Σάββατο, 1 Νοεμβρίου, 2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Εμφάνιση όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Κοινωνία
  • Δικαιοσύνη
  • Συνεντεύξεις
  • Κόσμος
  • Media
  • Αθλητισμός
VickyPedia
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Κοινωνία
  • Δικαιοσύνη
  • Συνεντεύξεις
  • Κόσμος
  • Media
  • Αθλητισμός
Σάββατο, 1 Νοεμβρίου, 2025
VickyPedia
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Εμφάνιση όλων των αποτελεσμάτων

Ουχάν: Ξεκινά εκστρατεία για την πραγματοποίηση μαζικών διαγνωστικών τεστ για τον κορονοϊό

5 έτη πριν
Κόσμος
Ουχάν: Ξεκινά εκστρατεία για την πραγματοποίηση μαζικών διαγνωστικών τεστ για τον κορονοϊό
Share on FacebookShare on Twitter

Οι αρχές στην κινεζική πόλη Ουχάν, όπου εμφανίστηκε ο νέος κορωνοϊός, ξεκίνησαν σήμερα μια φιλόδοξη εκστρατεία για διενέργεια διαγνωστικών τεστ και στα 11 εκατομμύρια των κατοίκων της, μετά τους φόβους για ένα δεύτερο κύμα μολύνσεων που προκάλεσε η εμφάνιση μιας συστάδας νέων κρουσμάτων.

Τουλάχιστον δύο από τους μεγαλύτερους τομείς της πόλης διένειμαν ανακοινώσεις για την εκστρατεία που θα πραγματοποιηθεί πόρτα πόρτα και έστειλαν ηλεκτρονικά ερωτηματολόγια με τα οποία ζητούν πληροφορίες για τα τεστ στα οποία έχουν υποβληθεί οι κάτοικοι και για το αν ανήκουν σε κάποια από τις ομάδες υψηλού κινδύνου, δήλωσαν κάτοικοι.

“Προκειμένου να γίνει καλύτερη χρήση των τεστ νουκλεϊνικού οξέος ως εργαλείο επιτήρησης και σύμφωνα με τις κρατικές προϋποθέσεις για τη διεύρυνση των ελέγχων, αποφασίσαμε έπειτα από μελέτη την πραγματοποίηση διαγνωστικών τεστ για όλους τους κατοίκους”, σύμφωνα με ένα ερωτηματολόγιο που στάλθηκε σε κατοίκους του τομέα Ούτσανγκ της πόλης, που έχει πληθυσμό περίπου 1,2 εκατ. κατοίκων.

Η Ουχάν τέθηκε υπό καθεστώς lockdown στις 23 Ιανουαρίου το οποίο ήρθη μόλις στις 8 Απριλίου. Ανέφερε έξι νέα κρούσματα μέσα στο Σαββατοκύριακο, τα πρώτα μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Επικαλούμενο εσωτερικό έγγραφο επαρχιακών αξιωματούχων, το Reuters , σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ανέφερε προχθές ότι η πόλη σχεδίαζε να πραγματοποιήσει εκστρατεία για τεστ νουκλεϊνικού οξέος σε όλη την πόλη μέσα σε 10 ημέρες.

Κάτοικοι των δύο τομέων της πόλης, της Ούτσανγκ και της Χάνκου, η δεύτερη με πληθυσμό άνω των 2,6 εκατομμυρίων κατοίκων, δήλωσαν πως τους ειπώθηκε να παράσχουν μέχρι σήμερα προσωπικές πληροφορίες, όπως τυχόν ιστορικό τεστ νουκλεϊνικού οξέος και εάν ανήκουν σε κάποια από τις 12 “ομάδες κλειδιά”, σύμφωνα με τέσσερις κατοίκους και αντίγραφα των ερωτηματολογίων που είδε το Reuters.

Θα διενεργηθούν τόσο τεστ νουκλεϊνικού οξέος όσο και ορολογικά τεστ αντισωμάτων, σύμφωνα με ανακοίνωση του τομέα Ούτσανγκ.

Οι 12 “ομάδες κλειδιά” περιλαμβάνουν επιβεβαιωμένα και ασυμπτωματικά κρούσματα κορονοϊού και τις στενές επαφές τους, ανθρώπους που παρουσιάζουν πυρετό, εργαζομένους σε σχολεία, στον ιατρικό τομέα, στις μεταφορές, στις τράπεζες, στα σουπερμάρκετ και στη δημόσια υπηρεσία, καθώς και σε ανθρώπους που επιστρέφουν από το εξωτερικό ή που σχεδιάζουν να φύγουν από την Ουχάν για να εργαστούν αλλού.

Οι ασυμπτωματικοί ή όσοι έχουν βρεθεί θετικοί στο τεστ αλλά δεν παρουσιάζουν κλινικά συμπτώματα όπως πυρετό, μπορούν να μεταδώσουν τον ιό. Η Κίνα δεν αποκαλύπτει τις εκτιμήσεις για τον αριθμό τέτοιων κρουσμάτων.

Ο τομέας της Ούτσανγκ ανέφερε στην ανακοίνωσή του πως έχει σκοπό να διενεργήσει τεστ σε όλους τους κατοίκους αλλά τόνισε πως η διενέργεια τεστ για όσους ανήκουν στις 12 κατηγορίες “πρέπει να φθάσει το 100%”.

Η Ουχάν χωρίζεται σε 13 τομείς και καλύπτει μια περιοχή περίπου 8.500 τετραγωνικών χιλιομέτρων, που είναι σχεδόν τόσο μεγάλη όσο η μητροπολιτική περιοχή της Νέας Υόρκης.

Η κυβέρνηση της Ουχάν αδήλωσε στις 23 Απριλίου ότι η πόλη διαθέτει 53 εργαστήρια για τη διενέργεια τεστ και 211 τοποθεσίες όπου μπορούν να πραγματοποιηθούν τα τεστ νουκλεϊνικού οξέος.

Δεν είναι σαφές πότε θα διενεργηθούν τα τεστ στην Ούτσανγκ, αλλά ορισμένοι κάτοικοι της Χάνκου είπαν ότι τα τεστ έχουν ξεκινήσει στον τομέα τους.

Μετά την άρση του lockdown στην Ουχάν, η πόλη πραγματοποίησε κατά μέσο όρο 47.000 τεστ την ημέρα και τουλάχιστον 1,5 εκατ. τεστ συνολικά, σύμφωνα με υπολογισμούς του Ρόιτερς που βασίζονται στις ημερήσιες αναφορές της υπηρεσίας υγείας της χώρας.

Σε σύνολο σχεδόν 83.000 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Κίνα, τα 50.339 έχουν καταγραφεί στην Ουχάν . Η καταμέτρηση δεν περιλαμβάνει ασυμπτωματικά κρούσματα.

Περισσότεροι από 3.800 άνθρωποι στην Ουχάν έχουν πεθάνει από τον ιό, σύμφωνα με τις αρχές — περίπου το 80% στο σύνολο των θανάτων στην Κίνα.

Δεν είναι σαφές αν οι κάτοικοι της Ουχάν θα πρέπει να πληρώσουν για το τεστ ή αν η τοπική κυβέρνηση θα καλύψει το κόστος.

Ετικέτες: COVID-19ΚίναΚορονοϊόςΟύχανΤΕΣΤ
Προηγούμενη Ανάρτηση

Ξεκινάει η αξιοποίηση του Πύργου Πειραιά

Επόμενη Ανάρτηση

Τσίπρας: Όχι στη μετατροπή των σχολικών αιθουσών σε σκηνικό ριάλιτι

Σχετικές Ειδήσεις

Πέθανε ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας, Φάτος Νάνο

Πέθανε ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας, Φάτος Νάνο

10 ώρες πριν

Πέθανε σήμερα στα Τίρανα σε ηλικία 73 ετών ο Φάτος Νάνο, σοσιαλιστής πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας και ιστορικός ηγέτης της...

Κομισιόν για συμμετοχή Τουρκίας και Νότιας Κορέας στο SAFE: Δεν υπάρχει σύσταση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

Κομισιόν για συμμετοχή Τουρκίας και Νότιας Κορέας στο SAFE: Δεν υπάρχει σύσταση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

10 ώρες πριν

Η προσοχή μας στραμμένη στις διαπραγματεύσεις με Καναδά και Ηνωμένο Βασίλειο», λέει ο Τόμας Ρενιέρ, υπεύθυνος Τύπου για αμυντικά θέματα...

Το Ισραήλ παρέλαβε τις σορούς δύο ομήρων από τη Γάζα

Το Ισραήλ παρέλαβε τις σορούς δύο ομήρων από τη Γάζα

1 ημέρα πριν

Το Ισραήλ παρέλαβε σήμερα από τον Ερυθρό Σταυρό τα λείψανα δύο ομήρων που είχαν απαχθεί από τη Χαμάς την 7η...

Πολωνικά μαχητικά αναχαίτισαν ρωσικό αεροσκάφος πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα

Πολωνικά μαχητικά αναχαίτισαν ρωσικό αεροσκάφος πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα

1 ημέρα πριν

Πολωνικά μαχητικά MiG-29 αναχαίτισαν σήμερα ένα ρωσικό αναγνωριστικό αεροσκάφος πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα. Πρόκειται για το δεύτερο παρόμοιο περιστατικό...

Ροή Ειδήσεων

Νέος ΚΟΚ: Τη Δευτέρα ξεκινά η αποστολή κλήσεων από τις νέες κάμερες – Μέσω gov.gr η «λυπητερή»

Παρέμβαση Τραμπ υπέρ των Χριστιανών της Νιγηρίας

Πέθανε ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας, Φάτος Νάνο

Κομισιόν για συμμετοχή Τουρκίας και Νότιας Κορέας στο SAFE: Δεν υπάρχει σύσταση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ζευγάρι που επιτέθηκε σε αστυνομικό

Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής : 48 απεργία Τετάρτη και Πέμπτη 5 – 6 Νοεμβρίου 2025

Οι εκπαιδευτικοί εικαστικών μαθημάτων δικαιώθηκαν από το ΣτΕ

Υπ. Παιδείας για τον θάνατο της 10χρονης μαθήτριας στον Ασπρόπυργο: «Κατέρρευσε ενώ περπατούσε»

Στη φυλακή οδηγείται ο τηλεοπτικός σεφ που συνελήφθη για χρέη προς το Δημόσιο

Σαλαμίνα: 75χρονη εντοπίστηκε νεκρή στο σπίτι της – Ληστεία μετά φόνου «βλέπουν» οι Αρχές

  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Κοινωνία
  • Δικαιοσύνη
  • Συνεντεύξεις
  • Κόσμος
  • Media
  • Αθλητισμός

© 2020 VickyPedia.gr

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Εμφάνιση όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Κοινωνία
  • Δικαιοσύνη
  • Συνεντεύξεις
  • Κόσμος
  • Media
  • Αθλητισμός

© 2020 VickyPedia.gr

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies. Με την περιήγηση στην ιστοσελίδα συμφωνείτε στην χρησιμοποίηση τους.