Αυξάνονται το τελευταίο διάστημα οι κριτικές από τους φίλους του Αντώνη Σαμαρά για τις επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη και των συνεργατών του!
Ήσυχο έχει το κεφάλι του ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ακόμα προσπαθεί να βρει βηματισμό έπειτα από την τριπλή εκλογική ήττα του 2019. Μόνο μέσα στον Απρίλιο κατάφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να δυσκολέψει την καθημερινότητα του πρωθυπουργού. Αρχικά με τα voucher που επιχείρησε να μοιράσει ο Γιάννης Βρούτσης στα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης για την τηλεκατάρτιση των νέων επιστημόνων. Μέχρι και ερώτηση στη βουλή έθεσε ο Τσίπρας και υποχρέωσε τον Μητσοτάκη σε αναδίπλωση με ακύρωση του προγράμματος και άμεση καταβολή των 600 ευρώ στους επιστημονικούς κλάδους που διεκδικούσαν την ενίσχυση.
Κι ενώ όλοι προανήγγειλαν την αποχώρηση του Βρούτση από το υπουργείο Εργασίας, το μήνυμα του Σαμαρά έφτασε στο Μαξίμου. Με την επισήμανση ότι πρόκειται για έναν απόλυτα επιτυχημένο υπουργό. Και με αναφορές στην προηγούμενη θητεία του Βρούτση σε κυβερνητικό πόστο.
«Οι όποιες ανορθογραφίες του προγράμματος δεν θα μπορούσαν άλλωστε να χρεωθούν στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, καθώς το κυβερνητικό σχήμα λαμβάνει συλλογικά τις όποιες αποφάσεις, ενώ σε όσες περιπτώσεις διαπιστώθηκε αναποτελεσματικότητα υπήρξε η πολιτική παρρησία παραδοχής του λάθους (παράδειγμα, η επανασύσταση του υπουργείου Μετανάστευσης που είχε καταργηθεί από την κυβέρνηση Μητσοτάκη) και επαναφορά στη λειτουργικότητα, η αποχώρηση των ΜΑΤ από τη Λέσβο και πρόσφατα η κατάργηση της διαδικασίας των voucher», έγραψε η εφημερίδα «Άποψη», η οποία ουδέποτε έκρυψε τη συμπάθειά της στον Αντώνη Σαμαρά.
Κι αν μέχρι αυτό το σημείο, η γραμμή υπεράσπισης του Βρούτση στηρίχθηκε αποκλειστικά στα πεπραγμένα του υπουργού Εργασίας, η συνέχεια της επιχειρηματολογίας ήταν ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
«Άλλωστε, είναι γνωστό ότι οι αποφάσεις που αφορούν κάθε υπουργείο, με το περίφημο επιτελικό κράτος, πλέον λαμβάνονται συλλογικά, από τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες, και ως εκ τούτου η ουσιαστική ευθύνη είναι συλλογική. Κανένας υπουργός δεν υπογράφει καμία απόφαση, αν δεν πάρει το “ΟΚ” των αρμοδίων “επιτελαρχών”», ανέφερε το ρεπορτάζ με ξεκάθαρο το μήνυμα ότι αν πέσει ο Βρούτσης θα παρασύρει κι άλλος επειδή υπέγραψαν και οι ένοικοι του Μαξίμου για τα Voucher. Σε λίγο θα αρχίσουμε να μνημονεύουμε εκείνη την παλιά απορία «τελικά, ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο;».