Τρίτη, 7 Απριλίου, 2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Εμφάνιση όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Κοινωνία
  • Δικαιοσύνη
  • Συνεντεύξεις
  • Κόσμος
  • Media
  • Αθλητισμός
VickyPedia
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Κοινωνία
  • Δικαιοσύνη
  • Συνεντεύξεις
  • Κόσμος
  • Media
  • Αθλητισμός
Τρίτη, 7 Απριλίου, 2026
VickyPedia
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Εμφάνιση όλων των αποτελεσμάτων

Ο κύβος ερρίφθη: Τασούλας για Πρόεδρος της Δημοκρατίας

1 έτος πριν
Πολιτική
Ο κύβος ερρίφθη: Τασούλας για Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Share on FacebookShare on Twitter

Φουντώνουν οι φήμες που θέλουν τον Κώστα Τασούλα να είναι η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Οι πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού, η ξεκάθαρη απαίτηση της δεξιάς πτέρυγας και η απάντηση συνεργατών του προέδρου της Βουλής στο documentonews.gr.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Mega, όταν ρωτήθηκε από τον Νίκο Ευαγγελάτο πότε θα ξεκαθαριστεί το ζήτημα διότι «λένε ορισμένοι: αν είναι να μείνει η νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας, προφανώς μπορεί αυτό να κλείσει νωρίς. Αν τραβάει η ιστορία, μπορεί να δούμε κάτι άλλο», εκείνος απάντησε:

«Και στη μία και στην άλλη περίπτωση θα γίνει στις αρχές του 2025, όπως επιβάλλει το Σύνταγμα. Άρα, θα γίνει στο τέλος της θητείας της κας Προέδρου. Και θα έλεγα ότι όλη αυτή η συζήτηση, το έχω πει, θα το επαναλάβω, είναι οριακά προσβλητική για τον πρώτο πολίτη της χώρας. Ας πάρουμε αυτή την απόφαση…».

Στη συνέχεια, ο δημοσιογράφος επανήλθε, εξηγώντας πως το ζήτημα είναι πολιτικό, με τον πρωθυπουργό να αντιτείνει:

«Αφού έχουμε πει ότι είμαστε πάνω από τις ταμπέλες της δεξιάς, του κέντρου και της αριστεράς.

Χαριτολογώ, γιατί μου κάνετε μία ερώτηση που ξέρετε ότι δεν θα απαντήσω, αλλά θα επαναλάβω, για ακόμα μια φορά, ότι είναι σημαντικό ο ή η Πρόεδρος της Δημοκρατίας πάντα να μπορεί να έχει υπερκομματικά χαρακτηριστικά.

»Και θέλω να θυμίσω ότι η νυν Πρόεδρος ψηφίστηκε με πολύ μεγάλη πλειοψηφία από τη Βουλή. Άρα, κι αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό το οποίο είναι σημαντικό. Δεν νομίζω ότι το πνεύμα του Συντάγματος είναι να επιλεγεί ένας Πρόεδρος ο οποίος να έχει μόνο, αμιγώς κομματικά και όχι και θεσμικά χαρακτηριστικά».

Γιατί ο Τασούλας

Στο πρόσωπο του τρίτου τη τάξει πολιτειακού άρχοντα μπορεί να συγκεραστεί τόσο η επιμονή της δεξιάς πτέρυγας του κυβερνώντος κόμματος για επιλογή προσώπου από τη «γαλάζια» παράταξη, αλλά και τα «θεσμικά χαρακτηριστικά» που επιζητά ο πρωθυπουργός, αφού ο κ. Τασούλας έχει εκλεγεί τρεις φορές πρόεδρος της Βουλής, ενώ την τελευταία φορά συγκέντρωσε 249 ψήφους.

Υπό αυτά τα δεδομένα και με βάση το γεγονός ότι ο Νίκος Δένδιας φέρεται να αρνήθηκε τη σχετική πρόταση που του έγινε, θέλοντας να διεκδικήσει όταν και όποτε κρίνει κατάλληλη τη συγκυρία την προεδρία της ΝΔ, ο Κ. Τασούλας φαντάζει ιδανική επιλογή για τον κ. Μητσοτάκη. Επιπλέον, δεν πρέπει να παραγνωριστεί ότι η έως τώρα συνεργασία Μεγάρου Μαξίμου και προεδρίας της Βουλής μοιάζει άψογη, παρά τις όποιες διενέξεις μεταξύ του Κ. Τασούλα και του Γιώργου Μυλωνάκης, ο οποίος κατοικοεδρεύει μετά τον τελευταίο ανασχηματισμό στην Ηρώδου Αττικού.

Κοινό μυστικό

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μέλη του υπουργικού συμβουλίου εκφράζουν τη βεβαιότητα τους για το γεγονός ότι ο Κ. Τασούλας θα είναι το πρόσωπο που ο πρωθυπουργός θα προκρίνει για την αντικατάσταση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Βέβαια, σπεύδουν να διευκρινίσουν με νόημα πως «οι συζητήσεις του πρωθυπουργού με τρίτους συνήθως δεσμεύουν τον άλλον και όχι τον ίδιο».

Απορρίπτεται ο Βενιζέλος

Γνωρίζοντες τα της «γαλάζιας» Ιερουσαλήμ, ξεκαθάριζαν πως δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο ο πρωθυπουργός να ανάψει «πράσινο» φως στην όποια πρόταση έρθει από το ΠΑΣΟΚ για το πρόσωπο του Ευάγγελος Βενιζέλου. Πιο συγκεκριμένα, εξηγούσαν ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν θα δεχόταν ένα πρόσωπο με το εκτόπισμα του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, καθώς θα ήταν σαν να τοποθετούσε έναν θεσμικό «δυναμίτη» στο Προεδρικό Μέγαρο, τον οποίο δεν θα μπορούσε να ελέγξει, ούτε να διαχειριστεί. «Πρακτικά θα ήταν σαν να πηγαίναμε σε Προεδρική Δημοκρατία με τον ίδιο να είναι υπό τον Βενιζέλο…» σχολίαζαν καυστικά καλά ενημερωμένες πηγές.

«Θνητή φλυαρία»

Το documentonews.gr απευθύνθηκε σε συνεργάτες του προέδρου της Βουλής, οι οποίοι απάντησαν αναφορικά με την έντονη φημολογία που θέλει τον κ. Τασούλα να μετακομίζει από τη Βουλή στο Προεδρικό Μέγαρο:

«Η συζήτηση αυτή είναι μια θνητή φλυαρία. Το θέμα το ξεκαθάρισε πρόσφατα με δηλώσεις του ο πρωθυπουργός. Σε κάθε περίπτωση, το ζήτημα θα ξεκαθαρίσει τέλη 2024, αρχές 2025. Μέχρι τότε υπομονή…».

Πάντως, εντύπωση προκαλεί ότι οι συνεργάτες του κ. Τασούλα δεν απορρίπτουν με ξεκάθαρο τρόπο, όπως έκαναν στο πρόσφατο παρελθόν, το ενδεχόμενο της θεσμικής μετακίνησης και αναβάθμισης, αλλά αρκούνται απλά και μόνο στα της προεδρολογίας.

Πηγή: documentonews.gr

Ετικέτες: topΚώστας ΤασούλαςΠρόεδρος της Δημοκρατίας
Προηγούμενη Ανάρτηση

Γάζα: Τουλάχιστον 21 νεκροί Παλαιστίνιοι από ισραηλινό χτύπημα σε σχολείο

Επόμενη Ανάρτηση

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν μπορέσαμε να μπούμε σε επί της ουσίας συζήτηση, λέει ο Πολάκης – Έρευνα για τη διαρροή ζητά ο Κασσελάκης

Σχετικές Ειδήσεις

Θεανώ Φωτίου: Έφυγε από τη ζωή ο γιος της σε ηλικία 48 ετών

Θεανώ Φωτίου: Έφυγε από τη ζωή ο γιος της σε ηλικία 48 ετών

11 ώρες πριν

Πένθος για τη βουλευτή της Νέας Αριστεράς, Θεανώ Φωτίου, καθώς πέθανε ο γιος της, σε ηλικία 48 ετών. Σύμφωνα με...

Δίκη για τα Τέμπη: Δεκτή η δήλωση αποχής της προέδρου στη δίκη για τα βίντεο – Αναβάλλεται επ΄ αόριστον η εκδίκαση

Δίκη για τα Τέμπη: Δεκτή η δήλωση αποχής της προέδρου στη δίκη για τα βίντεο – Αναβάλλεται επ΄ αόριστον η εκδίκαση

4 ημέρες πριν

 Σε 1104 ανήλθαν οι κλήσεις που δέχτηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος για παροχές βοήθειας από χθες έως σήμερα...

Η ανάρτηση Καρυστιανού: «Για την ελπίδα που έρχεται» – Τι γράφει για το κόμμα με το οποίο θα κατέβει στις εκλογές

Η ανάρτηση Καρυστιανού: «Για την ελπίδα που έρχεται» – Τι γράφει για το κόμμα με το οποίο θα κατέβει στις εκλογές

5 ημέρες πριν

Το νέο κόμμα ανακοίνωσε η Μαρία Καρυστιανού με ανάρτησή της στα social media. «Ξεκινάμε την πρώτη του μήνα για την...

Δημήτρης Μαρκόπουλος: «Ο πρωθυπουργός εξετάζει την κατάσταση με όρους πατρίδας και η πατρίδα δεν θέλει εκλογές» (video)

Δημήτρης Μαρκόπουλος: «Ο πρωθυπουργός εξετάζει την κατάσταση με όρους πατρίδας και η πατρίδα δεν θέλει εκλογές» (video)

1 εβδομάδα πριν

Τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη που απορρίπτει τα σενάρια πρόωρων εκλογών εκθείασε ο Δημήτρης Μαρκόπουλος κατά την τηλεοπτική παρουσία του στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ. Κατά τη...

Ροή Ειδήσεων

Το Ισραήλ δέχτηκε πολλαπλές επιθέσεις από Ιράν, Υεμένη και Λίβανο

Συνελήφθη εφοριακός στη Θεσσαλονίκη που ενημέρωνε καταστηματάρχες πριν από ελέγχους

Το Κίεβο δηλώνει ότι έπληξε τον τερματικό πετρελαίου Σεσχάρις του Νοβοροσίσκ

Τένις – Masters Μόντε Κάρλο: Αποκλεισμός από τον 1ο γύρο για τον Τσιτσιπά

Παλλήνη: Εντοπίστηκε νεκρός με δεματικά καλωδίων γύρω από τον λαιμό του

Εξαρθρώθηκε σπείρα που εξαπατούσε πολίτες μέσω τηλεφωνικών κλήσεων- Πάνω από 1,2 εκατ. ευρώ η λεία της

Συνελήφθη 36χρονη που αποπειράθηκε να περάσει ναρκωτικά στον ισοβίτη φίλο της, κρύβοντάς τα στα γεννητικά της όργανα

Εργαστήρια όπλων της τουρκικής μαφίας στην Ελλάδα

Δύο κατηγορούμενοι για τον θάνατο του 21χρονου καταδρομέα

Θεανώ Φωτίου: Έφυγε από τη ζωή ο γιος της σε ηλικία 48 ετών

  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Κοινωνία
  • Δικαιοσύνη
  • Συνεντεύξεις
  • Κόσμος
  • Media
  • Αθλητισμός

© 2020 VickyPedia.gr

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Εμφάνιση όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Κοινωνία
  • Δικαιοσύνη
  • Συνεντεύξεις
  • Κόσμος
  • Media
  • Αθλητισμός

© 2020 VickyPedia.gr

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies. Με την περιήγηση στην ιστοσελίδα συμφωνείτε στην χρησιμοποίηση τους.