Πέμπτη, 9 Απριλίου, 2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Εμφάνιση όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Κοινωνία
  • Δικαιοσύνη
  • Συνεντεύξεις
  • Κόσμος
  • Media
  • Αθλητισμός
VickyPedia
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Κοινωνία
  • Δικαιοσύνη
  • Συνεντεύξεις
  • Κόσμος
  • Media
  • Αθλητισμός
Πέμπτη, 9 Απριλίου, 2026
VickyPedia
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Εμφάνιση όλων των αποτελεσμάτων

Κάλυψη Σκουρλέτη σε Παππά: Κανένα άλλο κόμμα μετά το 1974 δεν έκανε την αυτοκριτική που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ

6 έτη πριν
Πολιτική
Κάλυψη Σκουρλέτη σε Παππά: Κανένα άλλο κόμμα μετά το 1974 δεν έκανε την αυτοκριτική που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ
Share on FacebookShare on Twitter

Κριτική στην κυβέρνηση για τα μέτρα που λαμβάνει για την οικονομία και την τοπική αυτοδιοίκηση εξαπέλυσε ο Νίκος Σκουρλέτης και υπεραμύνθηκε των χειρισμών του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της συνομιλίας Παππά-Μιωνή.

Μιλώντας στο Mega ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε αρχικά στον «Φιλόδημο» και τόνισε τα πλεονεκτήματα που έφερνε στην τοπική αυτοδιοίκηση. Ασκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση και το υπουργείο Εσωτερικών για την αντικατάστασή του προγράμματος, υποστήριξε μάλιστα, πως με την πολιτική της η κυβέρνηση φτιάχνει μια νέα υπηρεσία κάτω από τον υπουργό, η οποία θα λειτουργεί ως «μηχανισμός χειραγώγησης των δημάρχων και των τοπικών κοινωνιών».

Παράλληλα κατηγόρησε τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο για ψεύδη σχετικά με δηλώσεις του ότι δεν υπήρχε χρηματοδότηση για τον «Φιλόδημο». Όπως είπε ο κ. Σκουρλέτης «είχαμε ανοίξει ως πίστωση ποσό 2 δισ. ευρώ με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Ταμείο Παρακαταιθηκών και Δανείων». Σημείωσε πως η σημερινή κυβέρνηση θα δώσει τα ίδια χρήματα με διαφορετική διαδικασία την οποία «θα προσπαθήσει να ελέγξει με κομματικά κριτήρια και με μια λογική Μαυρογιαλούρου». Συμπλήρωσε επίσης πως εξαγγέλλονται έργα τα οποία είχαν ήδη δημοπρατηθεί ή είναι συμβασιοποιημένα.

Ερωτηθείς για το αν η χώρα βρίσκεται σε προεκλογικούς χρόνους, σημείωσε ότι μικρή σημασία έχει για τα πολύ μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε αν θα πάμε τώρα σε εκλογές. Τόνισε πως υπάρχει πρόσφατη λαϊκή εντολή για την κυβέρνηση της ΝΔ, και πως σε περίπτωση πρόωρων εκλογών θα πρέπει να εξηγηθούν στον ελληνικό λαό οι λόγοι για την πρόωρη προσφυγή στην κάλπη. Σε κάθε περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε ετοιμότητα «με συγκεκριμένες προτάσεις για τις τραγικές καταστάσεις που ζούμε και οι οποίες αρχίζουν να θυμίζουν τις εποχές του πρώτου μνημονίου» όπως είπε.

Σχετικά με αυτό το θέμα σημείωσε πως το εύρος της κρίσης θα εξαρτηθεί από την υγιειονομική κρίση και πόσο γρήγορα θα περιοριστεί το επόμενο διάστημα. Κρίσιμος παράγοντας όμως είναι και το τι κάνουμε για να περιορίσουμε την κρίση, είπε, εξαπολύοντας βολές στην κυβέρνηση για τη μορφή των μέτρων που λαμβάνει.

Αναφορά έκανε στην σημασία που θα είχε η ύπαρξη μιας κρατικής τράπεζας, ως ενός «ισχυρού δημόσιου πυλώνα στον υπάρχον τραπεζικό σύστημα», ενώ δήλωσε αντίθετος στην ιδιωτικοποίηση των δικτύων ενέργειας και νερού, που αποτελούν στρατηγικές υποδομές για τη χώρα.

Σχετικά με την εξέλιξη και τον ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως έχει αναδειχθεί στην «καρδιά του ευρύτερου προοδευτικού χώρου», χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχει η ανάγκη συμμαχιών. Κάλεσε μάλιστα την κ. Γεννηματά να αφήσει την «μικρόκαρδη πολιτική» και να αποφασίσει αν θα είναι οριστικά «δορυφόρος της ΝΔ ή θα ξαναπιάσει το νήμα των προβληματισμών του προοδευτικού χώρου και της αριστερής σοσιαλδημοκρατίας».

Για το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών, σημείωσε πως αν και οι επόμενες εκλογές θα γίνουν υπό το πρίσμα της απλής αναλογικής, υπάρχει «συμπλεγματική στάση» από την πλευρά του ΚΙΝΑΛ.

Για το θέμα του Νίκου Παππά και την εμπλοκή του στο ζήτημα με την ηχογραφημένη συνομιλία που είχε με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, σχολίασε ότι «ήταν μια δύσκολη στιγμή και για τον Νίκο Παππά». Ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε πως ο κ. Παππάς καθαρά έκανε μια δήλωση όπου μίλησε για λάθος στο ύφος και λάθος ουσίας. Και συνέχισε: «ποτέ άλλοτε άλλος χώρος, δεν μπόρεσε συλλογικά (όπως ο ΣΥΡΙΖΑ) με έναν αυτοκριτικό τρόπο να τοποθετηθεί και για τέτοιες καταστάσεις». Το συμβάν πάντως, συμπλήρωσε, δεν έχει να κάνει με τις προεκτάσεις που επιχειρεί να δώσει «η άλλη πλευρά». «Κανένα άλλο κόμμα μετά το 1974 δεν έκανε την αυτοκριτική που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ» συμπλήρωσε ο κ. Σκουρλέτης.
Ο κ. Σκουρλέτης σχολίασε επίσης δηλώσεις του πρώην προέδρου του ΣΥΝ Νίκου Κωνσταντόπουλου για το «βρώμικο ’89» και για τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ. Στις δηλώσεις του ο κ. Κωνσταντόπουλος έκανε λόγο μεταξύ άλλων για «πολιτικές καρικατούρες που δεν διαπλάθουν κανένα δημιουργικό μέλλον για την κοινωνία». «Θα προτιμούσα τα πολιτικά πρόσωπα, ακόμη και ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, να μιλάνε περισσότερο για τα θέματα της συγκυρίας κι όχι μόνο για το παρελθόν» είπε ο κ. Σκουρλέτης.

Τέλος σχολιάζοντας δηλώσεις του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ, ο οποίος κατήγγειλε πως Σοσιαλιστές και Αριστερά μπλόκαραν ψήφισμα για την τουρκική προκλητικότητα, μίλησε για «ανέξοδες δηλώσεις για την δημιουργία εντυπώσεων».

Ετικέτες: ΠΑΠΠΑΣΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣΣΥΡΙΖΑ
Προηγούμενη Ανάρτηση

Eπιδόματα Ιουνίου : Το χρονοδιάγραμμα για αιτήσεις και πληρωμές

Επόμενη Ανάρτηση

Κρήτη: Σε καραντίνα τουρίστρια από τη Ρουμανία που βρέθηκε θετική στον κορονοϊό

Σχετικές Ειδήσεις

Θεανώ Φωτίου: Έφυγε από τη ζωή ο γιος της σε ηλικία 48 ετών

Θεανώ Φωτίου: Έφυγε από τη ζωή ο γιος της σε ηλικία 48 ετών

3 ημέρες πριν

Πένθος για τη βουλευτή της Νέας Αριστεράς, Θεανώ Φωτίου, καθώς πέθανε ο γιος της, σε ηλικία 48 ετών. Σύμφωνα με...

Δίκη για τα Τέμπη: Δεκτή η δήλωση αποχής της προέδρου στη δίκη για τα βίντεο – Αναβάλλεται επ΄ αόριστον η εκδίκαση

Δίκη για τα Τέμπη: Δεκτή η δήλωση αποχής της προέδρου στη δίκη για τα βίντεο – Αναβάλλεται επ΄ αόριστον η εκδίκαση

7 ημέρες πριν

 Σε 1104 ανήλθαν οι κλήσεις που δέχτηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος για παροχές βοήθειας από χθες έως σήμερα...

Η ανάρτηση Καρυστιανού: «Για την ελπίδα που έρχεται» – Τι γράφει για το κόμμα με το οποίο θα κατέβει στις εκλογές

Η ανάρτηση Καρυστιανού: «Για την ελπίδα που έρχεται» – Τι γράφει για το κόμμα με το οποίο θα κατέβει στις εκλογές

1 εβδομάδα πριν

Το νέο κόμμα ανακοίνωσε η Μαρία Καρυστιανού με ανάρτησή της στα social media. «Ξεκινάμε την πρώτη του μήνα για την...

Δημήτρης Μαρκόπουλος: «Ο πρωθυπουργός εξετάζει την κατάσταση με όρους πατρίδας και η πατρίδα δεν θέλει εκλογές» (video)

Δημήτρης Μαρκόπουλος: «Ο πρωθυπουργός εξετάζει την κατάσταση με όρους πατρίδας και η πατρίδα δεν θέλει εκλογές» (video)

1 εβδομάδα πριν

Τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη που απορρίπτει τα σενάρια πρόωρων εκλογών εκθείασε ο Δημήτρης Μαρκόπουλος κατά την τηλεοπτική παρουσία του στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ. Κατά τη...

Ροή Ειδήσεων

Ταυτοποιήθηκε 48χρονος για επίθεση με αυτοσχέδιο μηχανισμό στο γήπεδο «Κλ. Βικελίδης» τον περασμένο Δεκέμβριο

Με ισχυρή άνοδο έκλεισαν τα ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια – Στα 95 δολάρια το βαρέλι έπεσε η τιμή του πετρελαίου

Η SKY express μεταφέρει και φέτος το Άγιο Φως σε κάθε γωνιά της Ελλάδας

Χωρίς Φουρνιέ ο Ολυμπιακός με Χάποελ Τελ Αβίβ

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης στην Αθήνα

Σύλληψη καταζητούμενου με ευρωπαϊκό ένταλμα για διευκόλυνση παράνομης εισόδου αλλοδαπών

Σύλληψη δύο ανηλίκων στο Γαλάτσι για κλεμμένο δίκυκλο

Super League: Έμειναν στο 0-0 Ατρόμητος και Κηφισιά

Εκατόμβη νεκρών στον Λίβανο: Οι σφοδρότεροι βομβαρδισμοί από την έναρξη του πολέμου – Πάνω από 254 οι νεκροί

Έκλεισε ξανά το Ορμούζ μετά τις νέες πολύνεκρες επιθέσεις του Ισραήλ στον Λίβανο – Τραμπ: Σύντομα απευθείας συνομιλίες με το Ιράν

  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Κοινωνία
  • Δικαιοσύνη
  • Συνεντεύξεις
  • Κόσμος
  • Media
  • Αθλητισμός

© 2020 VickyPedia.gr

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Εμφάνιση όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Κοινωνία
  • Δικαιοσύνη
  • Συνεντεύξεις
  • Κόσμος
  • Media
  • Αθλητισμός

© 2020 VickyPedia.gr

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies. Με την περιήγηση στην ιστοσελίδα συμφωνείτε στην χρησιμοποίηση τους.