σενάρια

Σοφία Ζαχαράκη: Προθεσμία για ελεγχόμενη πρόσβαση στα Πανεπιστήμια, μέχρι τέλος του χρόνου

Τραμπ: Ρίχνει τους δασμούς στην Κίνα στο 80%

  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Κοινωνία
  • Δικαιοσύνη
  • Συνεντεύξεις
  • Κόσμος
  • Media
  • Αθλητισμός

© 2020 VickyPedia.gr

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Εμφάνιση όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Κοινωνία
  • Δικαιοσύνη
  • Συνεντεύξεις
  • Κόσμος
  • Media
  • Αθλητισμός

© 2020 VickyPedia.gr

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies. Με την περιήγηση στην ιστοσελίδα συμφωνείτε στην χρησιμοποίηση τους.