Η ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ
Το πρωί της Τετάρτης (24/9) οι εργαζόμενοι του Μετρό διαπίστωσαν ότι άγνωστοι είχαν βανδαλίσει την διάσημη αφίσα της Μελίνας Μερκούρη στον σταθμό του Μετρό «Ακρόπολη».
Πρόκειται για την περίφημη φωτογραφία που απεικονίζει υπουργό Πολιτισμού επί κυβερνήσεων Ανδρέα Παπανδρέου να χαιρετά χαμογελαστή πάνω στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, κρατώντας ένα μπουκέτο λουλούδια. Όπως φαίνεται σε φωτογραφίες άγνωστοι έχουν αφαιρέσει κομμάτια από διάφορα σημεία της τεράστιας αφίσας.
Η ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ
«Αναφορικά με τις ζημιές που υπέστη φωτογραφία μεγάλης κλίμακας, που απεικονίζει τη Μελίνα Μερκούρη στην αποβάθρα του σταθμού του Μετρό «Ακρόπολη», η ΣΤΑ.ΣΥ σε συνεργασία με συντηρήτρια έργων τέχνης προχωρά σε μια πρώτη παρέμβαση αποκατάστασης της ζημιάς, με τις εργασίες να ξεκινούν την ερχόμενη Κυριακή 28/09. Θα ακολουθήσει ολική αντικατάσταση της φθαρμένης φωτογραφίας με νέα, ίδιου περιεχομένου».
Πηγή: real.gr




