Δευτέρα, 18 Αυγούστου, 2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Εμφάνιση όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Κοινωνία
  • Δικαιοσύνη
  • Συνεντεύξεις
  • Κόσμος
  • Media
  • Αθλητισμός
VickyPedia
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Κοινωνία
  • Δικαιοσύνη
  • Συνεντεύξεις
  • Κόσμος
  • Media
  • Αθλητισμός
Δευτέρα, 18 Αυγούστου, 2025
VickyPedia
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Εμφάνιση όλων των αποτελεσμάτων

Συντριβή Antonov: Ανασύρθηκαν και οι 8 σοροί του πληρώματος του μοιραίου αεροσκάφους (video)

3 έτη πριν
Κόσμος
Συντριβή Antonov: Ανασύρθηκαν και οι 8 σοροί του πληρώματος του μοιραίου αεροσκάφους (video)
Share on FacebookShare on Twitter

Εντοπίστηκαν και οι 8 σοροί του μοιραίου Antonov που συνετρίβη το βράδυ του Σαββάτου στην Καβάλα. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε η απομάκρυνση ή εξουδετέρωση των βλημάτων από τους πυροτεχνουργούς.

Οι 8 σοροί του πληρώματος, που ήταν όλοι τους ουκρανικής καταγωγής, ανασύρθηκαν και μετεφέρονται στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής.

Επίσης σύμφωνα με τον διοικητή του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς έχει βρεθεί και αντικείμενο που πιθανολογείται ότι είναι το μαύρο κουτί του αεροσκάφους.

Νωρίτερα πυροτεχνουργοί του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς εισήλθαν στο σημείο της συντριβής προκειμένου να ερευνήσουν και να εξουδετερώσουν τα βλήματα.

Η επιχείρηση ξεκίνησε μετά το «πράσινο φως» του ειδικού κλιμακίου του ΓΕΕΘΑ για την αντιμετώπιση της πυρηνικής, βιολογικής και χημικής άμυνας, που κατέληξαν ότι δεν υπάρχουν επικίνδυνες ουσίες (Χημικές, Βιολογικές, Ραδιολογικές και Πυρηνικές).

Παραμένουν αποκλεισμένες περιοχές

Σε εγρήγορση βρίσκονται οι Αρχές μετά την πτώση του Antonov και παρόλο που δεν εντοπίστηκαν επικίνδυνες ουσίες, έχουν αποκλείσει αρκετές γύρω περιοχές καθώς  τα συντρίμμια του μοιραίου αεροσκάφους αλλά και πυρομαχικά βρίσκονται διασκορπισμένα σε μεγάλη απόσταση.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του MEGA, ο Κωνσταντίνος Χουβαρδάς, προϊστάμενος διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σημείωσε πως μετά την έρευνα του στρατού δεν έχουν βρεθεί τοξικές ουσίες στον τόπο της συντριβής.

«Έχουν ληφθεί δείγματα εδάφους ώστε να γίνουν οι αναλύσεις των χημικών παραμέτρων. Αυτές θα πάνε στο Γενικό Χημείο του Κράτους και τις επόμενες ημέρες θα έχουμε και τα αποτελέσματα. Από εκεί και πέρα οι υπηρεσίες της Περιφέρειας θα πάρουν δείγματα και από το νερό και από το έδαφος και από τον αέρα ώστε να διασφαλίσουμε πως δεν υπάρχει κίνδυνος για την υγεία των κατοίκων», ανέφερε ο κ. Χουβαρδάς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η περιοχή θα παραμείνει αποκλεισμένη για αρκετό καιρό, «καθώς πρέπει να γίνει εκκαθάριση όλων των δειγμάτων που έχουν βρεθεί. Προτεραιότητα είναι τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ να μπορούν να μπουν στις περιοχές ώστε να αποκαταστήσουν τη ρευματοδότηση».

Κατά τη διάρκεια έκτακτης ενημέρωσης για τη συντριβή του Antonov από τον εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος Γιάννη Αρτοποιό, ανακοινώθηκε ότι ήδη έχει ανασυρθεί μία σορός και έχει εντοπιστεί μία ακόμη. Επίσης ανέφερε ότι δεν εντοπίστηκαν επικίνδυνες ουσίες στο σημείο που κατέπεσε το αεροσκάφος.

Παγκόσμια είδηση η συντριβή του ουκρανικού αεροσκάφους

Τον γύρο του κόσμου μέσα από τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, τις ενημερωτικές ιστοσελίδες, τις εφημερίδες και τα τηλεοπτικά δίκτυα έκανε η είδηση της συντριβής του μεταγωγικού αεροσκάφους Antonov στην Ελευθερούπολη Καβάλας., με πολλά από τα μέσα αυτά να επικαλούνται ως πηγή τους το ΑΠΕ-ΜΠΕ ή τη δημόσια τηλεόραση.

Το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) αναπαράγει δηλώσεις που έκαναν οι κάτοικοι της περιοχής στους ανταποκριτές του ΑΠΕ-ΜΠΕ και της ΕΡΤ, καθώς και την ανακοίνωση που έκανε το πρωί στους δημοσιογράφους ο υποστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος Μάριος Αποστολίδης ότι πυροσβέστες εξοπλισμένοι με ειδικά όργανα μέτρησης προσέγγισαν το σημείο της πρόσκρουσης του αεροσκάφους και είδαν από κοντά την άτρακτο και άλλα μέρη του διασκορπισμένα μέσα στα χωράφια. Το εκτενές ρεπορτάζ του AFP, το οποίο αναπαράγεται από πολλά γαλλικά μέσα, όπως από την εφημερίδα Le Monde, περιλαμβάνει επίσης τις δηλώσεις Σέρβων και Ουκρανών αξιωματούχων. H Monde επισημαίνει ότι «πολλοί κάτοικοι βιντεοσκόπησαν, μέσα στη νύχτα, το τέλος της πτήσης του Antonov, που φλεγόταν ήδη πριν συντριβεί στο έδαφος, κοντά στην πόλη της Καβάλας».

Οκτώ μέλη πληρώματος σκοτώθηκαν σε συντριβή ουκρανικού μεταγωγικού στη βόρεια Ελλάδα, τιτλοφορεί την είδηση το πρακτορείο Reuters, που αναφέρεται επίσης στην έρευνα που έγινε στα συντρίμμια του Antonov An-12 με ειδικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

«Ο πιλότος ανέφερε ότι αντιμετώπιζε πρόβλημα με μία από τις μηχανές και ζήτησε να κάνει αναγκαστική προσγείωση», γράφει το πρακτορείο Associated Press, σε μια ανταπόκριση που αναπαράγεται από πολλές αμερικανικές εφημερίδες, όπως από την Washington Post.

Παρόμοια είναι και η ανταπόκριση του τουρκικού πρακτορείου Anadolu, που επικαλείται την υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και σημειώνει ότι το αεροσκάφος κατευθυνόταν από τη Σερβία στο Μπαγκλαντές και ο κυβερνήτης του ζήτησε άδεια για αναγκαστική προσγείωση αλλά δεν κατάφερε να φτάσει στο αεροδρόμιο.

Τις δηλώσεις του Μάριου Αποστολίδη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αναμεταδίδει το κινεζικό, επίσημο πρακτορείο Xinhua που αναφέρει επίσης ότι οι ελληνικές αρχές τέθηκαν σε συναγερμό λόγω των επικίνδυνων υλικών που μετέφερε το Antonov αλλά και του κινδύνου τοξικών αναθυμιάσεων.

Το ουκρανικό πρακτορείο Ukrinform περιλαμβάνει την είδηση στην πρώτη σελίδα του, ανάμεσα στις πολλές πληροφορίες για τον πόλεμο στην Ουκρανία και μεταφέρει την ανακοίνωση της ουκρανικής εταιρείας Meridian ότι και τα οκτώ μέλη του πληρώματος ήταν Ουκρανοί πολίτες.

«Σκηνικό καταστροφής μετά τη συντριβή στην Ελλάδα αεροπλάνου που μετέφερε στρατιωτικά πυρομαχικά» τιτλοφορεί το θέμα του το αμερικανικό δίκτυο CNN που επικαλείται την ΕΡΤ και παρουσιάζει πολλές φωτογραφίες και βίντεο, ενώ αναμεταδίδει και τα συλλυπητήρια του υπουργείου Εξωτερικών.

Στον ιστότοπο του βρετανικού BBC, το θέμα είναι δεύτερο στις «ευρωπαϊκές» ειδήσεις μετά τον καύσωνα. Μετά τις δηλώσεις αυτοπτών μαρτύρων, Ελλήνων και Σέρβων αξιωματούχων, το δίκτυο μεταφέρει την επιβεβαίωση ενός εκπροσώπου του στρατού του Μπαγκλαντές ότι το αεροπλάνο μετέφερε εκπαιδευτικούς όλμους που είχαν αγοραστεί από τη Σερβία, για την εκπαίδευση των στρατιωτών και των συνοριοφυλάκων της χώρας. Το αεροπλάνο θα έκανε στάσεις στην Ιορδανία, τη Σαουδική Αραβία και την Ινδία προτού να φτάσει στον τελικό προορισμό του, την Ντάκα, την πρωτεύουσα του Μπαγκλαντές.

Η εφημερίδα Guardian γράφει ότι «τα βίντεο και οι αναφορές των μαρτύρων υποδηλώνουν ότι το Antonov An-12 έπιασε φωτιά ενώ ήταν ακόμη στον αέρα». Το δημοσίευμα επικαλείται δηλώσεις μαρτύρων που είπαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι άκουσαν ισχυρές εκρήξεις ενώ πετούσε στην περιοχή, το βράδυ του Σαββάτου.

«Ένα ουκρανικό αεροσκάφος που μετέφερε σερβικό οπλισμό στο Μπαγκλαντές συνετρίβη στην Ελλάδα», γράφει η ισπανική εφημερίδα El Pais, η οποία φιλοξενεί δηλώσεις του δημάρχου του Παγγαίου, Φίλιππου Αναστασιάδη.

«Πανικός στην Ελλάδα… Αεροσκάφος που μετέφερε «επικίνδυνο» φορτίο συνετρίβη, όλα τα μέλη του πληρώματος σκοτώθηκαν», γράφει τέλος τη τουρκική Hurriyet που αναπαράγει την ανακοίνωση του σερβικού υπουργείου Εσωτερικών αλλά και τις δηλώσεις αυτοπτών μαρτύρων στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι άκουσαν τις εκρήξεις λίγο πριν από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή.

Ετικέτες: AntonovtopΚαβάλαΣυντριβή
Προηγούμενη Ανάρτηση

Βασίλειος Νουλέζας: «Αυστηρότερος ποινικός κολασμός, για εγκλήματα βιασμού κατά ανηλίκων».

Επόμενη Ανάρτηση

Αλέξης Κούγιας: Ακόμη και να ασκηθεί έφεση, δεν ξαναγυρνά στη φυλακή ο Λιγνάδης μέχρι το Εφετείο

Σχετικές Ειδήσεις

Κίνα: Yπέρ μίας συμφωνίας για την Ουκρανία

Κίνα: Yπέρ μίας συμφωνίας για την Ουκρανία

4 ώρες πριν

Η Κίνα ελπίζει σε μία συμφωνία «αποδεκτή από όλες τις πλευρές» για την Ουκρανία, δήλωσε εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών...

Πορτογαλία: Ένας πυροσβέστης έχασε τη ζωή του, το δεύτερο θύμα των πυρκαγιών που μαίνονται στη χώρα

Πορτογαλία: Ένας πυροσβέστης έχασε τη ζωή του, το δεύτερο θύμα των πυρκαγιών που μαίνονται στη χώρα

4 ώρες πριν

Ένας πυροσβέστης που συμμετείχε στην κατάσβεση των πυρκαγιών που μαίνονται στο βόρειο και το κεντρικό τμήμα της Πορτογαλίας έχασε τη...

Ουκρανία: 7 οι νεκροί από την επίθεση στο Χάρκιβ

Ουκρανία: 7 οι νεκροί από την επίθεση στο Χάρκιβ

4 ώρες πριν

Επτά άνθρωποι, ανάμεσά τους ένα νήπιο και ένα 16χρονο αγόρι, σκοτώθηκαν την νύκτα κατά την διάρκεια της ρωσικής επίθεσης με...

Μήνυματα Τραμπ και Ζελένσκι λίγο πριν την κρίσιμη συνάντηση: Η Ουκρανία δεν θα πάρει πίσω την Κριμαία διαμηνύει ο Τραμπ – Νέα ανάρτηση Ζελένσκι

Μήνυματα Τραμπ και Ζελένσκι λίγο πριν την κρίσιμη συνάντηση: Η Ουκρανία δεν θα πάρει πίσω την Κριμαία διαμηνύει ο Τραμπ – Νέα ανάρτηση Ζελένσκι

4 ώρες πριν

Στις 20:00 (Ώρα Ελλάδος) η συνάντηση Τραμπ Ζελένσκι, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ και τον Ουκρανό ομόλογό του να συνεχίζουν...

Ροή Ειδήσεων

Θεσσαλονίκη: Προκαταρκτική έρευνα για το ατύχημα με 5χρονο αγοράκι σε αναψυκτήριο με ψυχαγωγικά παιχνίδια

Θεσσαλονίκη: 18χρονος είχε διαμέρισμα ως «καβάτζα» για διακίνηση ναρκωτικών

Κίνα: Yπέρ μίας συμφωνίας για την Ουκρανία

Πορτογαλία: Ένας πυροσβέστης έχασε τη ζωή του, το δεύτερο θύμα των πυρκαγιών που μαίνονται στη χώρα

Ουκρανία: 7 οι νεκροί από την επίθεση στο Χάρκιβ

Μήνυματα Τραμπ και Ζελένσκι λίγο πριν την κρίσιμη συνάντηση: Η Ουκρανία δεν θα πάρει πίσω την Κριμαία διαμηνύει ο Τραμπ – Νέα ανάρτηση Ζελένσκι

Κακοποίησε 20 παιδιά μέσα σε έξι χρόνια

Τραγωδία στην Εγνατία Οδό: Τρεις νεκροί και ένας τραυματίας

Χαρούμενος ο Τραμπ που θα υποδεχθεί «τόσους πολλούς Ευρωπαίους» στον Λευκό Οίκο – Τι έγραψε στο truth social

Δολοφονία στο Χαλάνδρι: Δεν ήταν σύντροφοι σύμφωνα με την ΕΛΑΣ – Τι είπε ο 28χρονος για τους λόγους που σκότωσε τη 47χρονη

  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Κοινωνία
  • Δικαιοσύνη
  • Συνεντεύξεις
  • Κόσμος
  • Media
  • Αθλητισμός

© 2020 VickyPedia.gr

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Εμφάνιση όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Κοινωνία
  • Δικαιοσύνη
  • Συνεντεύξεις
  • Κόσμος
  • Media
  • Αθλητισμός

© 2020 VickyPedia.gr

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies. Με την περιήγηση στην ιστοσελίδα συμφωνείτε στην χρησιμοποίηση τους.