Η ΚΑΕ Ολυμπιακός εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία τονίζει την επιθυμία της να συνεχιστούν οι τελικοί της GBL και ότι θα διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων, ωστόσο κάνει σαφές πως δεν πρόκειται να συναντηθεί με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.
H ΚΑΕ Ολυμπιακός εξέδωσε ανακοίνωση, μέσω της οποίας καθιστά σαφές πως επιθυμεί τη συνέχιση των τελικών της Greek Basketball League. Ωστόσο, εμμένει στην αρχική θέση της, επαναλαμβάνοντας ότι «αρνούμαστε να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι με τον υπότροπο υβριστή και παραβάτη Δ. Γιαννακόπουλο».
Επίσης, η «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ υπογραμμίζει ότι είναι πάντοτε στη διάθεση του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, ενώ εγγυάται ότι «θα λάβει όλα τα μέτρα τα οποία είναι απαραίτητα και κατάλληλα για την διασφάλιση συνθηκών ομαλής διεξαγωγής των αγώνων με την ΚΑΕ ΠΑΟ στο γήπεδο ΣΕΦ και θα τηρήσει απαρέγκλιτα κάθε απόφαση και μέτρο της Ελληνικής Αστυνομίας και των αρμοδίων αρχών».
Η ανακοίνωση του Ολυμπιακού:
«Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ θα ήθελε να καταστήσει σαφές πως επιθυμεί τη συνέχιση των τελικών της Stoiximan Basket League. Ουδείς λόγος διακοπής του πρωταθλήματος συντρέχει, ιδίως λαμβάνοντας υπόψη ότι ο δεύτερος τελικός στο γήπεδο Σ.Ε.Φ. διεξήχθη σε συνθήκες ευταξίας και ασφάλειας, όπως αναγνώρισε δημόσια ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Κίνδυνος διασάλευσης της δημόσιας τάξης στον αγώνα της Κυριακής προκλήθηκε αποκλειστικά και μόνο από τις πρωτοφανείς χυδαίες και υβριστικές συμπεριφορές του Δ. Γιαννακόπουλου, που ήρθε στο ΣΕΦ, όπως είχε προαναγγείλει, για να προκαλέσει τους φιλάθλους μας. Αναφορικά με τις συμπεριφορές αυτές του Δ. Γιαννακόπουλου, αναμένουμε με νηφαλιότητα και ψυχραιμία τις αποφάσεις των αρμοδίων δικαστικών αρχών, όπου ήδη έχουν σχηματιστεί οι σχετικές δικογραφίες.
Όπως είναι γνωστό σε όλους, είμαστε πάντοτε στη διάθεση του Υφυπουργού, κ. Γιάννη Βρούτση και κάθε οργάνου της Πολιτείας. Όμως, επαναλαμβάνουμε ότι αρνούμαστε να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι με τον υπότροπο υβριστή και παραβάτη Δ. Γιαννακόπουλο. Δεν νοείται να καλούμαστε να συνάψουμε “ηθική συμφωνία” με τον άνθρωπο που παγίως περιφρονεί θεσμούς και νόμους και απειλεί, υβρίζει και συκοφαντεί τον Ολυμπιακό και τις οικογένειές μας.
Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ δηλώνει και εγγυάται ότι, όπως παγίως πράττει, θα λάβει όλα τα μέτρα τα οποία είναι απαραίτητα και κατάλληλα για την διασφάλιση συνθηκών ομαλής διεξαγωγής των αγώνων με την ΚΑΕ ΠΑΟ στο γήπεδο ΣΕΦ και θα τηρήσει απαρέγκλιτα κάθε απόφαση και μέτρο της Ελληνικής Αστυνομίας και των αρμοδίων αρχών».
ΚΑΕ Παναθηναϊκός: «Επιθυμούμε την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος – Δεσμευόμαστε για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα»
Νωρίτερα, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR εξέδωσε ανακοίνωση ενόψει της αυριανής συνάντησης που ζήτησε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης με τους ιδιοκτήτες των δύο ομάδων. Ο μεγαλομέτοχος της ομάδας, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, δέχθηκε να παρευρεθεί στη συνάντηση, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός.
Η ομάδα ευχαριστεί την Κυβέρνηση και τον υπουργό Γιάννη Βρούτση για τις προθέσεις τους, τονίζοντας πως δεσμεύεται δημόσια για την «απολύτως ομαλή διεξαγωγή του αγώνα» και την «άριστη φιλοξενία όλων των ομάδων στο “σπίτι” μας, το ΟΑΚΑ».
Η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού AKTOR:
«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR εκφράζει για μία ακόμη φορά την αυτονόητη επιθυμία της για την ολοκλήρωση της τελικής φάσης του πρωταθλήματος μέσα στο γήπεδο με τον υπέροχο κόσμο της.
Σεβόμαστε και εκτιμούμε απόλυτα την προσπάθεια, αλλά και τις προθέσεις της Κυβέρνησης και προσωπικά του Υπουργού κ. Βρούτση.
Μαζί με όλους μας τους φιλάθλους, σας κοιτάζουμε στα μάτια και δεσμευόμαστε δημόσια για την απολύτως ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Η άριστη φιλοξενία όλων των ομάδων στο «σπίτι» μας, το ΟΑΚΑ, είναι ένα αδιαπραγμάτευτο δεδομένο, το οποίο θα συνεχίσει να ισχύει. Δεν θέτουμε εν κινδύνω τα όσα με κόπο καταφέραμε, ώστε να αναγνωρίζεται πανευρωπαϊκά πλέον η έδρα μας ως πρότυπο.
Μοναδικό μας αυτονόητο αίτημα προς την Κυβέρνηση και τον Υπουργό κ. Βρούτση αποτελεί η διασφάλιση της ίσης αντιμετώπισης των αθλητών μας και η τήρηση της νομιμότητας εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου. Να ανταποκριθούν όλοι άριστα στο επίπεδο που υπηρετούν άλλως να γνωρίζουν ότι θα αντιμετωπίσουν τις νόμιμες συνέπειες των πράξεων και παραλείψεών τους. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.
Και ο καλύτερος να κερδίσει.»
Πηγή: real.gr