Παρασκευή, 4 Ιουλίου, 2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Εμφάνιση όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Κοινωνία
  • Δικαιοσύνη
  • Συνεντεύξεις
  • Κόσμος
  • Media
  • Αθλητισμός
VickyPedia
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Κοινωνία
  • Δικαιοσύνη
  • Συνεντεύξεις
  • Κόσμος
  • Media
  • Αθλητισμός
Παρασκευή, 4 Ιουλίου, 2025
VickyPedia
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Εμφάνιση όλων των αποτελεσμάτων

Στέφανος Κασσελάκης: H μελλοντική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υποκλιθεί σε κανέναν – Βγαίνουμε στην αντεπίθεση

2 έτη πριν
Πολιτική
Στέφανος Κασσελάκης: Γιατί ζήτησα δηµοψήφισµα για τις διαγραφές
Share on FacebookShare on Twitter

«Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να ανασυγκροτήσουμε ένα μεγάλο προοδευτικό κοινωνικό ρεύμα νίκης» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και υπογράμμισε ότι οι ευρωεκλογές πρέπει να στείλουν ένα μήνυμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Για την επόμενη περίοδο βάζουμε μεγάλους στόχους, γιατί είμαστε η αξιωματική αντιπολίτευση που φιλοδοξεί να ξανακυβερνήσει. Δεν μας αρκεί η άμυνα απέναντι στις συντηρητικές πολιτικές της ΝΔ. Θα βγούμε στην αντεπίθεση με λύσεις για τα προβλήματα της κοινωνικής πλειοψηφίας» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και συμπλήρωσε:

«Και θέλουμε οι ευρωεκλογές, παρότι δεν εκλέγουν κυβέρνηση και χαρακτηρίζονται από χαλαρή ψήφο, να δώσουν ένα μήνυμα στον κ. Μητσοτάκη: Να τελειώνουμε με το άλλοθι του 41%. Γι’ αυτό βάζουμε φιλόδοξους στόχους.

Και θα κάνουμε το παν για να πετύχουμε αυτούς τους μεγάλους στόχους και να ξανακερδίσουμε τους 1,3εκ. συμπολίτες μας που μας ψήφισαν έστω και για μια φορά και μετά μας γύρισαν την πλάτη. Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να ανασυγκροτήσουμε ένα μεγάλο προοδευτικό κοινωνικό ρεύμα νίκης.  Είμαι αισιόδοξος, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία γιγαντώθηκε μέσα από την επαφή του με τα ίδια κοινωνικά στρώματα που σήμερα  καταπιέζονται ξανά. Μπορούμε να το ξανακάνουμε».

«Δεν τιμά την Ελλάδα η στάση του κυρίου Γεραπετρίτη»

Ο αρχηγός της αξιωματικής εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Γιώργο Γεραπετρίτη για τις υποκλίσεις του στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δώσει εξηγήσεις.

«Προσωπικά ο κ. Γεραπετρίτης μου είναι συμπαθής, αλλά δεν μπορείς να ψεύδεσαι ότι η υπόκλιση ήταν για την Πρόεδρο της Δημοκρατίας όταν την ίδια υπόκλιση είχες κάνει και στο αεροδρόμιο. Φανταστείτε να ήταν υπουργός Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ. Η προπαγάνδα των ΝΔ θα μας είχε κάνει να πέσουμε από κυβέρνηση. Πρέπει να δοθούν εξηγήσεις από τον κύριο πρωθυπουργό και αυτή τη στάση. Να είστε σίγουροι όλοι ότι η μελλοντική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται ποτέ να υποκλιθεί σε κανέναν. Δεν τιμά την Ελλάδα η στάση του κυρίου Γεραπετρίτη» υπογράμμισε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στηρίζει σταθερά την προώθηση του ελληνοτουρκικού διαλόγου στη βάση του διεθνούς δικαίου.

«Και άρα καλωσορίσαμε τη σύγκληση του 5ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας στην Αθήνα. Επειδή είμαστε δύναμη πατριωτικής ευθύνης, αναγνωρίζουμε κάθε θετικό βήμα και δεν θα συρθούμε ποτέ στην πατριδοκαπηλία που επέδειξε ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ την περίοδο της Συμφωνίας των Πρεσπών ή αργότερα, την περίοδο 2021-2023 στα ελληνοτουρκικά.

Εμείς επιδιώκουμε σταθερά και πάντοτε αμοιβαία επωφελείς λύσεις, που διασφαλίζουν την εθνική κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Με γνώμονα αυτή την στάση μας, ζητάμε διευκρινίσεις για τη Διακήρυξη που υπεγράφη, ώστε να γίνει σαφές σε πιο βαθμό κατοχυρώνει τα συμφέροντά μας.

Και θέση μας είναι ότι το κλίμα αυτό του διαλόγου και της μείωσης των εντάσεων δεν μπορεί να είναι μια φούσκα που θα διαλυθεί μόλις ο κ. Ερντογάν εξασφαλίσει την αγορά των F16 και των Eurofighter».

Γι αυτό, συμπλήρωσε, «επανερχόμαστε στην πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για τη σύνδεση της προσφυγής στη Χάγη με την αναθεώρηση της Τελωνειακής Ένωσης ΕΕ-Τουρκίας.

Γι αυτό και περιμέναμε από τον Έλληνα Πρωθυπουργό να υπενθυμίσει στον Τούρκο Πρόεδρο, ότι ο ίδιος το 2017, στη συνέντευξη Τύπου με τον Αλέξη Τσίπρα, είχε ρητά αναφερθεί σε μουσουλμανική μειονότητα, ενώ προχθές μίλησε για «τουρκική».

Ο κ. Μητσοτάκης δεν το έπραξε, είτε γιατί επιμένει στην προεκλογική του στάση ότι η Θράκη είναι για εκείνον αντικείμενο μικροπολιτικής είτε από πολιτική μικρότητα, σε ένα τομέα, την εξωτερική πολιτική, που απαιτεί τη μέγιστη δυνατή εθνική συνεννόηση και συμπόρευση.

Εμείς θα το υπενθυμίζουμε σε όλη την πορεία του ελληνοτουρκικού διαλόγου, γιατί οι καθαροί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλου.

Και γιατί οι ενεργητικές πρωτοβουλίες διαλόγου που υποστηρίζουμε, απαιτούν συγκλίσεις στα ζητήματα συνεργασίας, όπου αυτό είναι άμεσα δυνατό, αλλά και καθαρές εξηγήσεις στα δύσκολα ζητήματα, που δεν θα αφήνουν περιθώριο για πολλαπλές ερμηνείες παρακάτω.

Το ίδιο θα συνεχίσουμε να λέμε για το δικαίωμα των νησιών μας στην άμυνα, χωρίς να δεχόμαστε τη σχετικοποίηση ζητημάτων που ακουμπάνε τον πυρήνα της εθνικής μας κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Αυτή είναι η θέση και η στάση ευθύνης της αριστερής, προοδευτικής και δημοκρατικής παράταξης.

Με καθαρές προθέσεις για βελτίωση και εμβάθυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων και με καθαρές τοποθετήσεις για τα σπουδαιότερα κεφάλαια αυτών των σχέσεων.

Θέλουμε οι λαοί μας να ζήσουν ειρηνικά, με σταθερότητα και συνανάπτυξη.

Για να πετύχουμε, όμως, μια τέτοια μακρόπνοη αρμονική συμβίωση, πρέπει να θέσουμε τους όρους για την επίτευξή της» υπογράμμισε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο Μητσοτάκης να «παραιτήσει» σήμερα τον Οικονόμου

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε εκτενή αναφορά στην οπαδική βία και ζήτησε την άμεση αποπομπή του Γιάννη Οικονόμου από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. «Δεν είναι ανεκτό ένας νέος φίλαθλος, ο Μιχάλης Κατσουρής, να δολοφονείται από στρατιές Κροατών νεοναζί.

Δεν είναι ανεκτό ένας νεαρός αστυνομικός να δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή έπειτα από δολοφονική επίθεση χούλιγκαν.  Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να ξεπεράσει τον κίνδυνο και να επιστρέψει σύντομα στην οικογένειά του. Δεν είναι ανεκτό ο υπουργός να μένει στη θέση του μετά από όλα αυτά. Αν ο ίδιος δεν έχει την ευθιξία να παραιτηθεί, θα πρέπει ο πρωθυπουργός να τον «παραιτήσει» σήμερα. Εκτός κι αν ισχυρίζεται πως ο Υπουργός του ακόμα «ψάχνει τις πρίζες» στο γραφείο του».

Ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε ότι στην «πολιτική δεν αρκούν οι ευχές. Χρειάζονται πολιτικές που θα μειώνουν τις ανισότητες ώστε να μην υπάρχουν αποκλεισμένοι νέοι που στρέφονται στη βία.

Η βία δεν είναι φυσικό φαινόμενο. Είναι κοινωνικό φαινόμενο και πρέπει να το χτυπήσουμε στη ρίζα του. Δίνοντας προοπτική στη νέα γενιά. Εξασφαλίζοντας ένα ασφαλές και γεμάτο ελπίδα αύριο. Να επενδύσουμε στο αύριο κοιτάζοντας όμως και το σήμερα.

Χρειάζονται πράξεις, πολιτική βούληση σύγκρουσης με τα μεγάλα συμφέροντα και επαρκές και ρεαλιστικό νομοθετικό πλαίσιο το οποίο όμως θα εφαρμόζεται και στην πράξη. Χωρίς επικοινωνιακού τύπου αναποτελεσματικές αυστηροποιήσεις ποινών όπως για μια ακόμα φορά ευαγγελίζεται ο κύριος Μητσοτάκης, αλλά με συνοχή, συνεκτικότητα και κυρίως με διασφάλιση των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των πολιτών. Όχι με μαζικές προσαγωγές από κλειστά γήπεδα που θυμίζουν άλλες σκοτεινές εποχές».

Ετικέτες: topΚυριάκος ΜητσοτάκηςΣτέφανος ΚασσελάκηςΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Προηγούμενη Ανάρτηση

Κυριάκος Βελόπουλος: Γίνονται πράγματα που μάς θυμίζουν το 1974 και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Επόμενη Ανάρτηση

Νικόλας Φαραντούρης: Όχι στην ευκαιριακή εξομάλυνση των σχέσεών μας με την Τουρκία

Σχετικές Ειδήσεις

Σύγκρουση ΟΠΕΚΕΠΕ – Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας: Αρνείται να παραιτηθεί ο Σαλάτας;

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Το e-mail που «καίει» Παπασταύρου, Μπρατάκο και Βορίδη

2 ημέρες πριν

Νέες αποκαλύψεις δυναμιτίζουν το ήδη βεβαρυμμένο κλίμα γύρω από την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, με τα στοιχεία να δείχνουν ότι η κυβέρνηση γνώριζε για χιλιάδες...

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Παραιτήθηκαν Βορίδης και 3 υφυπουργοί από την κυβέρνηση

Νέοι απίστευτοι διάλογοι για τα «όργια» στον ΟΠΕΚΕΠΕ – «Να γ@μ@@εί ο υπουργός, με βάνει να κάνω μήνυση στην Τυχεροπούλου»

3 ημέρες πριν

Στο φως της δημοσιότητας έρχονται νέα εξοργιστικά στοιχεία που αποκαλύπτουν την πραγματική έκταση της σήψης στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Οι νέοι διάλογοι που βλέπουν το...

Υπουργείο Δικαιοσύνης εναντίον Δικαστών και Εισαγγελέων επειδή δεν δέχονται fast track δίκες

Υπουργείο Δικαιοσύνης εναντίον Δικαστών και Εισαγγελέων επειδή δεν δέχονται fast track δίκες

3 ημέρες πριν

Σκληρή αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μεταξύ του υπουργείου Δικαιοσύνης και της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων μετά την απόφαση της δεύτερης να...

Υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ: Νέος υπουργός Μετανάστευσης ο Θάνος Πλεύρης – Ποιοι είναι οι νέοι υφυπουργοί

Υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ: Νέος υπουργός Μετανάστευσης ο Θάνος Πλεύρης – Ποιοι είναι οι νέοι υφυπουργοί

6 ημέρες πριν

Παράλληλα, Υφυπουργός Εξωτερικών αναλαμβάνει ο Χάρης Θεοχάρης, Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο Γιάννης Ανδριανός και Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης ο Χρήστος Δερμεντζόπουλος. Η ορκωμοσία του νέου Υπουργού και των νέων...

Ροή Ειδήσεων

Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: «Θέλω να δικαιωθεί η ψυχή της» – Η κατάθεση της μητέρας της

Παγκοσμίως πρωτοφανές η σύλληψη των δύο ψυχιάτρων, τονίζει η Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία

Nordic Monitor: «Μυστικές επαφές Τουρκίας – Συρίας για ΑΟΖ στην Ανατολική Μεσόγειο»

Ανεξέλεγκτη η μεγάλη πυρκαγιά στην ανατολική Αττική – Σπίτια στις φλόγες, απειλούνται οικισμοί και στα Σπάτα

Τέσσερις τραυματίες σε επίθεση με τσεκούρι σε τρένο στην Βαυαρία

Τουρκία: Δύο δασικές πυρκαγιές απειλούν τον αυτοκινητόδρομο Σμύρνης-Τσεσμέ

Λίβανος: Ένας νεκρός από επίθεση ισραηλινού μη επανδρωμένου αεροσκάφους σε αυτοκινητόδρομο που οδηγεί στη Βηρυτό – ΒΙΝΤΕΟ

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στον Ασπρόπυργο: Κατασχέθηκαν όπλα και εντοπίστηκαν ρευματοκλοπές – BINTEO

Φρίκη στην Αττική: Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις για τον ομαδικό βιασμό της 14χρονης από τέσσερα άτομα – Δύο συλλήψεις

Ραφήνα: Φωτιά σε σπίτια – Βίντεο αναγνωστών

  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Κοινωνία
  • Δικαιοσύνη
  • Συνεντεύξεις
  • Κόσμος
  • Media
  • Αθλητισμός

© 2020 VickyPedia.gr

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Εμφάνιση όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Κοινωνία
  • Δικαιοσύνη
  • Συνεντεύξεις
  • Κόσμος
  • Media
  • Αθλητισμός

© 2020 VickyPedia.gr

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies. Με την περιήγηση στην ιστοσελίδα συμφωνείτε στην χρησιμοποίηση τους.