Ότι το σωφρονιστικό σύστημα στην Ελλάδα βρίσκεται σε άθλια κατάσταση το γνωρίζουμε. Εκείνο που δε μπορούσαμε να φανταστούμε είναι ότι το κοινό έγκλημα διευθύνεται με τόση άνεση μέσα από τις φυλακές. Το βίντεο που δημοσιεύουμε σήμερα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον τόσο για τους πολίτες εκτός των φυλακών όσο και για εκείνους που βρίσκονται έγκλειστοι μέσα σε αυτές αλλά και για τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους.
Η κάμερα καταγράφει τη δολοφονία του Αλβανού Αλφόνσο Ντότζι λίγα εικοσιτετράωρα πριν από την δολοφονία του άτυχου τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη.
Ποια σχέση μπορεί να έχουν αυτές οι δύο δολοφονίες είναι και αυτό ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον ζητούμενο.
Πάμε πίσω στο βίντεο. Δύο κρατούμενοι ο Τζουλιάν Χαλιλάι και ο Χότζα Ετέμ, βγαίνουν από το γραφείο του αρχιφύλακα Λαμπρόπουλου οπλισμένοι προφανώς με μαχαίρια ζητούν να περάσουν στην πτέρυγα, τους ανοίγει ο σωφρονιστικός υπάλληλος Κοκκινάκης και μόλις κλείνει πίσω τους η πόρτα επιτίθενται στον Ντότζι. Εκεί η συμπλοκή γενικεύεται με υποστηρικτές και από τις δύο πλευρές μέχρι τη στιγμή που ο Ντότζι, χτυπημένος ήδη στην κοιλιά και στο στήθος, καταφεύγει στο κελί του, όπου μπαίνουν και οι διώκτες του για να τον αποτελειώσουν!
Ερώτημα πρώτο: Πώς μπαινοβγαίνουν οπλισμένοι κρατούμενοι στο γραφείο του αρχιφύλακα;
Ερώτημα δεύτερο: Τι δουλειά είχαν οι δύο κρατούμενοι εκτός Ακτίνας, όταν η φυλακή αυτή την ώρα 12.00 με 14.00 είναι κλειστή και που βρίσκονταν;
Ερώτημα τρίτο: Για ποιον λόγο ο Αλφόνσο Ντότζι είχε παραμείνει για περισσότερο διάστημα στις φυλακές Κορυδαλλού ενώ δεν είχε δικαστική εκκρεμότητα και όλοι γνώριζαν ότι μεταξύ αυτού και διαφόρων άλλων υπήρχαν σοβαρές διαφορές;
Ερώτημα τέταρτο: Πώς παραμένουν απαθείς οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι όταν μπροστά στα μάτια τους διαπράττεται ένας φόνος; Είναι ανίκανοι να παρέμβουν για να αποκαταστήσουν την τάξη ή το έπραξαν επί τούτου;
Πάμε τώρα να δούμε ποιος ήταν ο δολοφονημένος Αλφόνσο Ντότζι. Πριν φύγει από την ζωή φοβούμενος προφανώς ότι μπορεί να του συμβεί κάτι σοβαρό είχε φροντίσει να αφήσει για την «Ζούγκλα» μαγνητοφωνημένες συνομιλίες μεταξύ του ιδίου και ενός άμεσου συνεργάτη εργολάβου της Μυκόνου.
Με τον εργολάβο ο Ντότζι είχε συνεργαστεί ένα διάστημα στο νησί δουλεύοντας στην πέτρα για την κατασκευή μίας βίλας. Εκτός όμως από την πέτρα εκτελούσε και συμβόλαια για τον συγκεκριμένο εργολάβο όπως τον ξυλοδαρμό πασίγνωστου μεσίτη ο οποίος σήμερα συγκαταλέγεται μέσα στους υπόπτους για την δολοφονία του τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη. Όταν ο Ντότζι διαφώνησε με τον εργολάβο έφυγε από το νησί με έναν φίλο του ο οποίος επίσης εργάστηκε για τον εργολάβο κι όταν αρνήθηκαν να πραγματοποιήσουν κάποιο συμβόλαιο εκείνος τους έδιωξε χωρίς να καταβάλει τα μεροκάματα που τους χρωστούσε.
Επέστρεψαν στο νησί μετά από βραχύ χρονικό διάστημα έδειραν τον εργολάβο και του απέσπασαν το χρηματικό ποσό που τους χρωστούσε. Ο Ντότζι μάλιστα συνάντησε τον μεσίτη που είχε χτυπήσει κατά το παρελθόν και του εξομολογήθηκε ότι ο εργολάβος τον είχε πληρώσει προκειμένου να του επιτεθεί. Αυτός ήταν ο νόμος της Μυκόνου των κροίσων και των σταρ του Χόλυγουντ, των επιφανών και των ψοφοδεών που το έπαιζαν VIP…
Επικοινωνώντας με πολλούς από τους εμπλεκόμενους καταλάβαμε ότι μέσα στο κόλπο ήταν πολλοί προκειμένου να γίνονται οι δουλειές και να πέφτει το ακριβό μεροκάματο. Πολεοδόμοι, αστυνομικοί, μεσίτες και κατασκευαστές. Μία κατάσταση για την οποία εάν γράφαμε ότι θυμίζει Κολομβία θα προσβάλαμε την όμορφη χώρα της Λατινικής Αμερικής. Περισσότερο θυμίζει καρτέλ του Μεξικού…
Τα βασικό ερώτημα όμως που τίθεται είναι ένα: Πώς η κυβέρνηση και οι Αρχές επέτρεψαν να μετατραπεί το διαμάντι του τουρισμού μας σε κοινωνικό βόθρο. Οι Δήμαρχοι, ο προηγούμενος αλλά και ο σημερινός κυρίως που είναι κατασκευαστής, κάτι θα έχουν να μας πουν. Άδικα προσπαθούν να βγουν από το κάδρο.
Πηγή: zougla.gr