Την άποψή του ότι «ο υποχρεωτικός εμβολιασμός που προωθείται από τα ΜΜΕ, δεν προβλέπεται ρητά στο Σύνταγμα, στη νομοθεσία και τις αποφάσεις – ψηφίσματα της ΕΕ», εξέφρασε ο Βασίλης Νουλέζας. Ο γνωστός δικηγόρος υπογράμμισε ότι οι εμβολιασμοί των πολιτών «είναι ξεκάθαρα μόνο προαιρετικοί» και υποστήριξε ότι «αυτό το γνωρίζει άριστα η κυβέρνηση».
Σύμφωνα με τον Βασίλη Νουλέζα «χρειάζεται, εφόσον πρόκειται για ιατρική παρέμβαση στο σώμα, η ρητή συγκατάθεση του πολίτη. Συνεπώς, σε περίπτωση άρνησης εμβολιασμού του εργαζομένου ή, χορήγησης αντιγράφου Πιστοποιητικού εμβολιασμού αν ζητηθεί από την εργοδοσία, που αποτελεί σε κάθε περίπτωση ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο υγείας, σε μια επιχείρηση, ο εργοδότης δεν έχει το δικαίωμα, αν δεν προβλέπεται στην μεταξύ τους σύμβαση ή, τον Κανονισμό Εργασίας ή, ως παρεπόμενη υποχρέωση έστω, να καταγγείλει μονομερώς λχ “για πλημμελή εκτέλεση καθηκόντων” ή, “πλημμελούς παροχής κατ’ άρθρο 374 του Αστικού Κώδικα” την σύμβαση εργασίας ή, να προχωρήσει σε μείωση αποδοχών ή, να επιβάλλει αναγκαστική μετακίνηση στον χώρο εργασίας».
Κατά τον γνωστό δικηγόρο «αυτή η ενέργεια είναι καταρχήν καταχρηστική (Άρθρο 281 ΑΚ), παράνομη, άκυρη και συνιστά δυσμενή διάκριση που παραβιάζει ευθέως το εργατικό δίκαιο το Σύνταγμα, αλλά και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Κανείς εργαζόμενος, σε ιδιωτικό ή, δημόσιο τομέα, δεν μπορεί να εξαναγκασθεί σε εμβολιασμό που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του. Αξιόποινη και ποινικά κολάσιμη πράξη, είναι δε, η συμπεριφορά του “εκβίασης” με νομικά παραθυράκια εκ μέρους του εργοδότη ότι “αν δεν εμβολιαστεί θα απολυθεί ή, θα μετακινηθεί βιαίως. Οποιοσδήποτε εργαζόμενος προσφύγει στην Δικαιοσύνη θα δικαιωθεί».
Ο Βασίλης Νουλέζας, πάντως, ξεκαθάρισε ότι «είναι εμφανής η έλλειψη Συνταγματικού Δικαστηρίου στην χώρα».