Την τοποθέτηση καμερών στις σχολικές αίθουσες καταγγέλλει, με ερώτησή της προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωκοινοβουλευτική Oμάδα του KKΕ.
Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Κώστας Παπαδάκης στην ερώτηση που κατέθεσε αναφέρει συγκεκριμένα: «Mε διαδικασίες εξπρές η κυβέρνηση της NΔ νομοθέτησε την απαράδεκτη, εκπαιδευτικά και παιδαγωγικά, διαδικασία on-line μετάδοσης των μαθημάτων μέσα από τις σχολικές τάξεις, με τοποθέτηση καμερών μέσα στις αίθουσες, με το πρόσχημα της ανάγκης παρακολούθησης μαθημάτων από τους μαθητές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.
Το μέτρο αυτό στο οποίο αντιτίθεται το σύνολο της εκπαιδευτικής και επιστημονικής κοινότητας δεν έχει καμία σχέση με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση (ασύγχρονη και σύγχρονη) και ανοίγει επικίνδυνους δρόμους για την ίδια την εκπαιδευτική διαδικασία που δεν στηρίζονται σε κανένα παιδαγωγικό κριτήριο. Ανάμεσα σε άλλα, στοχεύουν και στη συνείδηση των σημερινών μαθητών, αυριανών εργαζομένων, στο να “εθίζονται” στην παρακολούθηση από την εργοδοσία και να μην αντιδρούν στην καταπάτηση των δικαιωμάτων τους, στην παραβίαση των προσωπικών δεδομένων τους, στην παράδοση κι επεξεργασία τους από επιχειρηματικούς ομίλους.
Καθόλου τυχαίο δεν είναι ότι την ίδια ώρα η εκτεταμένη τηλεργασία στο πλαίσιο της πανδημίας οδήγησε στην ευρεία παρακολούθηση των εργαζομένων με την εργοδοσία να ζητάει ακόμη και την ενεργοποίηση κάμερας κατά τη διάρκειας της εργασίας από το σπίτι. Πρόκειται για την ενιαία πολιτική ΕΕ και αστικών κυβερνήσεων που θέτει στο στόχαστρό της λαϊκές ελευθερίες και δικαιώματα των εργαζομένων με ένταση της καταστολής για να επικρατεί σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς».
Με βάση τα παραπάνω ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ ερωτά την Επιτροπή: Πώς τοποθετείται στο ότι αντί να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να εξασφαλιστούν τόσο οι αναγκαίοι όροι υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία, όσο και οι απαραίτητοι όροι για τη στήριξη της τηλεκπαίδευσης, την υπεύθυνη αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογιών, μετατρέπεται το μάθημα σε τηλεριάλιτι εκθέτοντας σε πολλαπλούς κινδύνους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς;».
Ισπανία: Ο Σάντσεθ επέκτεινε την «έκτακτη εισφορά» των τραπεζών για άλλα 3 χρόνια
Ενώ στην Ελλάδα όπως όλα δείχνουν τα υπερκέρδη των τραπεζών είναι πολιτική της κυβέρνησης, δεν συμβαίνει το ίδιο στην Ισπανία όπου ο...