Οι αντιθέσεις και οι συγκρούσεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας οξύνονται μέρα με τη μέρα, με τη συζήτηση για το πρόσωπο που θα αναλάβει την προεδρία της Δημοκρατίας να επανέρχεται δυναμικά στο προσκήνιο, λίγους μήνες πριν την επίσημη συζήτηση (αρχές του 2025).
Μάλιστα, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Βλάχος που τις προηγούμενες μέρες έθεσε σοβαρά ζητήματα σε υπουργούς της κυβέρνησης για τα κόκκινα δάνεια και την ακρίβεια μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε ότι «αυτό που είπα στην ΚΟ και επειδή διέρρευσε μπορώ να το πω παρόλο που το είπα σε ένα όργανο, να μην θεωρηθεί δεδομένη η ψήφος μου ούτε για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ας αφήσουμε να δούμε την άποψη της ΝΔ, δεν σημαίνει ότι είναι και αντίθετη. Να δούμε τα χαρακτηριστικά της πρότασης».
Επίσης, ανέφερε ότι οι ομαδικές ερωτήσεις σε υπουργούς δεν είναι «αντάρτικο», καθώς αναδεικνύονται τα προβλήματα των πολιτών.
Χαρακτηριστικά σημείωσε ότι «προσπαθήσαμε με άλλους συναδέλφους να αναδείξουμε ένα φλέγον κατά τη γνώμη μας θέμα που και εμείς όταν το ξεκινήσαμε δεν ξέραμε, δεν μπορούσαμε να υπολογίσουμε πόσο μεγάλο πραγματικά είναι. Τώρα βλέπουμε καθημερινά τις τεράστιες διαστάσεις του. Σε αυτή την ερώτηση θεώρησα την απάντηση του υπουργού, όπως την έδωσε εν πάση περιπτώσει με δελτίο τύπου, δεν απαντούσε επί της ουσίας. Κατέθεσα μια επίκαιρη με 11 πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα τα οποία ομολογώ και πάλι δεν απαντήθηκαν».
Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «είχα την καλή διάθεση να ακούσω τον υπουργό σε καθένα από αυτά ποιο είναι σωστό, ποιο είναι λάθος, τι μπορεί να αλλάξει τι μπορούμε να κάνουμε. Όπως και ο ίδιος του αρέσει να λέει, αυτά που ψηφίζουμε δεν είναι οι νόμοι του Μωυσή, όλα αλλάζουν. Όταν διαπιστώνεις αδυναμίες έρχεσαι και βελτιώνεις την πολιτική σου και ακούς τα μηνύματα του κόσμου, ώστε να ανακουφίσεις αυτά τα κοινωνικά στρώματα που έχουν μπλέξει με τα κόκκινα δάνεια. Αυτή ήταν η προσπάθειά μας, ούτε αντάρτικο, ούτε τίποτα. Εμείς οι βουλευτές της συμπολίτευσης, ως γνωστόν, στηρίζουμε την κυβέρνηση νομοθετικά, αλλά έχουμε και την άλλη πλευρά που είναι ο κοινοβουλευτικός έλεγχος. Στα πλαίσια, λοιπόν, το κοινοβουλευτικού ελέγχου όλα αυτά τα θέτουμε για να πάρουμε απαντήσεις».
Πηγή: documentonews.gr