Η δίκη για το θάνατο του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Σήφη Βαλυράκη, στις 21 Ιανουαρίου του 2021, συνεχίστηκε με διαδοχικές καταθέσεις μαρτύρων οι οποίοι δήλωσαν ότι παρακολουθούσαν από την στεριά (δύο γυναίκες) αλλά και κάποιοι αλιείς από τη θάλασσα. Ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στις καταθέσεις δύο γυναικών, οι οποίες από υπερυψωμένο σημείο είχαν παρατηρήσει ένα «σκούρο αντικείμενο» μέσα στο νερό και γύρω του μια κίνηση που επαναλαμβανόταν κυκλικά. Όπως ανέφεραν, δεν αντιλήφθηκαν εκείνη τη στιγμή ότι επρόκειτο για κάτι σοβαρό και αποχώρησαν, ενώ αργότερα συνειδητοποίησαν τη σημασία όσων είχαν δει. Η μία εξ αυτών μάλιστα εμφανίστηκε ιδιαίτερα φορτισμένη, δηλώνοντας ότι την απασχολεί έντονα το ενδεχόμενο να μπορούσε να έχει αντιδράσει διαφορετικά.
Στο ίδιο περίπου πλαίσιο, αλλά με περισσότερες λεπτομέρειες, κινήθηκαν και οι καταθέσεις από ανθρώπους που βρίσκονταν κοντά στο σημείο. Ψαράδες και κάτοικοι της περιοχής μίλησαν για την παρουσία ενός μικρού σκάφους που κινούνταν κυκλικά στη θάλασσα για αρκετή ώρα, με ορισμένους να προσδιορίζουν τη διάρκεια ακόμη και σε περίπου δεκαπέντε λεπτά. Παρά τις παρατηρήσεις αυτές, οι περισσότεροι μάρτυρες ανέφεραν ότι δεν αντιλήφθηκαν τότε κάποιο επεισόδιο ή ένδειξη κινδύνου, ενώ κάποιοι θεώρησαν πως επρόκειτο για μια συνηθισμένη δραστηριότητα στη θάλασσα.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι αρκετές από τις μαρτυρίες αποκτούν σημασία εκ των υστέρων, καθώς οι ίδιοι οι μάρτυρες συνέδεσαν όσα είχαν δει μόνο μετά τη δημοσιοποίηση του θανάτου. Παράλληλα, στο δικαστήριο κατατέθηκαν και μαρτυρίες από πρόσωπα με συγγενική σχέση με κατηγορούμενους, στοιχείο που αναμένεται να συνεκτιμηθεί ως προς την αξιοπιστία τους. Τόσο η χθεσινή όσο και η σμερινή ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας χαρακτηρίζονται ως σημαντικές για την αποκάλυψη ολόκληρης της αλήθειας σε μια υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο.
Πηγή: real.gr




