Σάββατο, 10 Ιανουαρίου, 2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Εμφάνιση όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Κοινωνία
  • Δικαιοσύνη
  • Συνεντεύξεις
  • Κόσμος
  • Media
  • Αθλητισμός
VickyPedia
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Κοινωνία
  • Δικαιοσύνη
  • Συνεντεύξεις
  • Κόσμος
  • Media
  • Αθλητισμός
Σάββατο, 10 Ιανουαρίου, 2026
VickyPedia
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Εμφάνιση όλων των αποτελεσμάτων

Το ΚΚΕ στέκεται αλληλέγγυο στον αγώνα του Κυπριακού λαού για μια πατρίδα ενιαία, χωρίς ξένα στρατεύματα και βάσεις

2 έτη πριν
Πολιτική
Το ΚΚΕ στέκεται αλληλέγγυο στον αγώνα του Κυπριακού λαού για μια πατρίδα ενιαία, χωρίς ξένα στρατεύματα και βάσεις
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΚΚΕ, επισκέπτεται από σήμερα έως τις 31 Μαρτίου την Κύπρο. Στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συμμετέχουν ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτής, ο Ζήσης Λυμπερίδης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ, ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, μέλος της ΚΕ, η Σεμίνα Διγενή, βουλευτής, και ο Παντελής Καλαβρέζος, μέλος του Γραφείου Τύπου της ΚΕ. Την αντιπροσωπεία συνοδεύει επιπλέον ο Κώστας Γουλιάμος, τακτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών και τέως πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

   Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη. Στη συζήτηση ανταλλάχθηκαν, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, απόψεις για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και την Κύπρο, το Κυπριακό και τα ελληνοτουρκικά, καθώς και για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.

   Μετά τη συνάντηση ο Δ. Κουτσούμπας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

   «Στη συνάντησή μας με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας εκφράσαμε την αλληλεγγύη μας στον αγωνιζόμενο κυπριακό λαό, για μια πατρίδα ενιαία, ανεξάρτητη, ελεύθερη, για ένα κράτος -κι όχι δύο κράτη- με μια κυριαρχία, μια διεθνή προσωπικότητα, μια ιθαγένεια, χωρίς ξένα στρατεύματα και βάσεις, χωρίς κατοχικά στρατεύματα, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του. Γιατί το κυπριακό πρόβλημα, είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής, και ιδιαίτερα φέτος που συμπληρώνονται τα 50 χρόνια από την τραγωδία της Κύπρου.

   Ανταλλάξαμε απόψεις για την κατάσταση στην Ελλάδα, όπως και στην Κύπρο, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός σε μια δύσκολη συγκυρία, όπου υπάρχουν μεγάλοι ανταγωνισμοί, μεγάλες αντιθέσεις, με τεράστια οικονομικά προβλήματα στον λαό μας απ’ την ακρίβεια και τον πληθωρισμό, με τους πολέμους να μαίνονται στην περιοχή μας, από την Ουκρανία μέχρι τη Μέση Ανατολή. Επιβεβαιώσαμε την αλληλεγγύη μας ως ΚΚΕ στον κυπριακό λαό, αλλά και στους γειτονικούς λαούς, στο λαό της Παλαιστίνης που δολοφονείται βάναυσα από το κράτος του Ισραήλ και σε όλους τους λαούς της περιοχής και της Ευρώπης.

   Στη μάχη για τις ευρωεκλογές το ΚΚΕ θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για να ενισχυθεί, για να υπάρχει μια μεγαλύτερη συμπόρευση, έτσι ώστε να ανοίξει ένας άλλος δρόμος για την πατρίδα μας, για τους λαούς, για την Ευρώπη. Να στείλουμε μήνυμα σε όλη την Ευρώπη ότι μπορεί να υπάρξει λαϊκή αντεπίθεση και να βρεθεί διέξοδος στα αδιέξοδα που βιώνει ο ελληνικός λαός».

   Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ είχε, επίσης, διαδοχικές συναντήσεις με τον πρόεδρο του Κινήματος Οικολόγων Γιώργο Περδίκη, τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο και τον πρόεδρο της ΔΗΠΑ Μάριο Καρογιάν.

   Στο επίκεντρο των συζητήσεων τέθηκαν οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και την Κύπρο μπροστά και στις επερχόμενες ευρωεκλογές και τις τοπικές εκλογές που θα διεξαχθούν στη Κύπρο, καθώς και ζητήματα που αφορούν το Κυπριακό.

   Οι επαφές με τα πολιτικά κόμματα της Κύπρου συνεχίζονται αύριο με συναντήσεις με την πρόεδρο της κυπριακής Βουλής και του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου, τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλο και τον γγ της ΚΕ του ΑΚΕΛ Στέφανο Στεφάνου.

   Την Κυριακή 31 Μαρτίου ο Δημήτρης Κουτσούμπας θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσει η Κομματική Οργάνωση Κύπρου του ΚΚΕ στη Λευκωσία.

Ετικέτες: topΚΚΕΚύπρος
Προηγούμενη Ανάρτηση

Διαψεύδει τον Ν. Παππά το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής : Δεν υπήρξε προσυνεννόηση για την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας

Επόμενη Ανάρτηση

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων στη βόρεια Συρία

Σχετικές Ειδήσεις

Χρήστος Καπετάνος προς Βασίλη Κικίλια: “Να αναγνωριστεί η υπηρεσία των πληρωμάτων στα σκάφη αναψυχής, για να αρθεί μία χρόνια αδικία”

Χρήστος Καπετάνος προς Βασίλη Κικίλια: “Να αναγνωριστεί η υπηρεσία των πληρωμάτων στα σκάφη αναψυχής, για να αρθεί μία χρόνια αδικία”

5 ημέρες πριν

Άλλος ένας βουλευτής διαπίστωσε την αδικία που υφίστανται τα πληρώματα των ιδιωτικών σκαφών αναψυχής. Πρόκειται για τον Χρήστο Καπετάνο, της...

Βγήκε μπροστά από… ανάγκη ο Κωστής Χατζηδάκης και αγνόησε το… λεκτικό ξύλο

Βγήκε μπροστά από… ανάγκη ο Κωστής Χατζηδάκης και αγνόησε το… λεκτικό ξύλο

7 ημέρες πριν

Δέχθηκε πολλά πυρά ο Κωστής Χατζηδάκης, για την ενέργειά του να βγει μπροστά για τα χρήματα που έχουν εισπράξει οι...

Το κόμμα της Καρυστιανού, η 28η Φεβρουαρίου και ο κίνδυνος να Διχάσει αντί να Ενώσει

Το κόμμα της Καρυστιανού, η 28η Φεβρουαρίου και ο κίνδυνος να Διχάσει αντί να Ενώσει

7 ημέρες πριν

Άνοιξε νέα συζήτηση για το κόμμα -ή, κίνημα όπως η ίδια αρέσκεται να το ονομάζει-, που ετοιμάζεται να ιδρύσει η...

Τέμπη: Απολογήθηκε ο Τριαντόπουλος για την αλλοίωση του χώρου – Έκλεισε ο κύκλος των απολογιών για την υπόθεση

Τέμπη: Απολογήθηκε ο Τριαντόπουλος για την αλλοίωση του χώρου – Έκλεισε ο κύκλος των απολογιών για την υπόθεση

3 εβδομάδες πριν

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι απολογίες την κατηγορούμενων για την αλλοίωση του χώρου του δυστυχήματος των Τεμπών με τον πρώην υφυπουργό Χρήστο...

Ροή Ειδήσεων

Hellenic Train: Ακινητοποίηση αμαξοστοιχίας και καθυστερήσεις στα δρομολόγια του Προαστιακού Πατρών

Ιράν: Περισσότεροι από 50 διαδηλωτές έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των κινητοποιήσεων

Κυπέλλου Εθνών Αφρικής 2025: Πρώτη στα ημιτελικά η Σενεγάλη – Επικράτησε 1-0 του Μάλι

ΟΗΕ: Τα Ηνωμένα Έθνη ζητούν τη διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας για τους θανάτους κατά τις διαδηλώσεις στο Ιράν

Αδιανόητο περιστατικό: Ο Κούτσιας δέχτηκε επίθεση από συμπαίκτη του στη Λουγκάνο μέσα στον αγωνιστικό χώρο – BINTEO

Νέα μορφή διαμαρτυρίας στο Ιράν: Γυναίκες καίνε φωτογραφίες του Χαμενεΐ με τσιγάρο – Τι συμβολίζει

Χρήστος Πολίτης: Συγκλονίζει ο αδερφός του – «Εγώ τον εντόπισα στο σπίτι, είχε κάποια προβληματάκια»

Σέρρες: Προφυλακιστέος ο 16χρονος για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του 17χρονου

Η συμφωνία Mercosur: Τι σημαίνει για την Ελλάδα και τους αγρότες της – Πώς προστατεύονται τα προϊόντα από τις απομιμήσεις

Κύπρος: Τα τουρκικά «s» και «i» στο «πληκτρολόγιο της «συναλλαγής» – Ανταπόκριση από τη Λευκωσία

  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Κοινωνία
  • Δικαιοσύνη
  • Συνεντεύξεις
  • Κόσμος
  • Media
  • Αθλητισμός

© 2020 VickyPedia.gr

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Εμφάνιση όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Κοινωνία
  • Δικαιοσύνη
  • Συνεντεύξεις
  • Κόσμος
  • Media
  • Αθλητισμός

© 2020 VickyPedia.gr

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies. Με την περιήγηση στην ιστοσελίδα συμφωνείτε στην χρησιμοποίηση τους.