Πέμπτη, 8 Ιανουαρίου, 2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Εμφάνιση όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Κοινωνία
  • Δικαιοσύνη
  • Συνεντεύξεις
  • Κόσμος
  • Media
  • Αθλητισμός
VickyPedia
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Κοινωνία
  • Δικαιοσύνη
  • Συνεντεύξεις
  • Κόσμος
  • Media
  • Αθλητισμός
Πέμπτη, 8 Ιανουαρίου, 2026
VickyPedia
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Εμφάνιση όλων των αποτελεσμάτων

Αλέξης Τσίπρας: Να δημιουργήσουμε βιώσιμη ασπίδα προστασίας για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

3 έτη πριν
Πολιτική
Αλέξης Τσίπρας: Να δημιουργήσουμε βιώσιμη ασπίδα προστασίας για νοικοκυριά και επιχειρήσεις
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει εγκαταλείψει τη Θεσσαλονίκη και η πόλη έχει μετατραπεί σε αντικείμενο εμπαιγμού.


Αλλαγή παραγωγικού μοντέλου ώστε να προχωρήσει η χώρα ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας στη διάρκεια της σύσκεψης που είχε το απόγευμα της Τετάρτης 7/9 με παραγωγικούς και άλλους φορείς της Θεσσαλονίκης.

«Το πιο μεγάλο θέμα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε άμεσα είναι το πώς θα δημιουργήσουμε μία βιώσιμη ασπίδα προστασίας για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις από την ενεργειακή κρίση και τον πληθωρισμό» υπογράμμισε και σημείωσε ότι η Ελλάδα τους τελευταίους οκτώ μήνες έχει αρνητικές πρωτιές σε όλη την Ευρώπη .

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κατηγόρησε την κυβέρνηση για ιδεολογικές εμμονές να μην παρεμβαίνει να ρυθμίσει, να βάλει όρια και κανόνες στην αγορά ενέργειας. Πρόσθεσε πως αν αυτό δεν αντιμετωπιστεί το αμέσως επόμενο διάστημα δεν θα μπορέσουμε να λύσουμε την εξίσωση.

«Όταν η ΔΕΗ τείνει να κοστίζει πάνω από το 1/3 του οικογενειακού εισοδήματος, τότε αντιλαμβάνεστε ότι αυτό δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε:

«Η ακρίβεια στα βασικά προϊόντα κατανάλωσης, στα καύσιμα, διαμορφώνει ένα εκρηκτικό κοκτέιλ. Δεν είναι λύση το να επιδοτεί το κράτος από τα δημόσια έσοδα τα οποία αυξάνονται. ‘Άρα με το ένα χέρι παίρνεις από τους πολίτες και με το άλλο χέρι δίνεις στους πολίτες για να κρατάς ανέπαφη την αισχροκέρδεια, τα ουρανοκατέβατα κέρδη και τα υπερκέρδη κάποιων ολιγοπωλίων. Αυτό δεν είναι βιώσιμο, κατά την εκτίμησή μας. Η χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει με αυτό το παραγωγικό μοντέλο πρέπει να κάνει μία στροφή στην οικονομία της γνώσης και να επιχειρήσει αναπτυξιακό άλμα».

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι επί ΝΔ «η χώρα τα τελευταία τρία χρόνια δεν αξιοποίησε δυνατότητες προκειμένου να δημιουργήσει μία ασπίδα προστασίας στη μεσαία τάξη στους πιο ευάλωτους προκειμένου να μπορέσει να είναι βιώσιμη η προοπτική , η οικονομική και η παραγωγική.

Τα οικονομικά δεδομένα σήμερα είναι χειρότερα από ότι ήταν πριν ένα χρόνο που συναντηθήκαμε ξανά εδώ. Τεράστια δομικά προβλήματα, εγχώριες, αλλά και οι άμεσες ξένες επενδύσεις, είναι περιορισμένες αλλά και ασήμαντες ως προς τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά.

Έχουμε τεράστιο και αυξανόμενο χρέος δημόσιο και ιδιωτικό, μεγάλα και διαρκώς αυξανόμενα εμπορικά ελλείμματα, πλέον έχουμε και οι πελάτες spred, ξαναγυρνάμε σε αυτή την αγωνία.

Τέσσερα χρόνια μετά την έξοδο από τα μνημόνια το 2018, μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι η χώρα συνεχίζει να βαδίζει σε ένα ασταθές μονοπάτι και η ενεργειακή κρίση έχει πυροδοτήσει μία τρομακτική πληθωριστική κρίση».

Ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε και τις πρόσφατες πλημμύρες στη Θεσσαλονίκη και αφού αστειεύτηκε λέγοντας ότι δεν ήρθε με ταχύπλοο στη σύσκεψη, επισήμανε: «Η Θεσσαλονίκη, όταν βρέχει, πνίγεται κυριολεκτικά και μεταφορικά, από την απουσία μιας στρατηγικής που θα μπορούσε να αναδείξει τα μεγάλα πλεονεκτήματα και τις δυνατότητες της πόλης».

Σημείωσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει εγκαταλείψει τη Θεσσαλονίκη και η πόλη έχει μετατραπεί σε αντικείμενο εμπαιγμού από την κυβέρνηση της ΝΔ. Είπε, ακόμα, ότι η Θεσσαλονίκη «απουσιάζει παντελώς» από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Οι εκπρόσωποι των φορέων αναφέρθηκαν κυρίως στα προβλήματα για τις επιχειρήσεις, τους εμπόρους, τους επαγγελματίες και τα νοικοκυριά από τις υπέρογκες αυξήσεις στο ενεργειακό κόστος.

Ειδική αναφορά στον αγώνα των εργαζομένων στη «Μαλαματίνα», που βρίσκονται στην 8η εβδομάδα της απεργίας, από τον πρόεδρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Χάρη Κυπριανίδη και τον πρόεδρο του σωματείου Γιάννη Φραγγίδη.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν και οι βουλευτές Κατερίνα Νοτοπούλου, Γ. Αμανατίδης, Χρ.Γιαννούλης, Αλ. Τριανταφυλλίδης, Σ. Φάμελλος, Δώρα Αυγέρη, Κυριακή Μάλαμα.

Ετικέτες: topΑλέξης ΤσίπραςΘεσσαλονίκηΚυριάκος ΜητσοτάκηςΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Προηγούμενη Ανάρτηση

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν διακόπτει το φυσικό αέριο στην Ευρώπη μέχρι να σταματήσουν οι κυρώσεις

Επόμενη Ανάρτηση

Γιάννης Οικονόμου: Η αλλαγή του εκλογικού νόμου δεν είναι σκοπός, αλλά εργαλείο για ν’ αποτραπεί η ακυβερνησία

Σχετικές Ειδήσεις

Χρήστος Καπετάνος προς Βασίλη Κικίλια: “Να αναγνωριστεί η υπηρεσία των πληρωμάτων στα σκάφη αναψυχής, για να αρθεί μία χρόνια αδικία”

Χρήστος Καπετάνος προς Βασίλη Κικίλια: “Να αναγνωριστεί η υπηρεσία των πληρωμάτων στα σκάφη αναψυχής, για να αρθεί μία χρόνια αδικία”

3 ημέρες πριν

Άλλος ένας βουλευτής διαπίστωσε την αδικία που υφίστανται τα πληρώματα των ιδιωτικών σκαφών αναψυχής. Πρόκειται για τον Χρήστο Καπετάνο, της...

Βγήκε μπροστά από… ανάγκη ο Κωστής Χατζηδάκης και αγνόησε το… λεκτικό ξύλο

Βγήκε μπροστά από… ανάγκη ο Κωστής Χατζηδάκης και αγνόησε το… λεκτικό ξύλο

5 ημέρες πριν

Δέχθηκε πολλά πυρά ο Κωστής Χατζηδάκης, για την ενέργειά του να βγει μπροστά για τα χρήματα που έχουν εισπράξει οι...

Το κόμμα της Καρυστιανού, η 28η Φεβρουαρίου και ο κίνδυνος να Διχάσει αντί να Ενώσει

Το κόμμα της Καρυστιανού, η 28η Φεβρουαρίου και ο κίνδυνος να Διχάσει αντί να Ενώσει

5 ημέρες πριν

Άνοιξε νέα συζήτηση για το κόμμα -ή, κίνημα όπως η ίδια αρέσκεται να το ονομάζει-, που ετοιμάζεται να ιδρύσει η...

Τέμπη: Απολογήθηκε ο Τριαντόπουλος για την αλλοίωση του χώρου – Έκλεισε ο κύκλος των απολογιών για την υπόθεση

Τέμπη: Απολογήθηκε ο Τριαντόπουλος για την αλλοίωση του χώρου – Έκλεισε ο κύκλος των απολογιών για την υπόθεση

3 εβδομάδες πριν

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι απολογίες την κατηγορούμενων για την αλλοίωση του χώρου του δυστυχήματος των Τεμπών με τον πρώην υφυπουργό Χρήστο...

Ροή Ειδήσεων

Cpt Γιώργος Βάλλης: Υλοποιεί κάθε μέρα το όραμά του για τα πληρώματα του yachting και εκπληρώνει το χρέος του στην κοινωνία

Αγρότες: 18 μπλόκα και σύλλογοι ζητούν διάλογο με τον Πρωθυπουργό – Έστειλαν επιστολή στον Τσιάρα

Απαγορευτικό απόπλου για τις Κυκλάδες από το λιμάνι της Ραφήνας την Πέμπτη 8/1

Η Ρωσία ζήτησε ανθρώπινη μεταχείριση και επιστροφή των μελών του πληρώματος του δεξαμενοπλοίου που συνελήφθη από τις ΗΠΑ

Χαλκιδική: Συμβολικός δίωρος αποκλεισμός από αγρότες και κτηνοτρόφους στη Νέα Τρίγλια

Παραμένουν στο μπλόκο της Νίκαιας οι αγρότες και κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις

Ο Τραμπ εξετάζει επισταμένως την αγορά της Γροιλανδίας

Σέρρες: Δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο εις βάρος του 16χρονου – Πήρε προθεσμία για την Παρασκευή

Διπλό χτύπημα των ΗΠΑ: Κατέλαβαν και δεύτερο δεξαμενόπλοιο σε διεθνή ύδατα μετά το «Marinera»

«Σαρώνει» η νέα ψηφιακή απάτη

  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Κοινωνία
  • Δικαιοσύνη
  • Συνεντεύξεις
  • Κόσμος
  • Media
  • Αθλητισμός

© 2020 VickyPedia.gr

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Εμφάνιση όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Κοινωνία
  • Δικαιοσύνη
  • Συνεντεύξεις
  • Κόσμος
  • Media
  • Αθλητισμός

© 2020 VickyPedia.gr

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies. Με την περιήγηση στην ιστοσελίδα συμφωνείτε στην χρησιμοποίηση τους.