Τρίτη, 7 Απριλίου, 2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Εμφάνιση όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Κοινωνία
  • Δικαιοσύνη
  • Συνεντεύξεις
  • Κόσμος
  • Media
  • Αθλητισμός
VickyPedia
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Κοινωνία
  • Δικαιοσύνη
  • Συνεντεύξεις
  • Κόσμος
  • Media
  • Αθλητισμός
Τρίτη, 7 Απριλίου, 2026
VickyPedia
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Εμφάνιση όλων των αποτελεσμάτων

Ανακοίνωση Μιωνή: Δεν γνώριζε μόνο ο Παππάς τη λειτουργία του παραδικαστικού κυκλώματος

6 έτη πριν
Πολιτική
Ανακοίνωση Μιωνή: Δεν γνώριζε μόνο ο Παππάς τη λειτουργία του παραδικαστικού κυκλώματος
Share on FacebookShare on Twitter

Για απόκρυψη κρίσιμου εγγράφου από την επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη κάνει λόγο σε ανακοίνωση του ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής.

Ο επιχειρηματίας μιλάει εκ νέου για λειτουργία παραδικαστικού κυκλώματος, την οποία γνώριζαν και άλλοι, όπως λέει, πλην του Νίκου Παππά. «Τα στοιχεία που θα παρουσιαστούν θα κάνουν κάποιους να χάσουν τον ύπνο τους για την δράση του μεγαλύτερου παραδικαστικού κυκλώματος από την σύσταση του ελληνικού κράτους», προσθέτει ο κ. Μιωνή.

Αναλυτικά, ολόκληρη η ανακοίνωση του επιχειρηματία έχει ως εξής:
“Την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020 η Εισαγγελία Πρωτοδικών, σε απάντηση σχετικού αιτήματος, έστειλε στην Βουλή το εισαγγελικό πόρισμα του Εισαγγελέα κ. Καλούδη, με το οποίο ζητείτο ποινική δίωξη για κακούργημα σε βάρος μου και του Σταύρου Παπασταύρου.

Την επόμενη ημέρα, Σάββατο 4 Ιουλίου 2020, τα φιλικά στην εγκληματική συμμορία μέσα, Αυγή, Ντοκουμέντο, Εφημερίδα των Συντακτών, Δημοκρατία, μιλούσαν με πρωτοσέλιδα άρθρα για «έγγραφα φωτιά». Ο στόχος προφανής να πληγεί η αξιοπιστία μας και να απονομιμοποιηθούν οι αποκαλύψεις που έχω κάνει.

Καταλαβαίνω την απέλπιδα προσπάθεια με επιλεκτική χρήση εγγράφων να δοθεί χείρα βοήθειας στην εγκληματική συμμορία Παπαγγελόπουλου, Φιλιππάκη, Παπαδάκου, Τάρκα. Ευχαριστώ όποιον είχε την σχετική πρωτοβουλία να ζητήσει και διαρρεύσει το πόρισμα αυτό στον Τύπο γιατί άθελά του επιτυγχάνει ακριβώς το αντίθετο.

Πρόκειται για δίωξη που ζητήθηκε το Νοέμβριο του 2017 από τον Εισαγγελέα Καλούδη μετά την μερική εκτέλεση κατάσχεσης που έκανα κατά του Γιάννη Φιλιππάκη και της εφημερίδας «Δημοκρατίας». Τα κατασχεθέντα χρήματα δώρισα ως γνωστόν στο «Χαμόγελο του Παιδιού». Η δίωξη αυτή ήταν η ύστατη πράξη της εκβίασής μου για να υποκύψω στο παραδικαστικό κύκλωμα. Συνδέεται μάλιστα με μια μαύρη σελίδα για την Ελληνική Δικαιοσύνη, την αποσιώπηση δηλαδή και την προκλητική υποβάθμιση της σημασίας καταλυτικού υπέρ των θέσεων μου εγγράφου δικαστικής συνδρομής από την Κύπρο.

Συγκεκριμένα, τον Μάρτιο του 2016, όταν αρνήθηκα να ενδώσω στον εκβιασμό του κ. Παπαγγελόπουλου για χρήματα μέσα στο Μαξίμου ενώπιον του Νίκου Παππά, ξεκίνησε σε βάρος μας ποινική προκαταρκτική εξέταση με την κατηγορία ότι το πληρεξούσιο που προσκόμισε ο Σταύρος Παπασταύρου στις φορολογικές αρχές δεν ήταν αυθεντικό και βεβαίωνε ψευδή γεγονότα.

Ένα μήνα αργότερα, τον Απρίλιο του 2016, καλείται ο Σταύρος Παπασταύρου και μόνον, να δώσει εξηγήσεις με υποβολή υπομνήματος, κάτι που τελικά γίνεται τον Ιούνιο του 2016. Στο μεταξύ όμως στις 19.5.2016 ήρθε έγγραφο δικαστικής συνδρομής από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, το οποίο κατέρριπτε στην ουσία την κατηγορία σε βάρος μας. Η δικαστική συνδρομή βεβαίωνε με ρητό τρόπο ότι το πληρεξούσιο ήταν αυθεντικό έγγραφο και άρα έπεφταν οι κατηγορίες σε βάρος μας.

Αυτό το έγγραφο αφενός αποσιωπήθηκε, αφού ουδέποτε εκλήθη ο Σταύρος Παπασταύρου να λάβει γνώση αυτού του νέου στοιχείου που είχε συσχετιστεί στη δικογραφία και αφετέρου καθόλου δεν αξιολογήθηκε ή έστω καν σχολιάστηκε από τον Εισαγγελέα Καλούδη στο πόρισμα του, και ας ήταν αποτέλεσμα της κρίσιμης για την υπόθεση δικαστικής συνδρομής που οι ίδιοι οι Εισαγγελείς είχαν ζητήσει από τις Αρχές της Κύπρου. Δεν τους συνέφερε και το αγνόησαν.

Μπορεί ο κ. Παπασταύρου να ήταν πολιτικός αντίπαλος του ΣΥΡΙΖΑ, συνεργάτης του τέως ΠΘ Αντώνη Σαμαρά, και φίλος με την κα. Μαρέβα Γκραμπόφσκι, αυτό όμως δεν δικαιολογεί τη βάναυση κατάλυση του υπερασπιστικού του δικαιώματος να ενημερώνεται για το σύνολο της δικογραφίας. Με βάση το έγγραφο της Κύπρου θα έπρεπε να μας ζητήσουν συγγνώμη και να κλείσει η υπόθεση. Αντ’ αυτού μας ασκήθηκε κακουργηματική ποινική δίωξη.

Όπως κατέθεσα στην προανακριτική επιτροπή η κα. Τουλουπάκη ως επικεφαλής της ομάδας των τριών εισαγγελέων που διεξήγαγαν την προκαταρκτική εξέταση, «έθαψε» την αθωωτική δικαστική συνδρομή που ήρθε από την Κύπρο. Την έθαψε για να μας θάψει. Δεν είναι αληθές αυτό που ο κ. Καλούδης υποστηρίζει ότι είχε γίνει δικαστική συνδρομή στο Ισραήλ και ότι είχα λάβει όλα τα έγγραφα και ότι δήθεν απέφυγα να καταθέσω.

Γνωρίζει ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Ποτέ δεν κλήθηκα σε αυτή τη στημένη δικογραφία. Η πληροφόρησή μου στα βασικά και μόνο στοιχεία της προέρχεται από τον κ. Παπασταύρου που έχει κληθεί και λάβει την δικογραφία. Έχω αποδείξει ότι ούτε φοβάμαι, ούτε αποφεύγω να καταθέσω όταν μου ζητηθεί.

Η κα. Τουλουπάκη όμως απέφυγε να καταθέσει, όταν ο εισαγγελέας εφετών άσκησε ποινική δίωξη κατά αγνώστων για παράβαση καθήκοντος, αναφορικά με την έκδοση εντάλματος προσωρινής κράτησης κατά του συνεργάτη μου Άγγελου Μεταξά, το οποίο η ίδια είχε προκαλέσει . Γιατί άραγε; Θα ελεγχθεί από τον Άρειο Πάγο η κα. Τουλουπάκη για την πρωτοβουλία της και τη σύμφωνη γνώμη της στην έκδοση του εντάλματος κατά του Άγγελου Μεταξά; Το ένταλμα αυτό, όχι μόνο καταργήθηκε, αλλά η Ελλάδα έγινε διεθνώς ρεζίλι παραδεχόμενη ότι ο Μεταξάς δεν είναι καν φορολογικός κάτοικος στην Ελλάδα και δεν έπρεπε να του καταλογιστεί ποτέ πρόστιμο, πόσο μάλλον να εκδοθεί χωρίς λόγο ένταλμα σύλληψης.

Όποιος ζήτησε το πόρισμα του εισαγγελέα Καλούδη με το οποίο το Νοέμβριο του 2017 ζητείτο η δίωξη μας παρέλειψε να ζητήσει και να ενημερώσει εν συνεχεία τα μέλη της προανακριτικής που βρίσκεται η υπόθεση αυτή σήμερα. Γιατί άραγε; Η ανακρίτρια που ανέλαβε μετά τη δίωξη την δικογραφία προχώρησε σε έκδοση τυπικών κλήσεων χωρίς καν να μας καλέσει σε απολογία γιατί έκρινε μεταξύ άλλων ότι δεν υπάρχει θέμα απάτης του Δημοσίου καθώς σύμφωνα με τη δικαστική συνδρομή το πληρεξούσιο είναι αυθεντικό. Πέρα από τις τυπικές κλήσεις της ανακρίτριας υπάρχουν και 4 αποφάσεις διοικητικών δικαστηρίων, δύο πρωτόδικες και δύο εφετειακές, που δικαιώνουν τον Σταύρο Παπασταύρου στην ουσία της υπόθεσης καθώς κρίνουν τελεσίδικα ότι είναι πληρεξούσιος και όχι δικαιούχος του λογαριασμού. Τα 3 εκατομμύρια που του είχα δανείσει για να μην τον προφυλακίσει η εγκληματική συμμορία μου επιστράφηκαν.

Κάποια στιγμή οι εισαγγελείς Τουλουπάκη, Ντζούρας και Καλούδης, πρέπει να ελεγχθούν για τη συστηματική βοήθεια που προσέφεραν στην εγκληματική συμμορία που με εκβίαζε επί σειρά ετών.

Τώρα έρχεται η ώρα της κρίσης: Δεν γνώριζε μόνο ο κ. Παππάς τη λειτουργία του παραδικαστικού κυκλώματος, γνώριζαν και άλλοι. Τα στοιχεία που θα παρουσιαστούν θα κάνουν κάποιους να χάσουν τον ύπνο τους για την δράση του μεγαλύτερου παραδικαστικού κυκλώματος από την σύσταση του ελληνικού κράτους”.

Ετικέτες: topΜΙΩΝΗΣΠΑΠΠΑΣΤΟΥΛΟΥΠΑΚΗ
Προηγούμενη Ανάρτηση

Βατόπουλος για συνωστισμούς: Πρέπει να τεθεί θέμα απαγόρευσης στα πανηγύρια – O ιός μεταδίδεται με τα σταγονίδια

Επόμενη Ανάρτηση

Κατρούγκαλος: Αν ήθελε η κυβέρνηση τότε να κάνει τον Καλογρίτσα καναλάρχη, θα τον είχε κάνει

Σχετικές Ειδήσεις

Θεανώ Φωτίου: Έφυγε από τη ζωή ο γιος της σε ηλικία 48 ετών

Θεανώ Φωτίου: Έφυγε από τη ζωή ο γιος της σε ηλικία 48 ετών

20 ώρες πριν

Πένθος για τη βουλευτή της Νέας Αριστεράς, Θεανώ Φωτίου, καθώς πέθανε ο γιος της, σε ηλικία 48 ετών. Σύμφωνα με...

Δίκη για τα Τέμπη: Δεκτή η δήλωση αποχής της προέδρου στη δίκη για τα βίντεο – Αναβάλλεται επ΄ αόριστον η εκδίκαση

Δίκη για τα Τέμπη: Δεκτή η δήλωση αποχής της προέδρου στη δίκη για τα βίντεο – Αναβάλλεται επ΄ αόριστον η εκδίκαση

5 ημέρες πριν

 Σε 1104 ανήλθαν οι κλήσεις που δέχτηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος για παροχές βοήθειας από χθες έως σήμερα...

Η ανάρτηση Καρυστιανού: «Για την ελπίδα που έρχεται» – Τι γράφει για το κόμμα με το οποίο θα κατέβει στις εκλογές

Η ανάρτηση Καρυστιανού: «Για την ελπίδα που έρχεται» – Τι γράφει για το κόμμα με το οποίο θα κατέβει στις εκλογές

6 ημέρες πριν

Το νέο κόμμα ανακοίνωσε η Μαρία Καρυστιανού με ανάρτησή της στα social media. «Ξεκινάμε την πρώτη του μήνα για την...

Δημήτρης Μαρκόπουλος: «Ο πρωθυπουργός εξετάζει την κατάσταση με όρους πατρίδας και η πατρίδα δεν θέλει εκλογές» (video)

Δημήτρης Μαρκόπουλος: «Ο πρωθυπουργός εξετάζει την κατάσταση με όρους πατρίδας και η πατρίδα δεν θέλει εκλογές» (video)

1 εβδομάδα πριν

Τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη που απορρίπτει τα σενάρια πρόωρων εκλογών εκθείασε ο Δημήτρης Μαρκόπουλος κατά την τηλεοπτική παρουσία του στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ. Κατά τη...

Ροή Ειδήσεων

Το Ισραήλ δέχτηκε πολλαπλές επιθέσεις από Ιράν, Υεμένη και Λίβανο

Συνελήφθη εφοριακός στη Θεσσαλονίκη που ενημέρωνε καταστηματάρχες πριν από ελέγχους

Το Κίεβο δηλώνει ότι έπληξε τον τερματικό πετρελαίου Σεσχάρις του Νοβοροσίσκ

Τένις – Masters Μόντε Κάρλο: Αποκλεισμός από τον 1ο γύρο για τον Τσιτσιπά

Παλλήνη: Εντοπίστηκε νεκρός με δεματικά καλωδίων γύρω από τον λαιμό του

Εξαρθρώθηκε σπείρα που εξαπατούσε πολίτες μέσω τηλεφωνικών κλήσεων- Πάνω από 1,2 εκατ. ευρώ η λεία της

Συνελήφθη 36χρονη που αποπειράθηκε να περάσει ναρκωτικά στον ισοβίτη φίλο της, κρύβοντάς τα στα γεννητικά της όργανα

Εργαστήρια όπλων της τουρκικής μαφίας στην Ελλάδα

Δύο κατηγορούμενοι για τον θάνατο του 21χρονου καταδρομέα

Θεανώ Φωτίου: Έφυγε από τη ζωή ο γιος της σε ηλικία 48 ετών

  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Κοινωνία
  • Δικαιοσύνη
  • Συνεντεύξεις
  • Κόσμος
  • Media
  • Αθλητισμός

© 2020 VickyPedia.gr

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Εμφάνιση όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Κοινωνία
  • Δικαιοσύνη
  • Συνεντεύξεις
  • Κόσμος
  • Media
  • Αθλητισμός

© 2020 VickyPedia.gr

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies. Με την περιήγηση στην ιστοσελίδα συμφωνείτε στην χρησιμοποίηση τους.