Νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σημειώθηκε χθες το πρωί στον Βόλο. Γιος καταφέρθηκε εναντίον της μητέρας του με χαστούκια και σπρωξίματα επειδή η δεύτερη δεν του έδινε χρήματα για να βγει έξω.
Το περιστατικό σημειώθηκε χθες το πρωί. Ο νεαρός που ζει με τη μητέρα του ήθελε να βγει για καφέ και της ζήτησε χρήματα. Εκείνη αρνήθηκε. Προκλήθηκε καβγάς. Ο γιος άρχισε να χτυπάει στο πρόσωπο τη μητέρα του, να την σπρώχνει, με αποτέλεσμα εκείνη να πέσει κάτω και να τραυματιστεί. Οταν απευθύνθηκε στο Α.Τ. Βόλου για να καταγγείλει το συμβάν έφερε μώλωπες στο πρόσωπο, στον ώμο της και στη γνάθο.
Κατήγγειλε τον γιο της για ξυλοδαρμό. Σε βάρος του υπέβαλλε μήνυση και άμεσα κινήθηκαν οι αστυνομικοί και προχώρησαν στη σύλληψη του γιου ο οποίος κρατείται και σήμερα θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα για να του απαγγείλει κατηγορίες.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο νεαρός προκαλεί επεισόδιο. Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και ενδεχομένως και πρόβλημα αλκοολισμού και συχνά ξεσπά με βίαιο τρόπο. Το χθεσινό ήταν το πέμπτο κατά σειρά συμβάν ενδοοικογενειακής βίας που καταγράφει για τον μήνα Μάιο το αστυνομικό δελτίο.
Να σημειωθεί ότι μέσα στον Μάρτιο τα περιστατικά στα οποία ζητήθηκε παρέμβαση αστυνομικών του Α.Τ. Βόλου ήταν σχεδόν διπλάσια σε σχέση με τα περιστατικά του αντίστοιχου μήνα του 2019. Συγκεκριμένα καταγράφτηκαν εννέα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, όταν τον Μάρτιο του 2019 τα συμβάντα ήταν πέντε.
Τον Απρίλιο σημειώθηκαν επιπλέον τέσσερα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, ενώ χθες ήταν το πέμπτο συμβάν για τον μήνα Μάιο που δείχνει ότι η έξαρση του φαινομένου συνεχίζεται και εκτός καραντίνας.
Πρόκειται για κοινωνικό φαινόμενο που αποκτά ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις. Αρχισε να εμφανίζεται πιο έντονα τα χρόνια της οικονομικής κρίσης και έκτοτε πήρε έκταση. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η βία έχει τις ρίζες της κυρίως σε οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει μία οικογένεια ή σε προβλήματα αλκοολισμού. Το 95% των θυμάτων είναι γυναίκες και το σοκαριστικό στοιχείο είναι ότι το προφίλ των θυμάτων δεν έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.