Γνήσια είναι σύμφωνα με την έκθεση της εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης της ΕΛΑΣ τα τρία βίντεο που παραδόθηκαν από την εταιρεία INTERSTAR στις 5 Φεβρουαρίου 2025 και απεικονίζουν την εμπορική αμαξοστοιχία, λίγο πριν μοιραία σύγκρουση με την επιβατική στα Τέμπη.
Τα συγκεκριμένα βίντεο, από την κάμερα 3 (στο νότιο μέτωπο της σήραγγας Πλαταμώνα), από την κάμερα 5 (στο βόρειο τμήμα της σήραγγας των Τεμπών) και από την κάμερα 4 (στην έξοδο διαφυγής της σήραγγας των Τεμπών), αποτυπώνουν την εμπορική αμαξοστοιχία το βράδυ του μοιραίου δυστυχήματος, λίγα λεπτά πριν τη σύγκρουση με την επιβατική, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 57 ανθρώπων στις 28 Φεβρουαρίου του 2023.
Η εξέταση έγινε με συνδυαστική ανάλυση των εν λόγω αρχείων που προέρχονταν από τις κάμερες, ψηφιακών υδατογραφημάτων που ήταν ενσωματωμένα στα βίντεο, καθώς επίσης και από την εξέταση των διαδικασιών μεταφοράς των αρχείων και των αντίστοιχων logs που δημιουργούνται αυτόματα από τα λογισμικά συστήματα.
Αναλυτικά η έκθεση της εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης:
Πηγή: real.gr