Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Λιβύη κυριάρχησε στη συνάντηση που είχε στην Τύνιδα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας με τον πρόεδρο της Τυνησίας, Καΐς Σαϊέντ
«Εκτίμησα ιδιαίτερα τη θέση αρχής της Τυνησίας ότι η παρουσία ξένων δυνάμεων και οι ξένες επεμβάσεις στη Λιβύη δεν οδηγούν πουθενά, είναι αντίθετες με το Διεθνές Δίκαιο και δεν δημιουργούν ένα καλύτερο μέλλον για τον λιβυκό λαό» δήλωσε ο κ. Δένδιας, μετά το πέρας της συνάντησής του με τον Κάις Σαΐντ.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Δένδιας επισήμανε πως μόνο με την αποχώρηση όλων των ξένων δυνάμεων και ιδίως της Τουρκίας από τη Λιβύη, υπάρχει η ευκαιρία να βρεθεί μια λύση που να προέρχεται από τους Λίβυους σε αυτή την κρίση. Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών εξήγησε στον Τυνήσιο πρόεδρο και πάλι τη θέση αρχής της Ελλάδας, δηλαδή ότι το Διεθνές Δίκαιο και το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας είναι ο μόνος τρόπος επίλυσης διαφορών και οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών στη Μεσόγειο.
Επίσης, κατά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Τυνησίας, ο κ. Δένδιας ανέφερε πως συζήτησε τις προοπτικές των σχέσεων των δύο χωρών και το πώς μπορούν να προχωρήσουν μπροστά και να βρουν περαιτέρω σημεία σύγκλισης. «Για το πώς η Ελλάδα, μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μπορεί να βοηθήσει την Τυνησία να αντιμετωπίσει όχι μόνο την κρίση της πανδημίας COVID-19, την οποία η Τυνησία αντιμετώπισε με εξαιρετική επιτυχία, αλλά και για τη δημιουργία ανάπτυξης στην οικονομία της Τυνησίας και ενός καλύτερου μέλλοντος για τον λαό της Τυνησίας».
Τέλος, ο κ. Δένδιας μετέφερε στον Τυνήσιο πρόεδρο την πρόσκληση της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, να επισκεφθεί την Αθήνα.
Εκτεθειμένη η «φιλοπακιστανική» κυβέρνηση Μητσοτάκη: Η σκοτεινή υπόθεση του Τζαβέντ Ασλάμ
Ο Τζαβέντ Ασλάμ, ο Πρόεδρος της πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος, έχει έρθει στη χώρα μας με το καθεστώς του πρόσφυγα εξαιτίας...