Εκτός από τους πυραύλους και τις βόμβες του Ισραήλ, στην Τεχεράνη αγωνιούν και για τη δράση πρακτόρων του Ισραήλ και ντόπιων συνεργατών τους.
Μέχρι τώρα η γνωστή δράση ισραηλινών πρακτόρων είναι οι επιθέσεις με drones που απογειώθηκαν μέσα από το Ιράν και χτύπησαν στόχους από την πρώτη μέρα της επίθεσης του Ισραήλ αλλά και οι εκρήξεις τουλάχιστον 5 παγιδευμένων αυτοκινήτων μέσα στην Τεχεράνη.
Ενα άτομο απαγχονίστηκε σήμερα (16/06) το πρωί στην Τεχεράνη μετά από τελική απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου. Πρόκειται για άνδρα που είχε συλληφθεί τον Δεκέμβριο του 2023 με την κατηγορία της συνεργασίας με τη Μοσάντ.
Σύμφωνα με ιρανικά ΜΜΕ διατηρούσε επαφή με δύο αξιωματικούς της Μοσάντ και επιχείρησε να συλλέξει και να μεταδώσει ευαίσθητες και διαβαθμισμένες πληροφορίες εθνικής ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένων των τοποθεσιών στρατηγικών χώρων, λεπτομερειών συγκεκριμένων προσώπων και εσωτερικών αποστολών της οργάνωσης.
Οι ιρανικές αρχές ανακοίνωσαν επίσης συλλήψεις ατόμων και έδωσαν στη δημοσιότητα σχετικές φωτογραφίες. Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA μετέδωσε σήμερα ότι την Κυριακή η αστυνομία «συνέλαβε δύο πράκτορες της Μοσάντ σε χωριστές επιχειρήσεις που οδήγησαν επίσης στην κατάσχεση μεγάλων ποσοτήτων εκρηκτικών υλών».
Ανέφερε επίσης ότι «πάνω από 200 κιλά εκρηκτικών υλών και εξοπλισμός για 23 μη επανδρωμένα αεροσκάφη, εκτοξευτές, καθώς και άλλος εξοπλισμός κατασχέθηκαν» και ότι «κατασχέθηκε επίσης ένα ημιφορτηγό Nissan».
Ακόμη επίσημος λογαριασμός του Ιράν στο Χ έγραψε ότι «ένας ανώτερος κατάσκοπος της Μοσάντ συνελήφθη ενώ προσπαθούσε να διαφύγει μέσω των συνόρων του Baneh – χάρη στην έντονη επαγρύπνηση των κατοίκων της περιοχής και την ταχεία αντίδραση των δυνάμεων ασφαλείας του Ιράν».
Το ανθρωποκυνηγητό για πράκτορες του Ισραήλ και ντόπιους συνεργάτες τους στο Ιράν συνεχίζεται και τα αστυνομικά μέτρα ασφαλείας και η καχυποψία έχουν αυξηθεί σημαντικά.
Πηγή: documentonews.gr