Με δύο επιστολές του, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ιδιωτικών & Επαγγελματικών Θαλαμηγών (Π.Ε.Π.Ι.Ε.Θ.), cpt Γιώργος Βάλλης θέτει όλους τους αρμόδιους προ των ευθυνών τους για τις συνθήκες που επικρατούν στο Πόρτο Χέλι και στις Σπέτσες. Η πρώτη επιστολή απευθύνεται στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και συγκεκριμένα στον Υπουργό Βασίλη Κικίλια, αλλά κα στον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Τρύφωνα Κοντιζά, καθώς επίσης στο Λιμεναρχείο Πόρτο Χελίου και στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ερμιονίδας. Αφορά στους κινδύνους που προκαλεί το ημιβυθισμένο ιστιοφόρο, το οποίο παράλληλα εδώ και τέσσερα χρόνια πλήττει και την εικόνα της περιοχής.
Η δεύτερη επιστολή έχει αποδέκτες το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και συγκεκριμένα τον Υπουργό, Βασίλη Κικίλια και τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Τρύφωνα Κοντιζά, την Υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, το Λιμεναρχείο Σπετσών και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σπετσών. Το θέμα της επιστολής είναι: «Αίτημα παροχής εξηγήσεων – Κατεπείγουσα ανάγκη αποκατάστασης των δεστρών πρόσδεσης των σκαφών αναψυχής στην περιοχή του Παλαιού Λιμένα Σπετσών».
Για άλλη μια φορά, ο cpt Γιώργος Βάλλης ενεργεί για το σύνολο του κόσμου που δραστηριοποιείται στην ελληνική ναυτιλία. Προτάσσει, βέβαια, τα συμφέροντα των συναδέλφων του, αλλά χωρίς να αγνοεί τις επιπτώσεις των λανθασμένων αποφάσεων στην τοπική κοινωνία κάθε περιοχής.
Ακολουθούν οι δύο επιστολές.