Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ο ένας από τους δράστες της άγριας ληστείας που συγκλόνισε τη Ρόδο, όταν δύο άνδρες εισέβαλαν σε κοσμηματοπωλείο στα Κολύμπια και ξυλοκόπησαν βάναυσα τον 58χρονο ιδιοκτήτη, προτού αρπάξουν κοσμήματα αξίας άνω των 500.000 ευρώ.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Ροδιακής», ο συλληφθείς είναι Ρουμανικής καταγωγής και σεσημασμένος κακοποιός, ο οποίος είχε αποφυλακιστεί πριν λίγους μήνες, έχοντας εκτίσει πολυετή ποινή για σοβαρά αδικήματα.
Ο άνδρας εντοπίστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ρόδου, την ώρα που επιβιβαζόταν σε πλοίο για τον Πειραιά, επιχειρώντας να διαφύγει από το νησί. Οι αστυνομικοί που ερευνούσαν εντατικά την υπόθεση αξιοποίησαν κάθε διαθέσιμο στοιχείο και κατάφεραν να τον συλλάβουν έγκαιρα.
Ο συλληφθείς κρατείται και αναμένεται να οδηγηθεί αύριο στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό του δεύτερου συνεργού του.
Υπενθυμίζεται ότι η ληστεία σημειώθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου το βράδυ, όταν οι δύο δράστες έστησαν καρτέρι στον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου, τον ακινητοποίησαν στο πίσω μέρος του καταστήματος και τον χτύπησαν άγρια, προκαλώντας του σοβαρά τραύματα. Ο αιμόφυρτος άνδρας εντοπίστηκε από τουρίστες που ειδοποίησαν την αστυνομία.
Η τοπική κοινωνία της Ρόδου παρακολουθεί με αγωνία και οργή τις εξελίξεις, ενώ οι αρχές δηλώνουν αποφασισμένες να φτάσουν στην πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης.
Πηγή: newsbreak.gr




