Πέμπτη, 2 Απριλίου, 2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Εμφάνιση όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Κοινωνία
  • Δικαιοσύνη
  • Συνεντεύξεις
  • Κόσμος
  • Media
  • Αθλητισμός
VickyPedia
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Κοινωνία
  • Δικαιοσύνη
  • Συνεντεύξεις
  • Κόσμος
  • Media
  • Αθλητισμός
Πέμπτη, 2 Απριλίου, 2026
VickyPedia
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Εμφάνιση όλων των αποτελεσμάτων

Πού έχουν μπλόκα οι αγρότες – Ανοίγουν δρόμο στον διάλογο μετά την Πρωτοχρονιά

3 μήνες πριν
Κοινωνία
Πού έχουν μπλόκα οι αγρότες – Ανοίγουν δρόμο στον διάλογο μετά την Πρωτοχρονιά
Share on FacebookShare on Twitter

Σε κρίσιμο σημείο έχουν φτάσει οι αγροτικές κινητοποιήσεις, που συνεχίζονται με αμείωτη ένταση εδώ και έναν μήνα. Οι αγρότες 18 μπλόκων δηλώνουν έτοιμοι να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου με την κυβέρνηση, ενώ οι υπόλοιποι παραμένουν ανυποχώρητοι, διατηρώντας πιο σκληρή στάση και ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να κάνουν πίσω χωρίς συγκεκριμένες λύσεις στα αιτήματά τους.

Όπως ανέφερε στο ethnos.gr ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης και εκπρόσωπος του μπλόκου στα Πράσινα Φανάρια, Χρήστος Τσιλιάς, μετά την Πρωτοχρονιά οι αγρότες από τα 18 μπλόκα θα συναντηθούν εκ νέου για να ορίσουν τους εκπροσώπους τους που θα συμμετάσχουν στον διάλογο με την κυβέρνηση.

Ο ίδιος τόνισε ότι το μέτωπο των 18 μπλόκων παραμένει αραγές, παρά τις φήμες για πιθανή εναρμόνιση με όσους αρνούνται τον διάλογο. Παράλληλα υπενθύμισε ότι διάλογος δεν σημαίνει αυτόματα άρση των μπλόκων.

Νέα δυναμική μορφή κινητοποιήσεων

Την ίδια ώρα, οι κινητοποιήσεις των αγροτών παίρνουν εκ νέου δυναμική μορφή σε πολλές περιοχές της χώρας, μετά την χριστουγεννιάτικη ανάπαυλα. Στη Θεσσαλία, αγρότες ετοιμάζονται να μπουν με τα τρακτέρ τους στην πόλη της Λάρισας, σε μια συμβολική κίνηση πίεσης προς την κυβέρνηση. Η κινητοποίηση ξεκινά στις 4 το απόγευμα, με τους αγρότες να κατευθύνονται προς το κέντρο της πόλης, όπου σκοπεύουν να ενημερώσουν τους πολίτες για τα βασικά αιτήματά τους και τους λόγους που παραμένουν στα μπλόκα.

Στο μπλόκο της Νίκαιας, για σήμερα το απόγευμα έχει προγραμματιστεί τρίωρος αποκλεισμός όλων των παρακαμπτήριων οδών της εθνικής οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης. Από αύριο Τρίτη θα επιτραπεί εκ νέου η κυκλοφορία στην αερογέφυρα της Νίκαιας, ώστε να διευκολυνθεί η μετακίνηση των εκδρομέων ενόψει των εορτών.

Σε πλήρη αποκλεισμό όλων των οδικών αξόνων στην περιοχή του μπλόκου του Μπράλου προχώρησαν στις 14:00 οι αγρότες, υλοποιώντας την απόφαση που έλαβαν στη χθεσινή γενική τους συνέλευση. Ο αποκλεισμός, όπως είχε προαναγγελθεί, έχει διάρκεια δύο ωρών και αναμένεται να διαρκέσει έως τις 16:00, ενώ αντίστοιχες κινητοποιήσεις εξετάζονται και για την αυριανή μέρα. Ήδη σχηματίζονται μεγάλες ουρές οχημάτων κατά μήκος του εθνικού δικτύου του Ε65, καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα διέλευσης ή εναλλακτική πρόσβαση προς τον ΠΑΘΕ.

Σημαντικά προβλήματα καταγράφονται και στον άξονα Ρίο-Αντίρριο- Άμφισσα, καθώς οχήματα που κινούνται προς την Εθνική Οδό Λαμίας-Αθηνών αδυνατούν να συνεχίσουν την πορεία τους, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται επίσης ουρές και καθυστερήσεις.

Πρωτοχρονιά στα μπλόκα

Στην Αχαΐα, την πρόθεσή τους να ενισχύσουν κι άλλο το μπλόκο της Εγλυκάδας, δηλώνουν οι αγρότες, ενώ παράλληλα γίνονται και κινήσεις για στήσιμο δεύτερου μπλόκου στην περιοχή που συνδέει την Πάτρα με τα Καλάβρυτα μέσω Χαλανδρίτσας.

Με αυτό τον τρόπο οι αγρότες κάνουν πράξη την κλιμάκωση του αγώνα τους, ενώ την Τρίτη το βράδυ ή το αργότερο Τετάρτη πρωί, θα δώσουν εκ νέου στην κυκλοφορία τμήμα της περιμετρικής οδού της Πάτρας για τη διευκόλυνση των εκδρομέων τις Πρωτοχρονιάς.

Όπως γράφει το tempo24.news, τα μεγάλα μπλόκα της Αχαΐας διαψεύδουν τις πληροφορίες που ήθελαν τους αγρότες της περιοχής, να ζητούν διάλογο με την κυβέρνηση. «Δηλώνουμε ξεκάθαρα, ότι δεν συμμετέχουμε, δεν εκπροσωπούμαστε και δεν έχουμε λάβει καμία τέτοια απόφαση μεμονωμένα εκτός της Πανελλαδικής. Οποιαδήποτε προσπάθεια υπονόμευσης του αγροτικού κινήματος είναι καταδικαστέα και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Η επίσημη στάση μας είναι αυτή που εκφράζεται από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων» τονίζουν σε κοινή δήλωσή τους ο Αγροτικός Σύλλογος Δυτικής Αχαΐας και η Συντονιστική Επιτροπή Κτηνοτρόφων Δήμου Δυτικής Αχαΐας. Δηλώνουν ακόμη αποφασισμένοι να κάνουν αλλαγή του χρόνου στο μπλόκο.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αγροτοκτηνοτρόφος Σύλλογος Ερυμάνθου. Σε σχετική ανακοίνωση, τονίζει: «Το ΔΣ του Συλλόγου διαψεύδει την συμμετοχή μας στα 18 μπλόκα που συμφώνησαν να έρθουν σε διάλογο με την κυβέρνηση. Συνεχίζουμε στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων. Καλή Πρωτοχρονιά με υγεία το νέο έτος».

Το μεγαλύτερο «αγκάθι» για τους αγρότες και κτηνοτρόφους της Αχαΐας έχει να κάνει με την ευλογιά ,η οποία έχει αποδεκατίσει μεγάλο μέρος της ζωικού κεφαλαίου της περιοχής.

Κλιμάκωση στον Έβρο

Η ενίσχυση του μπλόκου στο Τελωνείο των Κήπων από σήμερα το απόγευμα, οι αιφνίδιοι αποκλεισμοί -διαρκείας δύο και τριών ωρών- της εισόδου των φορτηγών διεθνών μεταφορών στη χώρα από την Τουρκία, καθώς και ο καθολικός αποκλεισμός, ακόμη και για τα οχήματα μεταφοράς ευπαθών προϊόντων, στα οποία μέχρι σήμερα επιτρέπεται η είσοδος, συνθέτουν τους βασικούς άξονες της κλιμάκωσης των αγροτικών κινητοποιήσεων στον νότιο Έβρο.

Ειδικότερα σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Αγροτικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Κώστα Καναβίδη, σήμερα το απόγευμα θα ενισχυθεί περαιτέρω το μπλόκο στο Τελωνείο των Κήπων, με τα τρακτέρ που θα συγκεντρωθούν στις Φέρες και στη συνέχεια θα κατευθυνθούν συντονισμένα προς το Τελωνείο. Επίσης, στη διάρκεια της ημέρας αλλά και τις επόμενες θα πραγματοποιούνται αιφνίδιοι αποκλεισμοί -των εν αναμονή στο Τελωνείο της Τουρκίας για είσοδο στη χώρα- φορτηγών οχημάτων, ενώ στις επόμενες ώρες αναμένεται, σύμφωνα με τον κ. Καναβίδη, και ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης για αποκλεισμό από τις 2 Ιανουαρίου και της εισόδου των φορτηγών που μεταφέρουν ευπαθή προϊόντα.

Στο βόρειο τμήμα του Νομού, τα μέλη των αγροτικών συλλόγων αποφάσισαν την ενίσχυση του μπλόκου στον κόμβο του Ορμενίου, με διακοπή στο σημείο τής κυκλοφορίας των φορτηγών και εμπορικών οχημάτων «επ’ αόριστον για τις εισαγωγές και με πολύωρο κλείσιμο για τις εξαγωγές», καθώς και τη διοργάνωση συλλαλητηρίου, το πρωί της Τρίτης, στο Διδυμότειχο.

Στα Μάλγαρα δεν θα «μπλοκάρουν» την κίνηση στην ΠΑΘΕ έως και την Πρωτοχρονιά

Στο μεταξύ, κανονικά θα διεξάγεται, τουλάχιστον έως και την Πρωτοχρονιά, η κυκλοφορία όλων των οχημάτων και στα δύο ρεύματα της ΠΑΘΕ, καθώς αγρότες και κτηνοτρόφοι στο μπλόκο των διοδίων των Μαλγάρων αποφάσισαν, νωρίς το μεσημέρι, ότι δεν θα προβούν σε περαιτέρω αποκλεισμούς του δρόμου κατά την περίοδο των εορτών, ώστε να διευκολυνθούν οι εκδρομείς.

Οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα θα πραγματοποιήσουν την πανελλαδική τους σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη μετά τις γιορτές, το ερχόμενο Σάββατο ή την Κυριακή, ώστε να αποφασίσουν τα επόμενα βήματα των κινητοποιήσεών τους. Κατά τα λοιπά, παραταγμένα στην περιοχή των «Πράσινων Φαναριών» παραμένουν τα τρακτέρ των αγροτών στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Κλειστό για όλα τα οχήματα και στα δύο ρεύματα του δρόμου θα είναι έως τις 16.00 και από τις 18.00 έως τις 22.00 απόψε, το τελωνείο των Ευζώνων, από το οποίο θα διέρχονται μόνο έκτακτα περιστατικά (πχ. ασθενείς με χαρτί γιατρού, οχήματα με μικρά παιδιά κτλ). Με ανακοίνωσή τους, οι συγκεντρωμένοι αγρότες, κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι και αλιείς δηλώνουν αμετακίνητοι και σταθεροί στις θέσεις τους και ξεκαθαρίζουν ότι δεν πρόκειται να φύγουν από τα μπλόκα, εάν δεν δικαιωθούν.

Με την προσέλευση τρακτέρ από τους δήμους Ηράκλειας και Σιδηροκάστρου ενισχύεται σήμερα το μπλόκο στο τελωνείο του Προμαχώνα. Οι συγκεντρωμένοι αγρότες θα αποφασίσουν για την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεών τους κατά τη διάρκεια της γενικής τους συνέλευσης, στις δύο μετά το μεσημέρι. Εν αναμονή της απόφασης, η διέλευση είναι ελεύθερη για όλα τα οχήματα, φορτηγά και επιβατικά.

Κλειστός για τα φορτηγά παραμένει για τρίτη συνεχόμενη ημέρα ο σταθμός διέλευσης στην Εξοχή Δράμας, με τους συγκεντρωμένους -που συνεδριάζουν κάθε ημέρα στις 19.00- να δηλώνουν την πρόθεσή τους να συνεχίσουν τον αποκλεισμό μέχρι την Τρίτη, οπότε και τα μπλόκα θα ανοίξουν για να διευκολυνθούν οι εκδρομείς της Πρωτοχρονιάς. Κανονικά διέρχονται πάντως τα επιβατικά αυτοκίνητα, που οδηγούνται σε σύντομη διπλή παράκαμψη, της τάξης των 500 μέτρων.

Μέχρι τις 10 το βράδυ δεν θα επιτρέπεται η διέλευση φορτηγών από το τελωνείο της Νίκης, στο πλαίσιο του δωδεκάωρου αποκλεισμού, που οι συγκεντρωμένοι αγρότες και κτηνοτρόφοι εκκίνησαν στις 10 το πρωί. Σε ό,τι αφορά τα επιβατικά οχήματα, η διέλευσή τους πιθανώς θα «μπλοκαριστεί» για μία ώρα το βράδυ.

Στη Χαλκηδόνα, οι αγρότες θα κλείσουν τον κόμβο του εκεί αυτοκινητοδρόμου από τις δύο μετά το μεσημέρι έως και τις πέντε το απόγευμα, για όλα τα οχήματα, εξαιρουμένων αστικών λεωφορείων και επείγοντων περιστατικών.

Πηγή: newsbreak.gr

Ετικέτες: topαγρότεςΜπλόκαΠρωτοχρονιά
Προηγούμενη Ανάρτηση

Γκιουλέρ: Οι S-400 παραμένουν και θα χρησιμοποιηθούν όταν χρειαστεί

Επόμενη Ανάρτηση

Κόπα Άφρικα: Η Νότια Αφρική ακολούθησε την Αίγυπτο στον δρόμο για τους «16»

Σχετικές Ειδήσεις

Ιταλία: Δεκαεννέα νεκροί μετανάστες νότια της Λαμπεντούζα, 58 διασωθέντες

Ιταλία: Δεκαεννέα νεκροί μετανάστες νότια της Λαμπεντούζα, 58 διασωθέντες

14 ώρες πριν

Ο νέος απολογισμός του ναυαγίου που πραγματοποιήθηκε νότια της Λαμπεντούζα είναι 19 νεκρών μεταναστών και προσφύγων και 58 επιζώντων. Το...

Κρήτη: Σε ποιες περιοχές θα είναι κλειστά την Πέμπτη τα σχολεία λόγω της κακοκαιρίας

Κρήτη: Σε ποιες περιοχές θα είναι κλειστά την Πέμπτη τα σχολεία λόγω της κακοκαιρίας

14 ώρες πριν

Με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, Νίκου Συριγωνάκη, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών θα παραμείνουν αύριο Πέμπτη 2 Απριλίου 2026 όλες...

Δίκη για Τέμπη: Συνεχίζεται τη Μ. Δευτέρα – Απόρριψη της βιντεοσκόπησης πρότεινε η εισαγγελέας, δεκτή η μαγνητοφώνηση

Δίκη για Τέμπη: Συνεχίζεται τη Μ. Δευτέρα – Απόρριψη της βιντεοσκόπησης πρότεινε η εισαγγελέας, δεκτή η μαγνητοφώνηση

15 ώρες πριν

Την απόρριψη του αιτήματος για βιντεοσκόπηση της δίκης των Τεμπών πρότεινε η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας που εκδικάζει...

Κακοκαιρία Erminio: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα – Πρόγνωση και live χάρτης

Κακοκαιρία Erminio: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα – Πρόγνωση και live χάρτης

15 ώρες πριν

Την Αττική αναμένεται να «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία «Erminio», η οποία ήδη από το πρωί της Τετάρτης, 1η...

Ροή Ειδήσεων

Ιταλία: Δεκαεννέα νεκροί μετανάστες νότια της Λαμπεντούζα, 58 διασωθέντες

Κλειστά σχολεία και δομές εκπαίδευσης αύριο Πέμπτη στον δήμο Καρδίτσας

Κρήτη: Σε ποιες περιοχές θα είναι κλειστά την Πέμπτη τα σχολεία λόγω της κακοκαιρίας

Δεμένα τα πλοία για Κρήτη – Θυελλώδεις άνεμοι «παγώνουν» τα δρομολόγια

Λίβανος: Ο νέος επίσημος απολογισμός των ισραηλινών πληγμάτων ανέρχεται σε περισσότερους από 1.300 νεκρούς

ΕΕ: Δύο εκατομμύρια ευρώ για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Κούβα

Δεύτερη δικογραφία ΟΠΕΚΕΠΕ: Όλες οι εξελίξεις – Ποιοι πολιτικοί συζητούνται – ΒΙΝΤΕΟ

Δίκη για Τέμπη: Συνεχίζεται τη Μ. Δευτέρα – Απόρριψη της βιντεοσκόπησης πρότεινε η εισαγγελέας, δεκτή η μαγνητοφώνηση

Κακοκαιρία Erminio: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα – Πρόγνωση και live χάρτης

Η ανάρτηση Καρυστιανού: «Για την ελπίδα που έρχεται» – Τι γράφει για το κόμμα με το οποίο θα κατέβει στις εκλογές

  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Κοινωνία
  • Δικαιοσύνη
  • Συνεντεύξεις
  • Κόσμος
  • Media
  • Αθλητισμός

© 2020 VickyPedia.gr

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Εμφάνιση όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Κοινωνία
  • Δικαιοσύνη
  • Συνεντεύξεις
  • Κόσμος
  • Media
  • Αθλητισμός

© 2020 VickyPedia.gr

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies. Με την περιήγηση στην ιστοσελίδα συμφωνείτε στην χρησιμοποίηση τους.