Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου, 2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Εμφάνιση όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Κοινωνία
  • Δικαιοσύνη
  • Συνεντεύξεις
  • Κόσμος
  • Media
  • Αθλητισμός
VickyPedia
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Κοινωνία
  • Δικαιοσύνη
  • Συνεντεύξεις
  • Κόσμος
  • Media
  • Αθλητισμός
Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου, 2026
VickyPedia
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Εμφάνιση όλων των αποτελεσμάτων

Γεννηματά: Ο αγώνας ενάντια στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής δεν τελειώνει στις 7 Οκτώβρη

5 έτη πριν
Πολιτική
Τηλεδιάσκεψη της Φ. Γεννηματά με την ΟΛΜΕ και τη ΔΟΕ
Share on FacebookShare on Twitter

«Ο αγώνας ενάντια στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής δεν τελειώνει στις 7 Οκτώβρη. Συνεχίζεται, για μια ανοιχτή κοινωνία και ισχυρή Δημοκρατία», τονίζει η Φώφη Γεννηματά σε άρθρο της στην Εφημερίδα των Συντακτών, λίγες μέρες πριν από την ανακοίνωση της ετυμηγορίας του Δικαστηρίου για τους κατηγορουμένους της Χρυσής Αυγής για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ αναφέροντας τη ρήση της φιλοσόφου Χάνα Άρεντ πως ο φασισμός και ο ναζισμός είναι το «Απόλυτο Κακό», υπογραμμίζει «δεν έχει θέση στο πολιτικό σύστημα. Δεν υπάρχει χώρος για τους φασίστες στην Ελλάδα.Η προπαγάνδα τους είχε και έχει στόχο την ανατροπή του δημοκρατικού πολιτεύματος».

Ακόμη επισημαίνει ότι «η Ελληνική Δικαιοσύνη, με μεγάλη, καθυστέρηση, αποφασίζει για την τύχη της Χρυσής Αυγής. Μιας εγκληματικής οργάνωσης με μανδύα πολιτικού κόμματος.

Το δικαστήριο δεν δικάζει τις πολιτικές ιδέες της Χρυσής Αυγής αλλά εγκληματικές πράξεις, που οργανώθηκαν και εκτελέστηκαν από τα μέλη και την ηγεσία της».

Προσθέτει πως είναι μια μέρα-σταθμός για την Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία. Γιατί πέρα από την δικαίωση των θυμάτων, ζητά δικαίωση το σώμα της ελληνικής δημοκρατίας, πάνω στο οποίο ασέλγησε η νεοναζιστική οργάνωση.

Η κ. Γεννηματά παρατηρεί ότι «η Χρυσή Αυγή όπως άλλωστε ομολογείται στο «κρυφό» καταστατικό της είναι μια συμμορία με βασική επιδίωξη την ανατροπή του Δημοκρατικού πολιτεύματος.

Οι αποφάσεις για τα τάγματα εφόδου -είτε αφορούν τον ξυλοδαρμό του συνδικαλιστή φοιτητή Δ.Κουσουρή, είτε τις επιθέσεις σε προοδευτικούς πολίτες, μετανάστες, είτε τις δολοφονικές ενέργειες με αποκορύφωμα τον Σαχζάτ Λουκμάν και τον Παύλο Φύσσα- αφορούν τον ηγετικό πυρήνα της οργάνωσης.

Δικαιολογίες από την οικονομική κρίση, τα μνημόνια, τα μειονεκτήματα του κομματικού συστήματος προσγειώθηκαν απότομα τον Σεπτέμβριο του 2013 στην άγρια δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Κατάλαβαν επιτέλους όλοι ότι η Χρυσή Αυγή δεν αναζητά αιτίες για την εγκληματική της δράση.

Όσοι με πρόσχημα την οποιαδήποτε κρίση προσπαθούν να “κανονικοποιήσουν” το καρκίνωμα του εξτρεμιστικού, ξενόφοβου και μισαλλόδοξου λόγου, επωάζουν το επόμενο αυγό του φιδιού, την επόμενη κρίση δημοκρατίας».

Η Φώφη Γεννηματά υπογραμμίζει ότι «η παράταξή μας βγήκε αποφασιστικά απέναντι στο ναζιστικό μόρφωμα, όταν άλλοι επικοινωνούσαν υπογείως μαζί της ή συνυπήρχαν μαζί τους στις πλατείες της αγανάκτησης.

Από την πρώτη στιγμή, επιμείναμε ότι η μηδενική ανοχή στην Χρυσή Αυγή πρέπει να συνοδεύεται από πολιτική και κοινωνική ομοψυχία. Πήραμε νομοθετικές πρωτοβουλίες, οργανώσαμε καμπάνιες ενημέρωσης, πολιτικές εκδηλώσεις. Σήμερα που «νέες» πολιτικές παραφυάδες από την ίδια εγκληματική μήτρα επιχειρούν να διεισδύσουν στη δημόσια ζωή, το μήνυμα μας είναι ξεκάθαρο, όλοι μαζί λέμε όχι στους νεοναζί».

Ετικέτες: ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΚΙΝΑΛΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Προηγούμενη Ανάρτηση

Κορονοϊός: Κατέληξαν δύο γυναίκες σε Σωτηρία και ΑΧΕΠΑ

Επόμενη Ανάρτηση

Την αστυνομική βία καταγγέλλουν οργανώσεις της Αριστεράς

Σχετικές Ειδήσεις

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη με τους αγρότες – Στο επίκεντρο το κόστος παραγωγής

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη με τους αγρότες – Στο επίκεντρο το κόστος παραγωγής

5 ημέρες πριν

Ολοκληρώθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου οι διευρυμένες συνομιλίες του πρωθυπουργού με εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου από όλη τη χώρα, στο πλαίσιο...

Χρήστος Καπετάνος προς Βασίλη Κικίλια: “Να αναγνωριστεί η υπηρεσία των πληρωμάτων στα σκάφη αναψυχής, για να αρθεί μία χρόνια αδικία”

Χρήστος Καπετάνος προς Βασίλη Κικίλια: “Να αναγνωριστεί η υπηρεσία των πληρωμάτων στα σκάφη αναψυχής, για να αρθεί μία χρόνια αδικία”

2 εβδομάδες πριν

Άλλος ένας βουλευτής διαπίστωσε την αδικία που υφίστανται τα πληρώματα των ιδιωτικών σκαφών αναψυχής. Πρόκειται για τον Χρήστο Καπετάνο, της...

Βγήκε μπροστά από… ανάγκη ο Κωστής Χατζηδάκης και αγνόησε το… λεκτικό ξύλο

Βγήκε μπροστά από… ανάγκη ο Κωστής Χατζηδάκης και αγνόησε το… λεκτικό ξύλο

2 εβδομάδες πριν

Δέχθηκε πολλά πυρά ο Κωστής Χατζηδάκης, για την ενέργειά του να βγει μπροστά για τα χρήματα που έχουν εισπράξει οι...

Το κόμμα της Καρυστιανού, η 28η Φεβρουαρίου και ο κίνδυνος να Διχάσει αντί να Ενώσει

Το κόμμα της Καρυστιανού, η 28η Φεβρουαρίου και ο κίνδυνος να Διχάσει αντί να Ενώσει

2 εβδομάδες πριν

Άνοιξε νέα συζήτηση για το κόμμα -ή, κίνημα όπως η ίδια αρέσκεται να το ονομάζει-, που ετοιμάζεται να ιδρύσει η...

Ροή Ειδήσεων

Οι Ευρωπαίοι ενεργοποιούνται για να απαντήσουν στον Τραμπ – Έκτακτη συνεδρίαση της ΕΕ

Τραγωδία στη Λήμνο: Νεκρός ο 20χρονος που έπεσε με τη μοτοσικλέτα του σε γκρεμό

Επιστρέφουν από τη Γροιλανδία οι Γερμανοί στρατιώτες – «Η αποστολή αναγνώρισης ολοκληρώθηκε επιτυχώς» δήλωσε εκπρόσωπος της Bundeswehr

Κοινή ανακοίνωση των 8 ευρωπαϊκών κρατών που ο Τραμπ απειλεί με δασμούς: Δεσμευόμαστε στην ενίσχυση της ασφάλειας της Αρκτικής

Αυστραλία: Ένας έφηβος τραυματίστηκε σοβαρά σε επίθεση καρχαρία

Ινδονησία: Εντοπίστηκε μία σορός μετά τη συντριβή του αεροσκάφους με 11 επιβαίνοντες

Τροχαίο στη Λήμνο: Δίκυκλο κατέληξε στη θάλασσα – Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε 22χρονος

Εικόνες από την πυρκαγιά τη νύχτα στο Πέραμα – Μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής

Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας και μποφόρ σήμερα – Πού θα χιονίσει – Η πρόγνωση για τα επόμενα 24ωρα

Επιχείρηση διάσωσης 8 ορειβατών στον Ταΰγετο – Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Κοινωνία
  • Δικαιοσύνη
  • Συνεντεύξεις
  • Κόσμος
  • Media
  • Αθλητισμός

© 2020 VickyPedia.gr

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Εμφάνιση όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Κοινωνία
  • Δικαιοσύνη
  • Συνεντεύξεις
  • Κόσμος
  • Media
  • Αθλητισμός

© 2020 VickyPedia.gr

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies. Με την περιήγηση στην ιστοσελίδα συμφωνείτε στην χρησιμοποίηση τους.