Σάββατο, 10 Ιανουαρίου, 2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Εμφάνιση όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Κοινωνία
  • Δικαιοσύνη
  • Συνεντεύξεις
  • Κόσμος
  • Media
  • Αθλητισμός
VickyPedia
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Κοινωνία
  • Δικαιοσύνη
  • Συνεντεύξεις
  • Κόσμος
  • Media
  • Αθλητισμός
Σάββατο, 10 Ιανουαρίου, 2026
VickyPedia
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Εμφάνιση όλων των αποτελεσμάτων

Αλέξης Τσίπρας: Αναστολή κομματικής ιδιότητας για όσα μέλη υβρίζουν συντρόφους – Τι προτείνει για την εκλογή της ΚΕ

4 έτη πριν
Πολιτική
Αλέξης Τσίπρας: Αναστολή κομματικής ιδιότητας για όσα μέλη υβρίζουν συντρόφους – Τι προτείνει για την εκλογή της ΚΕ
Share on FacebookShare on Twitter

Ποσόστωση των προερχόμενων από την περιφέρεια για την εκλογή της Κεντρικής Επιτροπής εισηγήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας ενόψει του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Παράλληλα έστειλε αυστηρό μήνυμα προς όσα μέλη προχωρούν σε ύβρεις ή αήθεις αντιδικίες, ζητώντας την αναστολή της κομματικής τους ταυτότητας τουλάχιστον μέχρι το συνέδριο.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τόνισε ότι «είμαστε ενάμιση μήνα πριν το συνέδριο. Το πρώτο που θέλω να πω και θέλω να είμαι πολύ σαφής είναι ότι οφείλουμε στην πορεία προς το συνέδριο να περιφρουρήσουμε την ποιότητα του πολιτικού διαλόγου. Να περιφρουρήσουμε την συντροφικότητα και την ενότητα του κόμματος.

Η πολιτική διαφωνία είναι στοιχείο της εσωκομματικής δημοκρατίας, αναμφισβήτητα. Κι αυτό δεν πρέπει να το αγνοούμε. Ίσα ίσα πρέπει να το ενισχύσουμε.

Οι ύβρεις ή οι αήθεις αντιδικίες δεν είναι στοιχείο εσωκομματικής δημοκρατίας. Είναι στοιχείο διαλυτικό.

Θέλω να σας ζητήσω να εξουσιοδοτήσουμε τον γραμματέα του κόμματος και την γραμματέα της ΚΟ, ώστε από δω και στο εξής οποιοσδήποτε σύντροφος ή συντρόφισσα, εννοώ μέλος του κόμματος -δεν μιλάω προφανώς για τους φίλους μας αλλά για τα μέλη μας- που προβεί όχι σε κατάθεση πολιτικής θέσης ή απόψεων αλλά σε αήθεις αναφορές υβριστικές απέναντι σε συντρόφους, να λαμβάνουν μέτρα αναστολής της κομματικής τους ιδιότητας, τουλάχιστον, μέχρι το συνέδριο».

Η πρόταση για 13 ξεχωριστές περιφέρειες

Ποσόστωση των προερχόμενων από την περιφέρεια για την εκλογή της Κεντρικής Επιτροπής εισηγήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας ενόψει του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

«Διεξάγεται όπως ξέρετε μια συζήτηση σε σχέση με το πώς θα μπορέσουμε, αν η πρόταση που έχω καταθέσει στον προσυνεδριακό διάλογο γίνει δεκτή από το συνέδριο, να εκλεγεί από την βάση του κόμματος η ΚΕ, πώς θα μπορέσουμε αυτή η εκλογή να γίνει όσο το δυνατόν πιο λειτουργική και να δούμε, διάφορες ασφαλιστικές δικλείδες» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ – ΟΣ και συμπλήρωσε:

«Έλαβα και μια επιστολή από γραμματείς Νομαρχιακών Επιτροπών, η οποία μιλά για την ανάγκη συνολικά ως κόμμα να υιοθετήσουμε την λογική της αποκέντρωσης, της περιφερειακής στρατηγικής για τη συγκρότηση του κράτους, της οικονομίας, αλλά και του κόμματος.

Και καταλήγει, σε ό,τι αφορά το κόμμα, στη πρόταση η εκλογή των μελών της ΚΕ να γίνει από τη βάση του κόμματος ανά περιφέρεια, και με την μέριμνα για την ενίσχυση των εκπροσώπων των μαζικών χώρων ώστε να αντιμετωπιστεί το χρόνιο πρόβλημα της υποεκπροσώπησης της περιφέρειας στα όργανα του Κόμματος.

Θεωρώ ότι αυτός ο προβληματισμός που έχει αναπτυχθεί είναι γόνιμος.

Σε αυτή την τομή την οποία επιχειρούμε να κάνουμε και υιοθετώντας την αντίληψη της περιφερειακής στρατηγικής και για το κράτος αλλά και για την οικονομία, έχει βάση η πρόταση να ενισχύσουμε τη περιφερειακή εκπροσώπηση και συγκρότηση του κόμματος.

Συνεπώς θα ήθελα να σας καταθέσω την σκέψη μου, η συγκρότηση της ΚΕ, εφόσον αποφασιστεί από το Συνέδριο η απευθείας εκλογή από τα μέλη μας, να διεξαχθεί σε 13 ξεχωριστές περιφέρειες, που θα εκλέγουν αριθμό ανάλογο με τη δύναμη των μελών του κόμματος σε κάθε περιφέρεια.

Έτσι θα πάμε από το 25% με 30% περίπου, που παραδοσιακά εκπροσωπείται η περιφέρεια, στο 50% της νέας Κεντρικής Επιτροπής.

Και πέραν αυτού η πρόταση αυτή, επιπλέον διασφαλίζει και τη λειτουργικότητα της ψηφοφορίας και ταυτόχρονα την ισότιμη σχέση ανάμεσα σε αυτό που ονομάζουμε πιο προβεβλημένα στελέχη και λιγότερο προβεβλημένα στελέχη».

Ετικέτες: topΑλέξης ΤσίπραςΚεντρική ΕπιτροπήΣΥΡΙΖΑ
Προηγούμενη Ανάρτηση

Τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για 10.000 οικογένειες, ασφάλεια για όλους

Επόμενη Ανάρτηση

Κυρώσεις εναντίον του Πούτιν αποφάσισε η ΕΕ

Σχετικές Ειδήσεις

Χρήστος Καπετάνος προς Βασίλη Κικίλια: “Να αναγνωριστεί η υπηρεσία των πληρωμάτων στα σκάφη αναψυχής, για να αρθεί μία χρόνια αδικία”

Χρήστος Καπετάνος προς Βασίλη Κικίλια: “Να αναγνωριστεί η υπηρεσία των πληρωμάτων στα σκάφη αναψυχής, για να αρθεί μία χρόνια αδικία”

5 ημέρες πριν

Άλλος ένας βουλευτής διαπίστωσε την αδικία που υφίστανται τα πληρώματα των ιδιωτικών σκαφών αναψυχής. Πρόκειται για τον Χρήστο Καπετάνο, της...

Βγήκε μπροστά από… ανάγκη ο Κωστής Χατζηδάκης και αγνόησε το… λεκτικό ξύλο

Βγήκε μπροστά από… ανάγκη ο Κωστής Χατζηδάκης και αγνόησε το… λεκτικό ξύλο

7 ημέρες πριν

Δέχθηκε πολλά πυρά ο Κωστής Χατζηδάκης, για την ενέργειά του να βγει μπροστά για τα χρήματα που έχουν εισπράξει οι...

Το κόμμα της Καρυστιανού, η 28η Φεβρουαρίου και ο κίνδυνος να Διχάσει αντί να Ενώσει

Το κόμμα της Καρυστιανού, η 28η Φεβρουαρίου και ο κίνδυνος να Διχάσει αντί να Ενώσει

7 ημέρες πριν

Άνοιξε νέα συζήτηση για το κόμμα -ή, κίνημα όπως η ίδια αρέσκεται να το ονομάζει-, που ετοιμάζεται να ιδρύσει η...

Τέμπη: Απολογήθηκε ο Τριαντόπουλος για την αλλοίωση του χώρου – Έκλεισε ο κύκλος των απολογιών για την υπόθεση

Τέμπη: Απολογήθηκε ο Τριαντόπουλος για την αλλοίωση του χώρου – Έκλεισε ο κύκλος των απολογιών για την υπόθεση

3 εβδομάδες πριν

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι απολογίες την κατηγορούμενων για την αλλοίωση του χώρου του δυστυχήματος των Τεμπών με τον πρώην υφυπουργό Χρήστο...

Ροή Ειδήσεων

Εμπόλεμη ζώνη η Τεχεράνη: Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς στον ξεσηκωμό κατά του καθεστώτος

NBA: Με ηγέτη τον Γιάννη οι Μπακς «άλωσαν» το Λος Άντζελες

Το Λονδίνο αποδεσμεύει 200 εκατ. λίρες για να προετοιμάσει τις ένοπλες δυνάμεις για το ενδεχόμενο ανάπτυξής τους στην Ουκρανία

Δεμένα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά – Ακυρώσεις δρομολογίων με αποφάσεις των ακτοπλοϊκών εταιρειών

Συρία: Ο στρατός βομβαρδίζει τις κουρδικές συνοικίες του Χαλεπιού – Ζητεί από τους Κούρδους μαχητές να παραδοθούν

Kαιρός: Βροχές και καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα – Πότε θα χιονίσει στην Αττική

Αγρότες: Σήμερα στη Νίκαια η πανελλαδική των μπλόκων – Αποφασίζει για αντιπροσωπεία και ατζέντα

Πυρκαγιά σε διαμέρισμα στο Περιστέρι – Χωρίς τις αισθήσεις της εντοπίστηκε ηλικιωμένη

ΚΥΣΕΑ: Παρατάθηκαν οι θητείες των αρχηγών των Γενικών Επιτελείων Στρατού – Παραμένουν και οι αρχηγοί ΕΛ.ΑΣ. και Πυροσβεστικής

Hellenic Train: Ακινητοποίηση αμαξοστοιχίας και καθυστερήσεις στα δρομολόγια του Προαστιακού Πατρών

  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Κοινωνία
  • Δικαιοσύνη
  • Συνεντεύξεις
  • Κόσμος
  • Media
  • Αθλητισμός

© 2020 VickyPedia.gr

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Εμφάνιση όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Κοινωνία
  • Δικαιοσύνη
  • Συνεντεύξεις
  • Κόσμος
  • Media
  • Αθλητισμός

© 2020 VickyPedia.gr

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies. Με την περιήγηση στην ιστοσελίδα συμφωνείτε στην χρησιμοποίηση τους.