Συνέχεια στα δημοσιεύματα των προηγούμενων ημερών σχετικά με τη μισθολογική πολιτική στο δημόσιο τομέα και παρά την κυβερνητική διάψευση, έδωσε ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Επικρατείας, Πάνος Σκουρλέτης.
«Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν εισηγήσεις για μείωση μισθών και στο «σκληρό» Δημόσιο τομέα, αλλά πολύ περισσότερο σε αυτό που ονομάζουμε πρώην ΔΕΚΟ, ΟΤΑ και ιδιαίτερα στον τομέα των συμβασιούχων, σε αυτούς τους καταταλαιπωρημένους συμπολίτες μας οι οποίοι επί χρόνια ζουν σε συνθήκες ανασφάλειας με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Όταν έχει επιλεχθεί από την κυβέρνηση, η αγορά από μόνη της να κάνει τις επιλογές της, αυτό μπορεί να είναι πολύ άγριο. Διότι η αγορά όταν μένει ανεξέλεγκτη αρχίζει και λειτουργεί σαν τη ζούγκλα» δήλωσε στον «Αθήνα 9,84» ο κ.Σκουρλέτης. Αναφορικά με την πιθανότητα ενόχλησης κάποιων, προερχόμενων από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, λόγω της αναφοράς στον «αυριανισμό» ανέφερε: «Δεν είμαι αυτός που ανακάλυψε τον όρο «αυριανισμός», άλλωστε αφορούσε μία περίοδο κατά την οποία, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, άφησε το αρνητικό του αποτύπωμα. Δεν ήταν κάτι το φυσικό στο πολιτικό σύστημα της χώρας και θα έλεγα ότι σήμερα, ψήγματα και στοιχεία αυτής της αντίληψης, αυτής της πρακτικής, τα συναντά κανείς οριζόντια σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Όταν έκανα τη συγκεκριμένη αναφορά -και δεν έχω να προσθέσω πολλά περισσότερα γύρω από αυτό- αυτή δεν αφορούσε, προφανώς, τον ΣΥΡΙΖΑ. Αναφέρθηκα σε αντιλήψεις και πρακτικές οι οποίες «επικοινωνούν» με εκείνη την περίοδο. Επαναλαμβάνω ότι κάτι τέτοιο το συναντά κανείς οριζόντια στα κόμματα. Ήταν ένα φαινόμενο που συνέβαλε στην αρχή της διάλυσης του ΠΑΣΟΚ».
Σχετικά με το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών , ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε ότι η συζήτηση για εκλογές στην παρούσα φάση είναι αναντίστοιχη των αναγκών των πολιτών: «Δεν θεωρώ ότι αυτή η συζήτηση είναι επωφελής. Κι αυτό το λέω με βάση τα δεδομένα που αφορούν στην ίδια τη -μικρή- ζωή της κυβέρνησης και το μέγεθος της κοινοβουλευτικής της πλειοψηφίας, αλλά κυρίως στις πραγματικές ανάγκες της οικονομίας και της χώρας. Ωστόσο, εάν τα πράγματα εκτροχιαστούν και όχι μόνο από την ίδια τη δυσκολία των προβλημάτων -η οποία ομολογείται από παντού- αλλά και από τη διαχείριση που επιφυλάσσει η κυβέρνηση, τον τρόπο που τα αντιμετωπίζει, τότε οι εκλογές μπορεί να είναι κάτι λυτρωτικό ή φυσιολογικό. Έτσι συμβαίνει στις σύγχρονες δημοκρατίες» είπε και πρόσθεσε:
Η παρούσα κυβέρνηση ή αυτή που θα προκύψει από ενδεχόμενες, πρόωρες, εκλογές, θα πρέπει να αντιμετωπίσει τα θέματα της ανεργίας και της νέας παραγωγικής διάρθρωσης, η οποία εκ των πραγμάτων θα αναδειχθεί ως πρόβλημα στο πλαίσιο της παγκοσμιοποιημένης ύφεσης. Είναι τεράστια ζητήματα αυτά και θεωρώ ότι ολοένα και περισσότερο, ο κόσμος αρχίζει και συζητά αυτά τα θέματα».