Εξιχνιάστηκε άμεσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης υπόθεση απάτης, με τη σύλληψη 56χρονης αλλοδαπής, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη.
Όλα ξεκίνησαν όταν μια 87χρονη γυναίκα στο Ρέθυμνο έλαβε τηλεφώνημα από άγνωστο άτομο, το οποίο προσποιούμενο την ιδιότητα του ιατρού, ανέφερε ψευδώς σε αυτήν ότι συγγενικό της πρόσωπο (η κόρη της) είχε υποστεί σοβαρό τραυματισμό σε τροχαίο ατύχημα και έχρηζε άμεσα χειρουργικής επέμβασης, για την οποία απαιτούνταν το χρηματικό ποσό των 25.000 ευρώ. Η γιαγιά αντιλήφθηκε την απάτη και ενημέρωσε την αστυνομία.
Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι η 56χρονη αλλοδαπή ήταν αυτή που επιχείρησε ανεπιτυχώς να εξαπατήσει την ηλικιωμένη.
Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνης, ενώ η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνης.
Με αφορμή το παραπάνω περιστατικό η Ελληνική Αστυνομία υπενθυμίζει ορισμένες χρήσιμες συμβουλές για να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά εξαπάτησης:
Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού – φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο).Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδετε σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.).
Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό-συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι.
Σε κάθε περίπτωση, να δηλώνετε ότι δεν πρόκειται να παραδώσετε χρήματα, εάν δεν εμφανιστούν οι γνωστοί-συγγενείς σας.
Να μην δέχεστε σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να σας οδηγήσουν σε Πιστωτικό Κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού.
Να μην πείθεστε όταν άγνωστοι σας ζητούν να καταβάλλετε χρήματα για οφειλές γνωστών ή συγγενικών προσώπων σε δημόσιες υπηρεσίες ή σε καταστήματα-εταιρείες για αγορά αγαθών-προσφορά υπηρεσιών.
Επισημαίνεται ότι από νοσοκομεία ή από δημόσιες υπηρεσίες δεν χρησιμοποιείται η πρακτική υπάλληλοί τους να μεταβαίνουν σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους και να ζητούν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν.
Βία ανηλίκων – Safe.Youth: Πώς λειτουργεί η πλατφόρμα για περιστατικά παραβατικότητας
Βία ανηλίκων – Τα απανωτά περιστατικά βίας μεταξύ ανηλίκων προκαλούν την ανάγκη λήψης περισσότερων «εργαλείων» για την καταπολέμησή τους. Μετά...