Τρίτη, 1 Ιουλίου, 2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Εμφάνιση όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Κοινωνία
  • Δικαιοσύνη
  • Συνεντεύξεις
  • Κόσμος
  • Media
  • Αθλητισμός
VickyPedia
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Κοινωνία
  • Δικαιοσύνη
  • Συνεντεύξεις
  • Κόσμος
  • Media
  • Αθλητισμός
Τρίτη, 1 Ιουλίου, 2025
VickyPedia
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Εμφάνιση όλων των αποτελεσμάτων

Kαιρός: Υποχωρεί σήμερα η αφρικανική σκόνη – Από τα 30άρια σε παγετό και χιόνια – Πότε αλλάζει ο καιρός

4 μήνες πριν
Κοινωνία
Kαιρός: Υποχωρεί σήμερα η αφρικανική σκόνη – Από τα 30άρια σε παγετό και χιόνια – Πότε αλλάζει ο καιρός
Share on FacebookShare on Twitter

Τελευταία ημέρα η Κυριακή 16/03 με έντονη μεταφορά Σαχαριανής σκόνης προς τη χώρα μας, με τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και νότια τμήματα, όπως υπολογίζεται από το μοντέλο πρόγνωσης συγκέντρωσης σκόνης DUST/METEO του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr. Οι εκτιμώμενες συγκεντρώσεις σκόνης και το πεδίο ανέμων, κατά τη διάρκεια των μεσημεριανών ωρών της Κυριακής 16/03, παρουσιάζονται στο Χάρτη 1 που ακολουθεί.

Από το πρωί της Δευτέρας 17/03 οι συγκεντρώσεις σκόνης υποχωρούν σταδιακά, όπως παρουσιάζονται στον Χάρτη 2, που ακολουθεί.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα βορειοδυτικά και τη Μακεδονία, όπου τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές ή όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες, προβλέπει για σήμερα Κυριακή η ΕΜΥ.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης σε όλη τη χώρα. Από το απόγευμα, όμως, θα περιοριστεί στα νοτιοανατολικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, βαθμιαία από τις μεσημβρινές ώρες και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία παρά τη μικρή πτώση που θα σημειώσει στα δυτικά και βόρεια, θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει στα δυτικά και βόρεια τους 23 με 24 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 25 με 26 βαθμούς και στη βόρεια Κρήτη τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στη Μακεδονία θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές ή όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς. Στα θαλάσσια – παράκτια τμήματα νοτίων διευθύνσεων 3 με 5 τοπικά 6 που από το βράδυ θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 23 με 24 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές στην Ήπειρο και δυτική Στερεά όπου τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές ή όμβροι και στα βορειότερα μεμονωμένες καταιγίδες
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5, στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ που βαθμιαία από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 23 με 24 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στα θαλάσσια τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Βαθμιαία από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 τοπικά στην Κρήτη τις πρωινές ώρες 7 μποφόρ. Βαθμιαία από αργά το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 25 και στη βόρεια Κρήτη έως 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις στα βόρεια.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 24 και τοπικά στα Δωδεκάνησα έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στις Σποράδες εως 6 μποφόρ. Βαθμιαία από αργά το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις από αργά το απόγευμα.
Ανεμοι: Νότιοι 3 με 5 μποφόρ που από αργά το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 3 με 5, στο Σαρωνικό έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες.
Τοπικοί όμβροι είναι πιθανόν να εκδηλωθούν το μεσημέρι-απόγευμα.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 17-03-2025
Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα δυτικά και βόρεια, όπου θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι στα βόρεια θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 και στα νότια 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση της τάξης των 3 με 5 βαθμών Κελσίου. Θα φτάσει στα βόρεια τους 17 με 19 βαθμούς, στα δυτικά τους 16 με 18, στην υπόλοιπη χώρα τους 18 με 20 βαθμούς και στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗN ΤΡΙΤΗ 18-03-2025
Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στο Ιόνιο, τα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά και σταδιακά στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες και το βόρειο Αιγαίο. Τα φαινόμενα το βράδυ κατά τόπους στα ανατολικα τμήματα θα ενταθούν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και από το βράδυ και σε ημιορεινές περιοχές.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6, στα πελάγη 6 με 7 μποφόρ και από το μεσημέρι θα ενισχυθούν στο βόρειο Αιγαίο στα 8 και πιθανώς τα 9 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση της τάξης των 6 με 8 βαθμών Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗN ΤΕΤΑΡΤΗ 19-03-2025
Στα δυτικά και βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην Κρήτη και το νοτιοανατολικό Αιγαίο.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά, τα ορεινά της Εύβοιας και της Κρήτης καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6, στα ανατολικά 6 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 20-03-2025
Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 6, και στο Αιγαίο τοπικά 7 και πρόσκαιρα το πρωί 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Πηγή: documentonews.gr

Ετικέτες: KαιρόςtopΑφρικανική σκόνηΚρύο
Προηγούμενη Ανάρτηση

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι δεν αποδέχθηκε πρόσκληση να επισκεφθεί τις Βρυξέλλες για επετειακή σύνοδο κορυφής

Επόμενη Ανάρτηση

Ουκρανία – Ρωσία: Εκατέρωθεν αεροπορικές επιθέσεις – Στον αέρα η πρόταση κατάπαυσης πυρός των ΗΠΑ

Σχετικές Ειδήσεις

Κάθειρξη 16 ετών στον αρχηγό της «μαφίας των λουκουμάδων» στη Χαλκιδική

Κάθειρξη 16 ετών στον αρχηγό της «μαφίας των λουκουμάδων» στη Χαλκιδική

9 ώρες πριν

Συνολική ποινή κάθειρξης 16 ετών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης στον 42χρονο, ο οποίος κατηγορείται ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης που...

Λέσβος: Εκτός κινδύνου ο 35χρονος που δέχθηκε 18 μαχαιριές – Πατέρας θύματος: «Ήθελε να τον καθαρίσει, μάλλον για γυναίκα»

Λέσβος: Εκτός κινδύνου ο 35χρονος που δέχθηκε 18 μαχαιριές – Πατέρας θύματος: «Ήθελε να τον καθαρίσει, μάλλον για γυναίκα»

9 ώρες πριν

Διέφυγε τον κίνδυνο ο 35χρονος από την Καλλονή Λέσβου ο οποίος δέχθηκε όχι μία και δύο αλλά 18 μαχαιριές από...

Περίεργη σύλληψη Έλληνα δικηγόρου στα Κατεχόμενα – Τον κατηγορούν για κατασκοπεία

Περίεργη σύλληψη Έλληνα δικηγόρου στα Κατεχόμενα – Τον κατηγορούν για κατασκοπεία

9 ώρες πριν

Πλήθος ερωτηματικών προκαλεί η σύλληψη Έλληνα δικηγόρου στα Κατεχόμενα, με τις αρχές του ψευδοκράτους να τον κατηγορούν για κατασκοπεία! Σύμφωνα...

Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: «Τσόγλανε, ζήτα συγγνώμη» – Διεκόπη η δίκη για τις 2 Ιουλίου

Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: «Τσόγλανε, ζήτα συγγνώμη» – Διεκόπη η δίκη για τις 2 Ιουλίου

9 ώρες πριν

«Καλώς τον! Τσόγλανε», αναφώνησε οργισμένος ο πατέρας της αδικοχαμένης Κυριακής Γρίβα στη θέα του δολοφόνου της κόρης του και στον...

Ροή Ειδήσεων

Κάθειρξη 16 ετών στον αρχηγό της «μαφίας των λουκουμάδων» στη Χαλκιδική

Λέσβος: Εκτός κινδύνου ο 35χρονος που δέχθηκε 18 μαχαιριές – Πατέρας θύματος: «Ήθελε να τον καθαρίσει, μάλλον για γυναίκα»

Περίεργη σύλληψη Έλληνα δικηγόρου στα Κατεχόμενα – Τον κατηγορούν για κατασκοπεία

Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: «Τσόγλανε, ζήτα συγγνώμη» – Διεκόπη η δίκη για τις 2 Ιουλίου

Ταραχή στο Μαξίμου για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ανασφάλεια στην γαλάζια ΚΟ και σενάρια για πρόωρες εκλογές

Τρούμπα: Άνδρας που είχε συλληφθεί 26 φορές πυροβολούσε έξω από καταστήματα

ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 16,2% σημείωσαν τον Απρίλιο εφέτος τα οδικά τροχαία ατυχήματα-δυστυχήματα

Νέο εργασιακό νομοσχέδιο: Τι αλλάζει σε χρόνο εργασίας, υπερωρίες και προσλήψεις

Φθιώτιδα: Σε ύφεση η φωτιά στο Αχλάδι

Λάρισα: Τα νεότερα για την γιατρό που νοσεί από αιμορραγικό πυρετό – Υπό επιτήρηση 25 άτομα

  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Κοινωνία
  • Δικαιοσύνη
  • Συνεντεύξεις
  • Κόσμος
  • Media
  • Αθλητισμός

© 2020 VickyPedia.gr

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Εμφάνιση όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Κοινωνία
  • Δικαιοσύνη
  • Συνεντεύξεις
  • Κόσμος
  • Media
  • Αθλητισμός

© 2020 VickyPedia.gr

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies. Με την περιήγηση στην ιστοσελίδα συμφωνείτε στην χρησιμοποίηση τους.