Παρασκευή, 23 Μαΐου, 2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Εμφάνιση όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Κοινωνία
  • Δικαιοσύνη
  • Συνεντεύξεις
  • Κόσμος
  • Media
  • Αθλητισμός
VickyPedia
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Κοινωνία
  • Δικαιοσύνη
  • Συνεντεύξεις
  • Κόσμος
  • Media
  • Αθλητισμός
Παρασκευή, 23 Μαΐου, 2025
VickyPedia
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Εμφάνιση όλων των αποτελεσμάτων

Τσίπρας στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ: Δεν πρόκειται να σωπάσουμε μπροστά στην τραγωδία

5 έτη πριν
Πολιτική
Τσίπρας στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ: Δεν πρόκειται να σωπάσουμε μπροστά στην τραγωδία
Share on FacebookShare on Twitter

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για πανδημία, οικονομία, Ελληνοτουρκικά εξαπέλυσε από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας. «Υπεύθυνη η κυβέρνηση για ό,τι ακολουθήσει το χειμώνα» επισήμανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι ανεπαρκείς χειρισμοί της κυβέρνησης στην τριπλή κρίση που διανύει η χώρα βρέθηκαν στο επίκεντρο της σφοδρής κριτικής που άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της συνεδρίασης της Κεντρικής επιτροπής, που συνεδριάζει σήμερα. Μεταξύ άλλων, το όργανο καλείται να εκλέξει νέο Γραμματέα του, θέση για την οποία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει προτείνει τον Δημήτρη Τζανακόπουλο.

«Δεν είμαι, και δεν θέλω να είμαι, μάντης κακών, αλλά οφείλω να προειδοποιήσω: Κάθε μέρα που περνάει, η κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη κατεδαφίζει, αντί να χτίζει» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας συμπληρώνοντας ότι η κυβέρνηση «ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τις συνθήκες που δημιούργησε με τις συνταγές των πιο σκληρών μνημονίων, με περιορισμούς σε συντάξεις και μισθούς, με εργασιακό μεσαίωνα, ιδιωτικοποιήσεις σε τιμή ευκαιρίας, απαξίωση της δημόσιας παιδείας της υγείας και του κοινωνικού κράτους και περεταίρω διεύρυνση των ανισοτήτων».

«Μας γυρίζουν με ταχύτητα πίσω στα δύσκολα χρόνια του ‘10-‘15 και στο καθεστώς των πολιτικών του ΔΝΤ, από το οποίο με τόσες θυσίες και κόπους καταφέραμε η χώρα μας να απαλλαγεί» προσέθεσε και επισήμανε πως «κάθε μέρα που περνάει η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιβεβαιώνει ότι δε μπορεί να αντιμετωπίσει τη κρίση. Ούτε και θέλει, όμως»

«Δεν θέλει» εξήγησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «γιατί υλοποιεί την ιδεοληπτική και ανιστόρητη εμμονή της, ότι όλα μπορεί να τα λύσει η ασυδοσία της αγοράς και η υποταγή σε μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα. Και δε μπορεί, γιατί όλες της οι ενέργειες ως τώρα χαρακτηρίζονται από προχειρότητα, επιπολαιότητα, απουσία μια συνεκτικής απάντησης στις προκλήσεις».

Βάουτσερ, παγουρίνια, βαρόνοι του χρήματος

«Το επιτελικό κράτος αποδείχτηκε μια προσπάθεια να ελέγχει ο πρωθυπουργός τους αρμούς της εξουσίας, και να τους χρησιμοποιεί προς ίδιον όφελος» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, βάλλοντας εναντίον των υπουργών της κυβέρνησης που «ασχολούνται με την εξυπηρέτηση των ημετέρων, βάουτσερ, παγουρίνια, καλλιέργεια σχέσεων με βαρόνους του χρήματος». «Τσαλαβουτούν με μόνο σχέδιο τις καταστροφικές ιδεοληψίες και τις “δουλειές”, με εξυπηρετήσεις και υπερτιμολογήσεις δημοσίων δαπανών στην Παιδεία, στην Υγεία, στο μεταναστευτικό, στις επενδύσεις, σχεδόν παντού» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά. «Ο συνδυασμός αυτός ιδεοληψίας, υποταγής σε μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, και ανικανότητας, είναι καταστροφικός για το τόπο οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε περιπέτειες, εθνικές, οικονομικές, κοινωνικές, υγειονομικές» προειδοποίησε ο κ. Τσίπρας.

Η κυβέρνηση υπονομεύει την δημοκρατία

Ιδιαίτερα επιθετικός εμφανίστηκε και για το ρόλο των ΜΜΕ. «Με διάφορα ανήθικα μέσα, έχουν εγκαταστήσει γύρω τους μια επικοινωνιακή υγειονομική ζώνη, με αποτέλεσμα στην κοινή γνώμη να εμφανίζεται το μαύρο άσπρο, απλώς πιστοποιεί ότι αυτή η κυβέρνηση δεν διστάζει να υπονομεύει, εν ονόματι της επικοινωνίας, δηλαδή της κατευθυνόμενης από το Μέγαρο Μαξίμου προπαγάνδας, ακόμα και την ίδια τη δημοκρατία» υπογράμμισε.

Μίλησε για «δεδομένη και εξαγορασμένη με χρήματα του ελληνικού λαού ασυλία από κάθε είδους κριτική», που «επιτρέπει στον κύριο Μητσοτάκη και στην κυβέρνησή του μια πρωτοφανή για τα δεδομένα της μεταπολίτευσης διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, άνθιση της πιο χυδαίας πελατειακής λογικής, ανάδειξη της αναξιοκρατίας και της διαφθοράς σε κανόνα κυβερνητικής πρακτικής».

«Δεν διστάζω να το πω, και προσέχω τα λόγια μου: Η Ελλάδα ζει τη στιγμή αυτή μια κατάσταση που μόνο ομαλή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αναφέρθηκε στις «ζωτικές λειτουργίες του δημοκρατικού πολιτεύματος, όπως ο ρόλος του Τύπου, αλλά και της Δικαιοσύνης», που φαλκιδεύονται βάναυσα», ενώ «ο δημοκρατικός έλεγχος ασκείται με τεράστιες δυσκολίες, σε καθεστώς απόκρυψης και διαστρέβλωσης όσων δεν συμφέρουν στην κυβέρνηση».

Αναφερόμενος στις υποθέσεις Τουλουπάκη, Νοβάρτις και τις δηλώσεις Στόλτενμπεργκ, ο κ. Τσίπρας μίλησε για «ένα τεράστιο και διαρκές σκάνδαλο, που βάζει και πρέπει να βάζει ψηλά στην ατζέντα μας και το ζήτημα της δημοκρατίας».

Πιο μαζικό το δεύτερο κύμα της πανδημίας

«Ο κ. Μητσοτάκης πέτυχε να μετατρέψει μια υγειονομική επιτυχία σε απόλυτο φιάσκο. Δεν είναι καθόλου εύκολο πράγμα. Πρέπει να κάνεις σειρά λαθών και να έχεις απόλυτη έλλειψη στρατηγικής και σχεδιασμού για να το πετύχεις» επισήμανε αναφορικά με την πανδημία του κορονοϊού

Αναφέρθηκε με αιχμηρό τρόπο στο ότι φτάσαμε «να μην υπάρχουν αντιδραστήρια για τα τεστ, και να παραδίνεται η “δουλειά” σε φίλα προσκείμενα στην κυβέρνηση ιδιωτικά εργαστήρια» με αντίτιμο «να υποτάσσεται ακόμη και ο λόγος της επιστήμης στις σκοπιμότητες της πολιτικής και της κυβερνητικής προπαγάνδας».

Προειδοποίησε την κυβέρνηση «αν δεν υπάρξει, έστω και τώρα, στο και πέντε, ένα συμπαγές, μελετημένο, συνολικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας, θα είναι υπεύθυνη για ό, τι ακολουθήσει τον χειμώνα που έρχεται» και ξεκαθάρισε πως για τον ΣΥΡΙΖΑ «δεν υπάρχει περίπτωση να υποκύψουμε στον πειρασμό της μικροπολιτικής με την οποία η ΝΔ ως αντιπολίτευση αντιμετώπισε κάθε καταστροφή, στην περίοδο της δικής μας διακυβέρνησης».

Επισήμανε δε πως παράλληλα «δεν πρόκειται να σωπάσουμε, εν ονόματι οποιασδήποτε σκοπιμότητας, μπροστά στο χρονικό μιας προαναγγελθείσας τραγωδίας, στην οποία αυτή τη στιγμή με μαθηματική ακρίβεια μας οδηγεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Αποτέλεσμα εντιμότητας το «μαξιλάρι» των 37 δισ.

Τα δραματικά αποτελέσματα «δεν ήταν ούτε λάθος ούτε αβλεψία, αλλά ήταν άποψη, ήταν πολιτική επιλογή. Ήταν η λογική να αφήσουν την οικονομική πανδημία της αγέλης να εξελιχθεί» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, συμπεραίνοντας πως «η επικοινωνία, με δυο λόγια, αλαλάζει, ενώ η κοινωνία στενάζει». «Για το μαξιλάρι, δείγμα και αποτέλεσμα της εντιμότητας, της νοικοκυροσύνης, του σεβασμού στα λεφτά του λαού, και της πρόνοιας για το σήμερα και το αύριο της χώρας, μόνο υπερήφανοι μπορούμε να είμαστε» επισήμανε και υπενθύμισε πως «καμιά κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση και μετά, δεν συμπεριφέρθηκε με το αίσθημα της εθνικής και κοινωνικής ευθύνης, που εμείς επιδείξαμε. Αγνοώντας το κομματικό κόστος και τους εκλογικούς σχεδιασμούς».

Τι θα κάνουμε όταν η Τουρκία προκηρύξει οικόπεδα;

«Θα επαναλάβω μόνο αυτό που είπα πρόσφατα στη Βουλή. Στα ρηχά των Πρεσπών ήταν με χλαμύδες, αλλά στα βαθιά του Αιγαίου είναι με πιτζάμες» επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στα Ελληνοτουρκικά και κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι κινείται «βλέποντας και κάνοντας», χωρίς αποφασιστικότητα και με εμφανή αμηχανία. Αφού απαρίθμησε τις απανωτές περιπτώσεις ολιγωρίας και ατολμίας της κυβέρνησης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτήθηκε: «Όταν, σύντομα, η Τουρκία προκηρύξει οικόπεδα και εισέλθει εντός της ΑΟΖ που μόλις ορίσαμε με την Αίγυπτο, κάτω από την Ρόδο και την Κάρπαθο και δίπλα στην Κρήτη- ποιες θα είναι οι κόκκινες γραμμές μας; Οι εταίροι μας θα πιεστούν να εφαρμόσουν ισχυρές κυρώσεις ή ούτε τότε; Και κυρίως ρωτώ, τι ακριβώς κάνουμε σήμερα ώστε να μην φτάσουμε σε αυτό το σημείο;».

Επανέλαβε δε πως «για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ οποιαδήποτε εθνική στρατηγική, πρέπει να έχει ως στόχο τον τερματισμό των εκβιασμών από την Τουρκία, την επανεκκίνηση των διερευνητικών για την υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ και τη Χάγη» ενώ προειδοποίησε πως «η έλλειψη στρατηγικής – ή ακόμη χειρότερα, οποιαδήποτε άλλη ανομολόγητη στρατηγική – θα οδηγήσουν τη χώρα σε ακόμα πιο επικίνδυνες περιπέτειες».

Οι μίζεροι εγωισμοί δεν έχουν θέση στον ΣΥΡΙΖΑ

Αναφερόμενος στις εσωκομματικές διεργασίες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε πως «η αναβάπτιση όλων μας στις αξίες της αλληλεγγύης, της συντροφικότητας, της αφοσίωσης στα συμφέροντα του λαού και της πατρίδας αποκτά ζωτική σημασία» και ξεκαθάρισε πως «οι μίζεροι εγωισμοί, ο διάλογος όχι ως ανταλλαγή απόψεων και επιχειρημάτων, αλλά ως μέσο εξουδετέρωσης της διαφορετικής φωνής, δεν έχει θέση στο χώρο μας».

Επισήμανε δε σε αυστηρό τόνο πως «καθώς, επιχειρείται μια χυδαία παρέμβαση εχθρικών κέντρων στις διεργασίες μας, οφείλουμε να προχωρήσουμε χωρίς κρυφούς ή φανερούς υπολογισμούς, κάτι που είναι καθαρό σε ό,τι με αφορά τουλάχιστον».

Επανέλαβε πως «τους επόμενους μήνες δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί συνέδριο με φυσική παρουσία», αναβάλλοντάς το «μέχρι η επιδημιολογική εξέλιξη να μας δώσει τη δυνατότητα να το διεξάγουμε» και παρέθεσε τους στόχους του κόμματος το επόμενο διάστημα:

«Να προχωρήσουμε με γοργά βήματα στην οργανωτική ανασυγκρότηση και στη ψηφιακή λειτουργία, όπως απαιτεί η δύσκολη συνθήκη που βιώνουμε. Να προχωρήσουμε στη συζήτηση και έγκριση των προγραμματικών μας θέσεων. Να προχωρήσουμε στη διαδικτυακή πραγματοποίηση του Διεθνούς Συνεδρίου που αναβάλαμε. Και κυρίως να προχωρήσουμε σε μια πιο συστηματική, πιο στιβαρή και συνεκτική συλλογική λειτουργία. Με ενιαίο πολιτικό κέντρο που θα λειτουργεί σε εβδομαδιαία βάση, με Με τακτικές συνεδριάσεις των μεγαλύτερων οργάνων, του Πολιτικού Συμβουλίου και της ΚΕΑ, διαδικτυακά και βεβαίως για κρίσιμες αποφάσεις και της ΚΕ».

Ο κ. Τσίπρας αφού πρότεινε επισήμως για τη θέση του Γραμματέα τον Δημήτρη Τζανακόπουλο, ευχαρίστησε προσωπικά τον απερχόμενο, Πάνο Σκουρλέτη, καθώς έδωσε «σε πολύ δύσκολες συνθήκες αποφασιστικά τη μάχη, κάποτε και με προσωπικό κόστος, για να ανταποκριθεί το κόμμα στις απαιτήσεις δύο εκλογικών αναμετρήσεων, να σταθεί όρθιο στις τοξικές επιθέσεις για τις Πρέσπες, να σταθεί ενωμένο και χωρίς αναταράξεις στη μετάβαση από την κυβέρνηση στην αντιπολίτευση».

Ευχαρίστησε επίσης τον απερχόμενο εκπρόσωπο Τύπου, Αλέξη Χαρίτση, εκφράζοντας την ελπίδα «να παραμείνουμε σε στενή συνεργασία και το επόμενο διάστημα» και ευχήθηκε καλή επιτυχία στον νέο εκπρόσωπο, Νάσο Ηλιόπουλο και την ομάδα που θα τον πλαισιώνει. «Ας μη ξεχνάμε: Και πάλι στους δρόμους του αγώνα θα κριθεί το δίκιο» είπε καταληκτικά ο Αλέξης Τσίπρας, συμπληρώνοντας πως «τέτοιοι δρόμοι, χωρίς αριστερό κόμμα δυνατό, ενωμένο, δημοκρατικό στη λειτουργία του, συμπαγές και αποτελεσματικό στη δράση του, δεν μπορούν να υπάρξουν».

Ετικέτες: ΣΥΡΙΖΑΤΣΙΠΡΑΣ
Προηγούμενη Ανάρτηση

Φυλακές Κέρκυρας: Βρέθηκαν όπλα στα κελιά κρατουμένων

Επόμενη Ανάρτηση

Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε ο 13χρονος που είχε εξαφανιστεί στη Σταυρούπολη

Σχετικές Ειδήσεις

Υπόθεση Novartis-Λοβέρδος: «Είχα αποφασίσει να δείρω τον Τσίπρα μέσα στη Βουλή»

Υπόθεση Novartis-Λοβέρδος: «Είχα αποφασίσει να δείρω τον Τσίπρα μέσα στη Βουλή»

8 ώρες πριν

«Έχω την διαβεβαίωση από τον πρώην προστατευόμενο μάρτυρα στην υπόθεση Novartis, Νίκο Μανιαδάκη, πώς οι Φιλίστωρας Δεσταμπασίδης και Μαρία Μαραγγέλη είχαν καταθέσει υπό καθεστώς προστασίας και στην...

Τέμπη: Κατατέθηκε το αίτημα του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Τέμπη: Κατατέθηκε το αίτημα του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

3 ημέρες πριν

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ κατέθεσε αίτημα σύστασης Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης κατά του πρώην υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κ....

Τις αναγκαίες αλλαγές στο ΠΔ 194/Δ/2025 για την οριοθέτηση των οικισμών κάτω των 2.000 κατοίκων ανέδειξε με επιχειρήματα ο Λευτέρης Αυγενάκης

Τις αναγκαίες αλλαγές στο ΠΔ 194/Δ/2025 για την οριοθέτηση των οικισμών κάτω των 2.000 κατοίκων ανέδειξε με επιχειρήματα ο Λευτέρης Αυγενάκης

1 εβδομάδα πριν

Με συγκεκριμένες προτάσσεις συμμετείχε ο Λευτέρης Αυγενάκης στη σύσκεψη που έγινε στη Βουλή στην αίθουσα Γερουσίας στις 15-05-2025 υπό τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρο...

Με μπόνους επιχειρεί να δελεάσει (και) τους γιατρούς ο Μητσοτάκης

Με μπόνους επιχειρεί να δελεάσει (και) τους γιατρούς ο Μητσοτάκης

1 εβδομάδα πριν

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο παρελθόν ιδιαίτερα εχθρικός σε μπόνους και επιδόματα, επιχειρεί τώρα να τα εντάξει στα προεκλογικά του τεχνάσματα, όπως το πρόσφατο...

Ροή Ειδήσεων

Ναυάγιο Πύλου: 15 στελέχη του Λιμενικού παραπέμπονται στον ανακριτή για κακούργημα

Σύγκρουση ΟΠΕΚΕΠΕ – Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας: Αρνείται να παραιτηθεί ο Σαλάτας;

ΕΟΔΥ: «Χαμηλά» κινούνται γρίπη και covid – Συνολικά τέσσερις θάνατοι

Το Variety εκθέτει την κυβέρνηση Μητσοτάκη: Η Ελλάδα χρωστά 100 εκατ. ευρώ σε διεθνείς παραγωγές – Τι απαντάει ο ΕΚΚΟΜΕΔ

Λάρισα: Η μητέρα συνευρισκόταν με άνδρες στο δωμάτιο όπου κοιμόντουσαν τα παιδιά!

Σεισμός στην Κρήτη: Ρωγμές σε σχολεία, αγωνία για τη συνέχεια – Τι φοβούνται οι γονείς, τι λένε οι επιστήμονες

Υπόθεση Novartis-Λοβέρδος: «Είχα αποφασίσει να δείρω τον Τσίπρα μέσα στη Βουλή»

Γλυκά Νερά: Προφυλακίστηκε ο 17χρονος για τον ξυλοδαρμό του 50χρονου

Μέρκελ: «Κίνδυνος να καταστραφεί η Ευρώπη λόγω μονομερών πολιτικών κρατών για το μεταναστευτικό»

Ραφήνα: Νέες πληροφορίες για τον 41χρονο που εντοπίστηκε νεκρός σε αμπελώνα

  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Κοινωνία
  • Δικαιοσύνη
  • Συνεντεύξεις
  • Κόσμος
  • Media
  • Αθλητισμός

© 2020 VickyPedia.gr

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Εμφάνιση όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Κοινωνία
  • Δικαιοσύνη
  • Συνεντεύξεις
  • Κόσμος
  • Media
  • Αθλητισμός

© 2020 VickyPedia.gr

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies. Με την περιήγηση στην ιστοσελίδα συμφωνείτε στην χρησιμοποίηση τους.