Αποφασισμένη να εξαντλήσει κάθε ένδικο μέσο για την απόλυτη δικαίωση του Αλεξάντερ Βίννικ εμφανίστηκε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στην τηλεοπτική Vicky Pedia, κατά την πρώτη συνέντευξή της μετά από την αθώωση του πελάτη της από το Εφετείο των Παρισίων για 19 από τις 20 κατηγορίες που του αποδίδονταν. Η πρώην πρόεδρος της βουλής υπογράμμισε τον ρόλο που διαδραμάτισε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την έκδοση του Ρώσου πολίτη στη Γαλλία χωρίς τον παραμικρό σεβασμό για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Συνέδεσε, μάλιστα, τη στάση που κράτησε η τότε επικεφαλής του Συμβουλίου της Επικρατείας με την εκλογή της στην Προεδρία της Δημοκρατίας, ενώ κατηγόρησε την Κατερίνα Σακελλαροπούλου για απαξίωση της Δικαιοσύνης. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε με ονόματα για να αποδείξει τη διαπλοκή των κυβερνήσεων και της Δικαιοσύνης, πρότεινε λύσεις για να γίνει πραγματικά ανεξάρτητη η Δικαιοσύνη, ενώ επεσήμανε τα σκάνδαλα της Novartis, της Siemens και τέλος κατέστησε σαφές ότι θα συνεχίσει τους αγώνες της κατά των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. «Αντίσταση», ήταν το σύνθημα που φώναζαν στη Μασσαλία κατά την υποδοχή της Ζωής Κωνσταντοπούλου. «Αντίσταση», είπε και η πρώην πρόεδρος της βουλής.
«Η κυρία Σακελλαροπούλου παριστάνει ότι δεν έχει συμβεί αυτή η υπόθεση, δεν απαντά, δεν τοποθετείται. Ακόμη και στη δίκη της κακοδικίας, γιατί ο Αλεξάντερ Βίννικ έκανε αγωγή κακοδικίας, και κατά της κυρίας Σακελλαροπούλου και κατά των υπολοίπων δικαστών που συνέπραξαν στην παράνομη παράδοσή του. Και οι 30 – 29 δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας συνεννοήθηκαν να μην εμφανιστούν και μαζί βεβαίως και η κυρία Σακελλαροπούλου, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η οποία περιφρόνησε τη Δικαιοσύνη. Δεν εμφανίστηκε, δεν εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο, δηλαδή, ουσιαστικά διαφήμισε ότι είναι υπεράνω της Δικαιοσύνης», τόνισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου και εξήγησε τις νομικές ενέργειές της.
«Στόχος ήταν, αφενός να αναγνωριστεί ότι ο άνθρωπος αυτός κατέστη θύμα κακοδικίας, που είναι το χειρότερο, το οποίο μπορεί να σου συμβεί, παραβίαση της δίκαιης δίκης από δικαστές, που λειτουργούν δόλια και επίσης να του αναγνωριστεί ηθική βλάβη την οποία υπέστη και να αποζημιωθεί. Την αγωγή την ασκήσαμε ήδη από τον περσινό Οκτώβριο και δικάστηκε τώρα τον Μάιο. Δεν είχε καν βγει ούτε η πρωτόδικη, ούτε η εφετειακή απόφαση του εφετείου Παρισίων, που δικαιώνει βέβαια πανηγυρικά τον Αλεξάντερ».
Για την αίτηση αποζημίωσης του πελάτη της, η Ζωή Κωνσταντοπούλου τόνισε: «Βεβαίως για την παραμονή του στη φυλακή χωρίς δίκη και χωρίς ποινή, σε συνθήκες άθλιες που από τις οποίες βλάφθηκε φοβερά υγεία του και για την παράδοση του σε συνθήκες απαγωγής, αρπαγής στις αρχές της Γαλλίας με εκείνη την τρομακτική, τότε, παρέμβαση της κυρίας Σακελλαροπούλου που ήταν η τελευταία της πράξη ως προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας και πέντε μέρες μετά αναβιβάστηκε πολιτειακά σε Προέδρος της Δημοκρατίας. Για μένα αυτά είναι πολύ σοβαρά γεγονότα. Συνιστούν πολιτικό και δικαστικό σκάνδαλο ολκής. Το μεγαλύτερο πολιτικό και δικαστικό σκάνδαλο που έχει ζήσει η χώρα και βεβαίως δεν μπορεί να αποσιωπηθούν, ούτε να θαφτούν στη σιγή, επειδή το θέλουν η κυρία Σακελλαροπούλου και οι λοιπές εξουσίες που την περιβάλλουν».
Για τη διαδικασία της κακοδικείας, η διακεκριμένη νομικός είπε ότι το κακοδικείο δεν στελεχώνουν «απλώς άνθρωποι της Δικαιοσύνης. Να σκεφτείτε ότι το δικαστήριο απαρτίζεται συνήθως από δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας. Τώρα επειδή ήταν οι ίδιοι εναγόμενοι, απαρτίστηκε από δικαστές του Αρείου Πάγου, αλλά είναι τρομακτικό βεβαίως 30 δικαστές να συνεννοούνται και να λένε δεν θα εμφανιστούμε, δεν θα εκπροσωπηθούμε. Γιατί; Για να μην απαντήσουμε στις αιτιάσεις ότι βγάλαμε μία απόφαση καθ’ υπαγόρευση, η οποία δεν υπηρετούσε τις αρχές του δικαίου, αλλά υπηρετούσε τις πολιτικές σκοπιμότητες και τις επιταγές και τις εντολές τις εξουσίας, ότι συρθήκαμε ουσιαστικά σε αυτήν την διαδικασία από την τότε πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας. Και αντί σήμερα, αυτοί οι δικαστές να αναλάβουν έστω την ευθύνη τους, τώρα που όλα πια έχουν φωτιστεί και αποκαλυφθεί, κρύβονται».
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε και στη λανθασμένη πρακτική που ακολούθησε η Ελλάδα στην περίπτωση του Αλεξάντερ Βίννικ.
«Κυρία Πολύζου, θυμάστε πολύ καλά, και θυμόμαστε όλοι, ότι πριν από έξι χρόνια, τέτοιες ημέρες, η χώρα μας εκβιαζόταν με το κλείσιμο της ρευστότητας και το φόβητρο ότι δεν θα έχετε να φάτε, δεν θα έχετε να πάρετε φάρμακα, δεν θα μπορείτε να ταΐσετε τα παιδιά σας διότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έκλεισε τη ρευστότητα. Ο Αλεξάντερ Βίνικ είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος έχει μία μοναδική τεχνογνωσία στον τομέα των ηλεκτρονικών νομισμάτων, των λεγόμενων κρυπτονομισμάτων που δεν είναι κρυφά νομίσματα, είναι κρυπτογραφημένοι κωδικοί ψηφιακών συναλλαγών. Πρόκειται για μία τεχνολογία, η οποία είναι ικανή να απελευθερώσει οικονομικά τους ανθρώπους και τα κράτη. Κανονικά η Ελλάδα, λοιπόν, έναν τέτοιον άνθρωπο, που τον είχε στην εξουσία της, θα έπρεπε να τον αξιοποιήσει. Εγώ, αν ήμουν κυβέρνηση, θα τον στρατολογούσα. Μιλάμε για μία μοναδική ευκαιρία! Μην ξεχνάτε ότι τον ζητάνε, αυτή τη στιγμή, τρεις χώρες, με το πρόσχημα των αδικημάτων, που αποδείχθηκε ότι δεν τα έχει διαπράξει. Με τη βούλα, πια, της δικαιοσύνης. Τον ζητάνε, λοιπόν, όλες αυτές οι χώρες για την τεχνογνωσία του και η Ελλάδα που τον είχε, τον άφησε, πραγματικά να μαραζώνει και να λειώνει σε ένα δωμάτιο, θάλαμο κρατήσεως νοσοκομείου, για 2,5 χρόνια, σχεδόν».
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέπτυξε τα επιχειρήματά της για τις κατασκευασμένες κατηγορίες. «Ήταν ξεκάθαρο εξαρχής ότι ήταν κατασκευασμένες εμείς το είχαμε πει, το είχαμε αποδείξει στα αλήθεια, ενώπιον των ελληνικών αρχών. Ο εφιάλτης που έζησε ο Αλεξάντερ ήτανε πραγματικά τρομακτικός διότι όλα τα δικαστήρια έλεγαν ότι είναι αναρμόδια, ότι δεν έχουν την εξουσία να κρίνουν. Το Συμβούλιο της Επικρατείας που ήταν η τελευταία του καταφυγή, ενώ επιλήφθηκε περιφερειακά, οφείλω να το πω, η αρμόδια δικαστής που επελήφθη, η αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Καραμανώφ πρόεδρος του τμήματος του χορήγησε δικαστική προστασία και είπε αυτός ο άνθρωπος δεν πρέπει να εκδοθεί δεν πρέπει να προστατευτεί προσωρινά Και εξέδωσε προσωρινή διαταγή 23 Δεκέμβρη του 19 και 24 Δεκέμβρη Παραμονή Χριστουγέννων η κυρία Σακελλαροπούλου που τότε προσδοκούσε και συζητούσε να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας και εκείνη το ήξερε εμείς οι υπόλοιποι απλώς το υποθέταμε, αλλά εκείνη το ήξερε παρενέβη στην υπόθεση την πήρε από τα χέρια της αρμόδιας δικαστικής κυρίας Καραμανώφ την πήρε από το αρμόδιο τμήμα το τέταρτο τμήμα την διέγραψε από το πινάκιο της δικασίμου που είχε οριστεί για 24 Μαρτίου του 20 και είπε θα τη δικάσω εγώ στις 10 Γενάρη άρον-άρον και συντέμνω και τις προθεσμίες γιατί δεν υπήρχαν προθεσμίες για να δικαστεί η υπόθεση. Ανέβηκε στην έδρα είχε το θράσος να μην δηλώσει αποχή ενώ της είπα ότι το κάνετε αυτό για να γίνετε Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Της το είπα και της υπέβαλα αίτηση εξαίρεσης. Παρίστανε ότι δεν συμβαίνει τίποτα από αυτά. Ότι δεν ακούει. Δίκασε την υπόθεση βράδυ, βράδυ. Νύχτα! Μία δικαστική υπόθεση και μάλιστα την προέταξε κιόλας, για να προλάβει να δικάσει προφανώς γιατί αυτά ήταν τα υπεσχημένα και αφού τη δίκασε, σε 5 μέρες μετά ο κ. Πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι την προτείνει ως επόμενη Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Παρέμεινε στη θέση της μέχρι που οι υπόλοιποι δικαστές έβγαλαν την απόφαση, αυτή την κατάπτυστη, να απορρίψουν την αίτηση του Αλεξάντερ μία απόφαση που ήδη λίγο-λίγο ανατρέπεται και ήδη έχουμε νεότερη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας».