Σε εξέλιξη είναι η φωτιά στο Λάχιο Λακωνίας κοντά στη Νεάπολη. Επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις, οι οποίες καταβάλλουν προσπάθειες να μην επεκταθεί.
Στην ενίσχυση των δυνάμεων που επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Λάχι Λακωνίας προχώρησε η Πυροσβεστική.
Ειδικότερα, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση στο σημείο επιχειρούν 66 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 9ης ΕΜΟΔΕ και 16 οχήματα, έξι αεροσκάφη και δυο ελικόπτερα.
Σε επιχείρηση διάσωσης προχώρησε το Λιμενικό Σώμα. Συγκεκριμένα, τέσσερα άτομα απεγκλωβίστηκαν με ασφάλεια από τη περιοχή του Παλαιοκάστρου με τη συνδρομή πλωτού σκάφους του Λιμενικού και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Νεάπολης.
Σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής παραμένουν ένα ακόμη αντιρρυπαντικό σκάφος του Λιμενικού, καθώς και ιδιωτικά σκάφη, έτοιμα να συνδράμουν εφόσον απαιτηθεί.
Πριν από λίγο εστάλη νέο μήνυμα από το 112, το οποίο καλεί τους κατοίκους της περιοχής να απομακρυνθούν από το Λάχι και να κατευθυνθούν προς Νεάπολη.
Με δεύτερο μήνυμα από το 112 ζητήθηκε από τους κατοίκους της περιοχής Παλαιόκαστρο να απομακρυνθούν προς Νεάπολη.
Νωρίτερα στους κατοίκους της περιοχής εστάλη μήνυμα από το 112, να είναι σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.
Πηγή: real.gr