Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου, 2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Εμφάνιση όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Κοινωνία
  • Δικαιοσύνη
  • Συνεντεύξεις
  • Κόσμος
  • Media
  • Αθλητισμός
VickyPedia
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Κοινωνία
  • Δικαιοσύνη
  • Συνεντεύξεις
  • Κόσμος
  • Media
  • Αθλητισμός
Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου, 2026
VickyPedia
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Εμφάνιση όλων των αποτελεσμάτων

Στέφανος Κασσελάκης στην : Άμεση παραίτηση Μητσοτάκη και προκήρυξη εκλογών

2 έτη πριν
Πολιτική
Στέφανος Κασσελάκης στην : Άμεση παραίτηση Μητσοτάκη και προκήρυξη εκλογών
Share on FacebookShare on Twitter

Η λύση «στο σημερινό πολιτικό αδιέξοδο» είναι άμεση παραίτηση Μητσοτάκη και προκήρυξη εκλογών, «να φύγει ως εκλεγμένος πρωθυπουργός έπειτα από τις αποκαλύψεις για ένα τεράστιο σκάνδαλο, όπως άλλωστε θα γινόταν σε κάθε δημοκρατική χώρα της Ευρώπης», υποστηρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης σε άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», αναφέροντας ότι γυρνάει στο στρατόπεδο μετά την παρέλαση στη Θήβα «συγκινημένος, ανανεωμένος, ανυποχώρητος».

«Η Ελλάδα θα επανέλθει στην ομαλότητα, είτε το θέλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης είτε όχι», σημειώνει.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επικαλείται παραδείγματα πρωθυπουργών που παραιτήθηκαν με πολύ μικρότερες αφορμές, σημειώνοντας ότι «εμείς έχουμε την κυβερνητική συγκάλυψη ενός προαναγγελθέντος εγκλήματος που στέρησε τις ζωές 57 συμπολιτών μας». «Όπως ανέφερε στη Βουλή ο πρωθυπουργός, “αυτά μπήκαν στο ζύγι του 41%”», σχολιάζει, για να τονίσει ότι προτείνει στον πρωθυπουργό «έξοδο με αξιοπρέπεια για να ξαναμετρήσουμε το “ζύγι”, τώρα που αποκαλύπτεται ότι επιχειρήθηκε η χειραγώγηση της κοινής γνώμης και η συγκάλυψη του εγκλήματος ήδη από το ίδιο βράδυ της τραγωδίας».

Επιμένει δε στη διενέργεια εκλογών και των ευρωεκλογών με την παρουσία διεθνών παρατηρητών, θέτοντας το ερώτημα «ποια άλλη προηγμένη Δημοκρατία έχει κυβέρνηση που μπαζώνει τόπο εγκλήματος, που μοντάρει αποδεικτικό υλικό, που παρακολουθεί παράνομα πολιτικούς, στρατιωτικούς, επιχειρηματίες, που ιδιοποιείται παράνομα για κομματικούς λόγους απόρρητα προσωπικά στοιχεία εκλογέων;». «Η δική μου πρόσκληση προς τον πρωθυπουργό είναι να διευκολύνει τις εξελίξεις παραιτούμενος», αναφέρει.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εξηγεί γιατί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα στηρίξει την πρόταση μομφής αν και θεωρεί ότι θα πρόκειται για μια «κοκορομαχία», σε σχέση με το ποιος θα την πιστωθεί, «μια διαδικασία-σόου, που δεν θα καταφέρει δυστυχώς τίποτα ως προς την ουσία, την κρατική συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών».

Σχολιάζει ότι «γύρω από την πρόταση μομφής στοιχίζονται όλοι εκείνοι οι “προοδευτικοί” πολιτικοί που απέκλειαν προεκλογικά τις αλλεπάλληλες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για κυβερνητική συνεργασία, διατηρώντας τον Μητσοτάκη στην εξουσία» και τονίζει ότι «όμως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν θα συμπεριφερθεί ποτέ όπως εκείνοι. Δεν θα σταθεί ποτέ εξαίρεση στην προσπάθεια συνεννόησης των δημοκρατικών δυνάμεων του τόπου». «Είναι θέση αρχής και γι’ αυτό θα στηρίξουμε την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, όσο κι αν αυτή δεν θα έχει πρακτικό αποτέλεσμα», υπογραμμίζει.

Ολόκληρο το άρθρο του Στέφανου Κασσελάκη στη σημερινή Εφημερίδα των Συντακτών:

Συγκινημένος. Ανανεωμένος. Ανυποχώρητος.

Έτσι γυρνάω στο στρατόπεδο μετά την παρέλαση στη Θήβα. Και ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δίνετε να μοιραστώ λίγα λόγια που έγραψα πριν από λίγο, με εσάς και με τους συμπολίτες μας.

Πρώτον:

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης. Θα δείτε μια κοκορομαχία σε σχέση με το ποιος θα την πιστωθεί. Μια διαδικασία – σόου, που δε θα καταφέρει δυστυχώς τίποτα ως προς την ουσία, την κρατική συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών.

Οι βουλευτές της ΝΔ θα στοιχηθούν σαν πρόβατα στο μαντρί. Όπως ακριβώς αναρτούν κάθε πρωί το καθημερινό memo του Μαξίμου – Γκρίνμπεργκ, τον οποίο, εσύ, Ελληνίδα και Έλληνα, πληρώνεις για να σε χειραγωγεί μέσα από ένα κόμμα που χρωστάει μισό δισ. ευρώ.

Γύρω από την πρόταση μομφής στοιχίζονται όλοι εκείνοι οι «προοδευτικοί» πολιτικοί που απέκλειαν προεκλογικά τις αλλεπάλληλες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για κυβερνητική συνεργασία, διατηρώντας τον Μητσοτάκη στην εξουσία.

Και όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κυβερνήσει για δεύτερη φορά -κι αυτός ανανεωμένος, ανυποχώρητος, ανεξάρτητος- οι ίδιοι «προοδευτικοί» άνθρωποι θα είναι πάλι απέναντί του.

Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν θα συμπεριφερθεί ποτέ όπως εκείνοι. Δε θα σταθεί ποτέ εξαίρεση στην προσπάθεια συνεννόησης των δημοκρατικών δυνάμεων του τόπου. Είναι θέση αρχής και γι’ αυτό θα στηρίξουμε την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, όσο κι αν αυτή δε θα έχει πρακτικό αποτέλεσμα.

Ας συνεκτιμήσουν οι ψηφοφόροι που στηρίζουν αυτά τα κόμματα και όχι τον ΣΥΡΙΖΑ, στάσεις και συμπεριφορές, και ας μας δώσουν την ευκαιρία.

Δεύτερον:

Ποια είναι η λύση στο σημερινό πολιτικό αδιέξοδο; Είναι η πρόταση που διατυπώσαμε προς τον Πρωθυπουργό. Άμεση παραίτηση και προκήρυξη εκλογών. Να φύγει ως εκλεγμένος πρωθυπουργός έπειτα από τις αποκαλύψεις για ένα τεράστιο σκάνδαλο, όπως άλλωστε θα γινόταν σε κάθε δημοκρατική χώρα της Ευρώπης.

Ο Καγκελάριος Κουρτς στην Αυστρία παραιτήθηκε για χειραγώγηση δημοσκοπήσεων. Ο Κόστα στην Πορτογαλία για μία και μόνο αναφορά ενός πιθανού σκανδάλου. Ο Τζόνσον στο Ηνωμένο Βασίλειο για ένα ποτό εν μέσω του Covid.

Εμείς έχουμε την κυβερνητική συγκάλυψη ενός προαναγγελθέντος εγκλήματος που στέρησε τις ζωές 57 συμπολιτών μας.

Όπως ανέφερε στη Βουλή ο Πρωθυπουργός, «αυτά μπήκαν στο ζύγι του 41%». Του προτείνω έξοδο με αξιοπρέπεια για να ξαναμετρήσουμε το «ζύγι», τώρα που αποκαλύπτεται ότι επιχειρήθηκε η χειραγώγηση της κοινής γνώμης και η συγκάλυψη του εγκλήματος ήδη από το ίδιο βράδυ της τραγωδίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι πανέτοιμος , και μάλιστα με την καλύτερη οικονομική και φορολογική δέσμη προτάσεων που έχει κατατεθεί τις τελευταίες δεκαετίες στη χώρα μας.

Τρίτον:

Επιμένω στη διενέργεια εκλογών – και των ευρωεκλογών – με την παρουσία διεθνών παρατηρητών και προσβλέπω στην συνδρομή των ευρωπαϊκών θεσμών. Το επιχείρημα ότι αυτό δε συμβαίνει στις προηγμένες δημοκρατίες, δεν ισχύει δυστυχώς για τη χώρα μας σήμερα.

Ποια άλλη προηγμένη δημοκρατία έχει κυβέρνηση που μπαζώνει τόπο εγκλήματος;

Που μοντάρει αποδεικτικό υλικό;

Που παρακολουθεί παράνομα πολιτικούς, στρατιωτικούς, επιχειρηματίες;

Που ιδιοποιείται παράνομα για κομματικούς λόγους απόρρητα προσωπικά στοιχεία εκλογέων;

Που καταδικάζεται από το ίδιο το Ευρωκοινοβούλιο για το Κράτος Δικαίου;

Ποιος μπορεί να εμπιστεύεται ότι μια τέτοια κυβέρνηση θα διενεργήσει αδιάβλητες εκλογές πέραν πάσης αμφιβολίας;

Και ποιος «υπονομεύει το πολίτευμα»; Αυτός που ζητάει αδιάβλητες εκλογές ή τα μεγάλα πολιτικά τζάκια που αλληλοκαλύπτονται για να μην μπουν φυλακή;

Όμως αν δεν σκοπεύουν να «μοντάρουν» τα εκλογικά αποτελέσματα, τι φοβούνται; Γιατί εξοργίζονται;

Η δική μου πρόσκληση προς τον Πρωθυπουργό είναι να διευκολύνει τις εξελίξεις παραιτούμενος. Περίμενα την απάντησή του. Αντί για απάντηση, ένοχη σιωπή και κενό.

Όπως η πρωθυπουργική καρέκλα στη Βουλή κατά τη συζήτηση του πορίσματος για τα Τέμπη.

Ένοχη σιωπή απέναντι στους συγγενείς των θυμάτων, κενό όπως η πρωθυπουργική καρέκλα στην συζήτηση στη Βουλή για τα Τέμπη.

Απαξίωση.

Την ώρα που θα πέφτει με κρότο σαν μονάρχης, ο Πρωθυπουργός θα αντιληφθεί ότι ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τού είχε προτείνει μία αξιοπρεπή λύση. Όμως εκείνος είχε ήδη διαρρήξει κάθε δεσμό με την αξιοπρέπεια.

Για ένα να είστε όλες και όλοι σίγουροι. Η Ελλάδα θα επανέλθει στην ομαλότητα είτε το θέλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης είτε όχι.

Πηγή: left.gr

Ετικέτες: topΕκλογέςΕΦΣΥΝΜητσοτάκηςΣτέφανος Κασσελάκης
Προηγούμενη Ανάρτηση

Σωρεία παραβάσεων εντόπισαν ελεγκτές του ΣΔΟΕ το πρώτο τρίμηνο του 2024

Επόμενη Ανάρτηση

Καβάλα: Αυτοκίνητο έπεσε στη θάλασσα – Νεκρός ο οδηγός

Σχετικές Ειδήσεις

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας παραπέμπεται, για άλλη μια φορά, η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας παραπέμπεται, για άλλη μια φορά, η Ζωή Κωνσταντοπούλου

3 εβδομάδες πριν

Πιο συχνές παρουσίες θα έχει, κατά τα φαινόμενα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής παρά στην Ολομέλεια. Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας παραπέμφθηκε αυτή τη φορά για την...

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Η πρόθεση ψήφου – Τι απαντούν οι πολίτες για Καρυστιανού, Τσίπρα, Σαμαρά

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Η πρόθεση ψήφου – Τι απαντούν οι πολίτες για Καρυστιανού, Τσίπρα, Σαμαρά

4 εβδομάδες πριν

Η Metron Analysis πραγματοποίησε νέα δημοσκόπηση για το Mega, με τους πολίτες να απαντούν σε μια σειρά από ερωτήματα. Στη πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει...

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη με τους αγρότες – Στο επίκεντρο το κόστος παραγωγής

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη με τους αγρότες – Στο επίκεντρο το κόστος παραγωγής

1 μήνα πριν

Ολοκληρώθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου οι διευρυμένες συνομιλίες του πρωθυπουργού με εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου από όλη τη χώρα, στο πλαίσιο...

Χρήστος Καπετάνος προς Βασίλη Κικίλια: “Να αναγνωριστεί η υπηρεσία των πληρωμάτων στα σκάφη αναψυχής, για να αρθεί μία χρόνια αδικία”

Χρήστος Καπετάνος προς Βασίλη Κικίλια: “Να αναγνωριστεί η υπηρεσία των πληρωμάτων στα σκάφη αναψυχής, για να αρθεί μία χρόνια αδικία”

1 μήνα πριν

Άλλος ένας βουλευτής διαπίστωσε την αδικία που υφίστανται τα πληρώματα των ιδιωτικών σκαφών αναψυχής. Πρόκειται για τον Χρήστο Καπετάνο, της...

Ροή Ειδήσεων

Γάζα: Τουλάχιστον εννέα νεκροί σε αεροπορικούς βομβαρδισμούς του Ισραήλ

Πτώσεις δέντρων στην Αττική λόγω των θυελλωδών ανέμων – Στην Αγία Παρασκευή έπεσε πεύκο 25 μέτρων

Συνελήφθη 45χρονος για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος γυναικών στα Εξάρχεια

Ο Έντι Ράμα θα συμμετάσχει στην εναρκτήρια συνεδρίαση του «Συμβουλίου Ειρήνης» του Τραμπ

Μήνυμα του 112 σε Χίο και Σέριφο λόγω ισχυρών ανέμων – «Περιορίστε τις μετακινήσεις σας»

Σε δημοπρασία φωτογραφίες από την εκτέλεση των 200 κομμουνιστών στην Καισαριανή – Η ανακοίνωση του ΚΚΕ

Ζελένσκι: Οι σύμμαχοι θα παράσχουν νέα ενεργειακή και στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο εντός 10 ημερών

Αλεξανδρούπολη: Άνοιξε την πόρτα στους ανήλικους δολοφόνους του ο 84χρονος – Δέχθηκε 16 μαχαιριές

Κρήτη: Στα δικαστήρια ο 63χρονος αδελφοκτόνος – Η διένεξη πριν από την τραγωδία

Φρίκη: Νεαροί συνελήφθησαν για βιασμό ανηλίκου και πορνογραφία

  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Κοινωνία
  • Δικαιοσύνη
  • Συνεντεύξεις
  • Κόσμος
  • Media
  • Αθλητισμός

© 2020 VickyPedia.gr

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Εμφάνιση όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Κοινωνία
  • Δικαιοσύνη
  • Συνεντεύξεις
  • Κόσμος
  • Media
  • Αθλητισμός

© 2020 VickyPedia.gr

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies. Με την περιήγηση στην ιστοσελίδα συμφωνείτε στην χρησιμοποίηση τους.